Peltileipä

Peltileipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

60+ min

Peltileipä on helppotekoinen ja saa makua aniksesta sekä fenkolista. Parhaimmillaan peltileipä on tuoreena ja lämpöisenä – voin kera, tietenkin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 24 palaa

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita tekemään peltileipä valmistamalla taikina. Lämmitä maito 37°C asteiseksi. Murskaa hiiva kulhoon, lisää lämmin maito ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon.

2. Lisää kulhoon siirappi, voi ja rypsiöljy, 1 tl fenkolinsiemeniä, aniksensiemenet, ruisjauhoja ja vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuutin ajan, jotta taikinaan syntyy hyvä sitko ja taikinasta tulee sileää. Lisää suola pikkuhiljaa ja vaivaa kunnolla taikinan sekaan. Anna taikinan kohota peitettynä noin 1 tunnin ajan.

3. Voitele uunipelti ja painele peltileipä taikina tasaisesti pellille. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi ruuduiksi. Lämmitä uuni 225°C asteeseen. Anna taikinan kohota vielä uunipellillä, peitettynä noin 30 min.

4. Ripottele peltileivän päälle loput fenkolinsiemenet ja sormisuolaa. Paista peltileipä uunin keskitasolla noin 25 min. Tarjoile valmis peltileipä hieman jäähtyneenä.

Katso myös nämä