Täytetty porsaan sisäfilee

Täytetty porsaan sisäfilee

Täytetty poraan sisäfilee on herkullinen vaihtoehto viikonloppuun. Tämän ruoan valmistukseen menee hieman aikaa, joten tämä on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi viikonlopun päivälliselle.
https://www.arla.fi/reseptit/taytetty-porsaan-sisafilee/

Tee näin:

Kermaperunat
 • Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
 • Kerrotaan perunat, muskottipähkinä, suola ja pippuri voideltuun uuninkestävään vuokaan (n. 20x28 cm).
 • Kaada päälle ruokakerma ja paista perunoita uunin alaosassa noin 1 tunti 175 °C:ssa.
Porsaan sisäfilee
 • Sulata voi pannulla, kunnes se on kullanruskeaa.
 • Ruskista sisäfileetä kaikilta puolilta keskilämmöllä tai kovalla lämmöllä yhteensä noin 4 minuuttia.
 • Leikkaa sisäfileen keskelle noin 2 cm syvä viilto.
 • Levitä se sivuille ja ripottele päälle suolaa.
 • Aseta sisäfilee uuninkestävään vuokaan.
 • Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi ja paista niitä pannulla keskilämmöllä noin 2 minuuttia sekoittaen.
 • Lisää sipulit, hasselpähkinät, valkosipuli, timjami ja suola ja paista vielä 2 minuuttia.
 • Laita pekoniseos paistissa olevaan rakoon ja laita se uunin yläosaan noin 15 minuutiksi 175 °C:n lämpötilaan.
Tarjoilu
 • Tarjoa täytetty porsaan sisäfilee kokonaisena kermaisten perunoiden ja vihreän salaatin kera ja leikkaa paisti pöydässä paksuiksi viipaleiksi.
Valmis!
Vinkki

Porsaan sisäfilee on ohut, kapea ja herkkä lihaleike, joka on peräisin selkärankaa pitkin kulkevasta lihaksesta. Kun ostat lihaa, varmista, että sen ulkopinta on kiiltävän vaaleanpunainen ilman värimuutoksia. Katso myös hopeinen nahka, toisin sanoen sisäfileen päällä ja ympärillä oleva ohut kalvo. Valitse liha, jossa ei ole liikaa hopeakalvoa, ja poista se ennen kypsennystä. Sianlihaa on kypsennettävä vain vähän aikaa, jotta se pysyy mehukkaana ja ei kuivu. Sisäfilee on hieman vaaleanpunaista ja mehukasta, kun sitä on uunissa 15 minuuttia. Jos haluat sen kypsäksi, pidä sitä uunissa vielä 5 minuuttia. Huomaa, että tarkka kypsennysaika voi vaihdella sisäfileen koon mukaan. Jos olet epävarma, voit käyttää lämpömittaria ja poistaa porsaanlihan uunista, kun se on noin 63 °C:n lämpötilassa. Kypsennä perunoita, kunnes ne ovat pehmeitä ja mureita. Voit tarkistaa, ovatko perunat kypsiä, pistämällä niitä terävällä haarukalla tai pienellä veitsellä. Jos se menee suoraan läpi, perunat ovat valmiita.

Täytetty porsaan sisäfilee Q&A

Etsitkö viikonloppuun jotain herkullista vaihtoehtoa päivälliseksi? Täytetty porsaan sisäfilee on yksi vaihtoehto. Lue lisää alta!

Miten porsaan sisäfilee valmistetaan?
Paahda sisäfileetä pannulla keskilämmöllä tai kovalla lämmöllä kaikilta puolilta yhteensä noin 4 minuuttia. Leikkaa lihan keskelle syvä viilto. Ripottele sivuille suolaa ja aseta sisäfilee uuninkestävään vuokaan. Valmista täyte ja aseta se sisäfileen halkeamiin. Kypsennä uunin ylimmällä ritilätasolla noin 15 minuuttia 175 °C:ssa. Tässä vaiheessa lihan pitäisi olla vielä hieman vaaleanpunaista keskeltä. Voit kypsentää sitä vielä 5 minuuttia, jos haluat sen kypsäksi.
Miten porsaan sisäfile täytetään?
Porsaan sisäfileen täyttäminen on melko yksinkertaista. Kun liha on paistettu, leikkaa terävällä veitsellä 2 cm:n syvyinen viilto keskelle pituussuunnassa ja vedä sivuja varovasti hieman ulospäin kuin avaisit kirjaa. Aseta täyte viiltojen väliin ja varmista, että se jakautuu tasaisesti molemmille puolille. Jos sinulla on vaikeuksia pitää täyte sisällä, voit varovasti kietoa keittiönarua sen ympärille, jotta se pysyy sisällä.
Mitä tarjoilla täytetyn porsaan sisäfileen kanssa?
Täytetty porsaan ulkofilee on sekä mieto, suolainen, yrttinen että täyteläisen makuinen, joten se sopii erinomaisesti erilaisten lisukkeiden kanssa. Me valitsimme yksinkertaisen vihersalaatin ja kermaisia kermaisia perunoita, mutta useimmat perunatyypit ovat herkullisia ruokalajin kanssa, samoin kuin erilaiset salaatit, ehkä jopa hedelmät, jotka täydentävät makeita, mausteisia hasselpähkinöitä ja suolaisia pekonipaloja.
Mitä täytettä voi laittaa porsaan sisäfileen sisään?
Porsaan sisäfileen täytteeksi on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Meidän reseptimme täytettyyn porsaan sisäfileeseen on valmistettu rapeasta pekoniseoksesta, jossa on rapeita hasselpähkinöitä, suolaisia sipuleita, kirpeää valkosipulia ja tuoretta timjamia. Kannattaa valita täytteitä, joissa on paljon makuja ja erilaisia tekstuureja, jotta saat herkullisen vastapainon miedolle, mehukkaalle porsaan sisäfileelle.

