Beef Wellington

Beef Wellington

60+ min
Beef Wellington on klassinen liharuoka. Voitaikinakuoressa kypsennettävä naudansisäfilee tarjoillaan madeirakastikkeen ja juuriselleripyreen kanssa.

Tee näin:

  • Sulata valmis voitaikina Beef Wellingtonia varten. Ota myös naudan sisäfilee huoneen lämpöön tuntia ennen paistamista.
  • Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihaa noin 1–1,5 minuutin ajan molemmilta puolilta. Mausta sisäfilee suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
Täyte
  • Puhdista ja leikkaa kaikki sienet pienemmiksi paloiksi. Nypi timjaminlehdet ja viipaloi valkosipuli.
  • Kuumenna paistinpannu ja kypsennä sieniä noin 5 minuutin ajan. Lisää voi ja valkosipuli. Paista vielä 5 minuuttia. Kaada joukkoon madeiraviiniä ja hauduta 3–4 minuuttia.
  • Sekoita täyte karkeasti sauvasekoittimella. Lisää joukkoon timjaminlehdet ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kypsennys uunissa
  • Kokoa seuraavaksi Beef Wellington. Kauli voitaikina jauhotetulla pöydällä sen kokoiseksi, että taikina sopii lihan ympärille. Voitele reunat sekoitetulla kananmunalla.
  • Levitä ankanmaksamousse voitaikinan päälle. Levitä myös sienet moussen päälle ja aseta liha keskelle. Taita voitaikina koko lihapalan ympärille ja siirrä Beef Wellington sauma alaspäin uunivuokaan.
  • Voitele valmiiksi koottu Beef Wellington kananmunalla. Anna jäähtyä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pieni viilto voitaikinaan ja aseta lihalämpömittari paksuimpaan osaan.
  • Kypsennä liha uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 57 astetta. Anna levätä vähintään 10 minuuttia ennen kuin leikkaat Beef Wellingtonin neljään osaan terävällä veitsellä.
Juuriselleripyree
  • Kun liha kypsyy uunissa, valmista juuriselleripyree. Kuori ja leikkaa juuriselleri palasiksi. Keitä se pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä.
  • Ruskista voi pienessä kattilassa. Kaada sekaan kerma ja kiehauta.
  • Kaada neste pois selleristä ja lisää se kermaseokseen. Anna seistä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita juuriselleripyree sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Madeirakastike
  • Valmista madeirakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit yhdessä madeiraviinin, veden, vasikkafondin, tomaattipyreen ja pippurin kanssa. Keitä, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Siivilöi kastike ja kaada takaisin kattilaan.
  • Suurusta kastike veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Lisää lopuksi voi nokareina ja sekoita.
  • Tarjoile valmis Beef Wellington juuriselleripyreen ja madeirakastikkeen kanssa.
Valmis!
Vinkki

Beef Wellingtonin täyte voidaan valmistaa ja liha paistaa päivää ennen tarjoilua. Juuriselleripyree ja madeirakastike voidaan myös valmistaa ja lämmittää ennen tarjoilua.

Ainekset

Lehtitaikina
200 g
Naudan sisäfilee
500 g
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
2 tl
2 rkl
Kananmuna
1
Ankanmaksamoussea
50 g
Täyte
Suppilovahveroita
150 g
Metsäsieniä
150 g
Tuoretta timjamia
½ ruukku
Valkosipulinkynttä
2
2 rkl
Madeiraa
½ dl
Suolaa ja mustapippuria
Juuriselleripyree
Juuriselleri
500 g
50 g
3 dl
Suolaa ja mustapippuria
Madeirakastike
Salottisipuleita
2
Madeiraa
2½ dl
Vettä
2 dl
Vasikkafondia
4 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Mustapippureita
10
Maissitärkkelystä
1 rkl
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Ribsit uunissa
60+ min
Ribsit uunissa
(2)
Stroganoff
35 minuuttia
Stroganoff
(7)