Peltileipä

Peltileipä

60+ min
Peltileipä on helppotekoinen ja saa makua aniksesta sekä fenkolista. Parhaimmillaan peltileipä on tuoreena ja lämpöisenä – voin kera, tietenkin!

Tee näin:

  • Aloita tekemään peltileipä valmistamalla taikina. Lämmitä maito 37°C asteiseksi. Murskaa hiiva kulhoon, lisää lämmin maito ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon.
  • Lisää kulhoon siirappi, voi ja rypsiöljy, 1 tl fenkolinsiemeniä, aniksensiemenet, ruisjauhoja ja vehnäjauhoja.
  • Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuutin ajan, jotta taikinaan syntyy hyvä sitko ja taikinasta tulee sileää. Lisää suola pikkuhiljaa ja vaivaa kunnolla taikinan sekaan.
  • Anna taikinan kohota peitettynä noin 1 tunnin ajan.
  • Voitele uunipelti ja painele peltileipä taikina tasaisesti pellille. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi ruuduiksi.
  • Lämmitä uuni 225°C asteeseen.
  • Anna taikinan kohota vielä uunipellillä, peitettynä noin 30 min.
  • Ripottele peltileivän päälle loput fenkolinsiemenet ja sormisuolaa.
  • Paista peltileipä uunin keskitasolla noin 25 min. Tarjoile valmis peltileipä hieman jäähtyneenä.
Valmis!

Ainekset

Hiivaa
50 g
6 dl
Siirappia
½ dl
¼ dl
Kokonaisia fenkolinsiemeniä
2 tl
Aniksensiemeniä
½ tl
Karkeaa ruisjauhoja
3 dl
Vehnäjauhoja
16 dl
Suolaa
1 tl
Sormisuolaa
1 tl
Lisää herkullisia ideoita