Ainekset

Kermaperunat
Perunoita
1 kg
Muskottipähkinä
½ tl
Pippuria
Suolaa
2 tl
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
3 dl
Täytetty porsaan sisäfilee
25 g
Porsaan sisäfilee
475 g
Suolaa
½ tl
Pekonisiivuja
125 g
Sipulia
2
Hasselpähkinöitä
50 g
Valkosipulinkynsi
1
Tuoretta timjamia
2 rkl
Suolaa
¾ tl
Tarjoiluun
Romaine-salaattia
Lisää herkullisia ideoita
Helpot porsaankyljykset
20 minuuttia
Helpot porsaankyljykset
(12)

Täytetty porsaan sisäfilee hasselpähkinöillä ja pekonilla täytettynä

Täytetyssä porsaan sisäfileessä yhdistyvät herkulliset ja runsaat maut, ja se on tasapainoinen ateria. Se näyttää hienolta ja dekadentilta - juuri sopiva erikoistilaisuuteen tai illanistujaisiin ystävien kanssa. Hasselpähkinät tuovat ruokaan rapean rakenteen ja pähkinäisen maun, kun taas pekoni antaa suolaisen ja suolaisen maun. Näiden ainesosien yhdistelmä mureaan ja mehevään sianlihaan tekee pääruoasta vaikuttavan, joka tekee aina vaikutuksen. Tarjoilemme täytetyn sisäfileen vihreän salaatin ja kermaisten perunoiden kera.

Jos haluat lisää ihania illallisreseptejä, tutustu klassiseen BeefWellingtoniin, joka tarjoillaan sieni-omenamuhennoksen kera, savuisen makeaan ja maukkaaseen sianlihaan tai kotitekoisiin kanakääreisiin.

Tarjoile kermaisten perunoiden kanssa

Kermainen perunakelmu on herkullinen lisuke, jossa on mureita perunoita, vastustamatonta kermatäytettä ja hieman kuorta reunoilla. Ohuiksi viipaloituja perunoita kerroksitetaan kaksinkertaisessa kermassa, jossa on muskottipähkinää, suolaa ja pippuria, ja paistetaan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kuplivia. Kermaiset perunat täydentävät pekonilla täytetyn porsaan sisäfileen makuja ja rakennetta tarjoamalla täyteläisen ja lohdullisen kontrastin murealle, mehukkaalle lihalle, suolaiselle pekonille ja rapeille hasselpähkinöille. Lisäksi perunat imevät itseensä osan sianlihan mehuista, mikä lisää kermaisen ruokalajin makua entisestään. Se on perunoiden täydellisyyttä, joka on tehty yksinkertaiseksi ja helpoksi.

Helppo ja maukas uunissa paistettu illallinen koko perheelle

Tehdäänpä näitä uunissa paistettuja ruokia sitten juhlatilaisuuteen tai perheillalliselle, täytetystä porsaan sisäfileestä ja kermaisista munakoisoperunoista tulee heti suosikki kotona. Kun kaikki on valmisteltu ja koottu, sinun tarvitsee vain odottaa ja antaa uunin tehdä loput. Nauti mehevästä täytetystä porsaan sisäfileestä, joka on täynnä rapeita kuvioita ja suolaisia makuja, ja sen kyljessä on mureita perunoita, jotka ovat niin kermaisia ja pehmeitä, että ne sulavat suussasi.

Kokeile pekoniin käärittyä täytettyä porsaan sisäfileetä

Jos haluat kokeilla jotain uutta ja erilaista, pekoniin kääritty ja omenoilla täytetty porsaan ulkofilee saattaa olla paras muunnelma, joka saa makunystyrät kihelmöimään. Omenoiden makeus ja sianlihan suolainen maku yhdistettynä hasselpähkinöiden ja savuisen pekonin rapeaan rakenteeseen muodostavat herkullisen ja monipuolisen ruokalajin.

Lisää täytteeseen kuorittuja ja kuutioituja omenoita, esimerkiksi Granny Smith -omenoita, mutta jätä pekonipalat pois. Laita omenaseos viiltoon ja kääri pekoniviipaleet sianlihan ympärille ja vedä päät alle, jotta täyte sulkeutuu sisälle. Paista omenatäytteistä porsaan ulkofileetä noin 15-25 minuuttia tai kunnes porsaan sisälämpötila on noin 63 °C. Paista.

Voit myös valmistaa sienitäytteisen sisäfileen samalla menetelmällä ja lisätä täytteeseen omenan sijasta viipaloituja sieniä. Pekoniin kääritty täytetty porsaan sisäfilee antaa lihalle herkullisen savuisen ja suolaisen maun, kun taas sienitäyte tuo lihaan ripauksen umamia ja pehmeämmän, pureskeltavamman rakenteen.