Vaalea leipä
Tee näin:
Vaalea leipä
Vinkki
Valkoisen leivän tulee olla kuohkeaa ja pehmeää. Jos taikinaa vaivaa liikaa, siitä tulee pureskeltavaa. Kun taikina on sileää ja kun sitä painaa sormilla, se on valmis lepäämään. Jos painauma kuitenkin jää, sinun on vaivattava lisää. Käytä käsiäsi tuntuman saamiseksi taikinan koostumukseen, jotta saat oikean koostumuksen. Älä lisää liikaa jauhoja kerralla. Taikina voi aluksi tuntua hieman tahmealta, mutta siitä tulee mukavan sileää, kun alat vaivata sitä. Jos taikinaa on vaikea venyttää, olet vaivannut sitä liikaa, jolloin siitä tulee kovaa ja pureskeltavaa.
Vaalea leipä Q&A
Vaalea leipä on herkullinen leipä, joka maistuu erityisen hyvältä tuoreena. Lue lisää alta!
Ainekset
Vaalea leipä
25 g | |
2 dl | |
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
|
100 g |
Suolaa
|
2 tl |
Sokeria
|
2 tl |
Hiivaa
|
25 g |
Vehnäjauhoja
|
500 g |
Paistamiseen ja koristeluun
2 rkl | |
Unikonsiemeniä
|
1 rkl |
Lisää herkullisia ideoita
Pehmeä ja herkullinen vaalea leipä maistuu jokaiselle vaalean leivän ystävälle
Nauti pehmeästä ja herkullisesta valkoisesta leivästä, joka on valmistettu ruokakaapin peruselintarvikkeista. Älä anna yksinkertaisen ulkonäön hämätä sinua. Tämä leipä leivotaan pitkäksi ja ylpeäksi, ja siinä on vain ripaus makeutta. Quark tuo leipään kosteutta ja hieman kirpeyttä, mikä luo ihanan kontrastin leivän hennon makealle maulle. Leivän päälle ripotellaan unikonsiemeniä, jotka viimeistelevät leivän. Nauti voilla ja hillolla voideltu viipale!
Piditkö tästä reseptistä? Silloin sinun kannattaa kokeilla reseptejämme hapantaikinasta valmistetusta hapanjuurileivästä, maukkaasta tanskalaisesta ruisleivästä, jossa on 3 erilaista siementä, tai täysjyvävehnäleivästä, jossa on käytetty rouhittua vehnää.
Klassinen leipä, jonka päällä on unikonsiemeniä
Helppo kotitekoinen valkoinen leipä, jonka päällä on unikonsiemeniä, on maukas ja dekadentti leipä. Unikonsiementen lisääminen antaa leivälle pähkinäisen maun, jossa on hienovarainen hedelmäisyys, ja samalla se antaa pehmeään rakenteeseen hieman rapeutta.
Voit käyttää erilaisia unikonsiemeniä valkoiseen leipään makumieltymyksesi mukaan. Sinisen unikonsiemenen aromi on hieman mausteinen, kun taas harmaan unikonsiemenen maku on miedompi. Käytä valkoisia unikonsiemeniä maksimoidaksesi pähkinäisen maun. Valkoiset siemenet ovat pähkinäisimpiä ja varsin suosittuja leivissä ja kakkuissa niiden pähkinäisen, makean maun ja katkeransulaisen savuisen aromin vuoksi. Valitse omasi ja anna leivälle sen kruunu.
Nauti valkoinen leipä lounaaksi tai aamiaiseksi
Nopea ja upea valkoinen leipä sopii erinomaisesti lounaaksi ja aamiaiseksi. Jotkut saattavat jopa houkutella tarjoilemaan sitä päivälliseksi. Sanomme, että anna mennä vain; se on liian hyvää jätettäväksi väliin. Piditpä sitten hillosta, juustosta, Nutellasta tai pelkästä voista, se on täydellinen pohja lempileipäsi levitteille. Voit jopa paahtaa leivän, jotta saat lämpimiä ja rapeita viipaleita, jotka saavat voin sulamaan. Tarjoile se kuuman kahvin tai teen kera.
Anna klassikolle toinen kierros
Tämä klassinen pörröinen vaalea leipä on pehmeän pehmeää, mutta voit antaa sille hieman enemmän puraisua lisäämällä taikinaan erilaisia siemeniä, esimerkiksi pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä tai seesaminsiemeniä. Noudata helppoa vaalean leivän reseptiämme ja lisää kourallinen siemeniä lämmitettyyn maitoseokseen ennen hiivan lisäämistä. Saat lisää kosteutta lisäämällä sekaan myös hunajaa. Se on niin mahtava maku leipään ja tasapainottaa kvarkin makua. Täydellinen sekoitus makeaa ja kirpeää tekee tästä valkoisesta monisiemenleivästä uskomattoman herkullista. Viimeistelynä ripottele leivän päälle siemeniä ennen uunissa paistamista.