Porsaan sisäfileekastike ja uunijuurekset

Porsaan sisäfileekastike ja uunijuurekset

Porsaan sisäfileekastike ja uunijuurekset on maistuva ruoka niin arkena kuin pyhänäkin.
https://www.arla.fi/reseptit/porsaan-sisafileekastike-ja-uunijuurekset/

Tee näin:

Uunijuurekset
  • Aloita uunijuuresten valmistamisella. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori porkkanat ja sipuli. Paloittele ne sekä kesäkurpitsa. Kuumenna voi uunipannulla uunissa ja lisää pannulle kasvikset sekä mausteet. Sekoita ainekset ja anna kypsyä 20-30 minuuttia. Sekoita kasviksia kypsymisen aikana 1-2 kertaa.
Porsaan sisäfileekastike
  • Poista rasva ja kalvot porsaanfileestä ja leikkaa filee noin 1 cm viipaleiksi. Hienonna valkosipulin kynsi. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista lihaviipaleet molemmin puolin. Lisää valkosipuli pannulle paistamisen loppupuolella. Mausta lihapalat suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja vesi-vehnäjauhoseos. Kuumenna sekoittaen ja lisää sinappi sekä lihaliemikuutio murennettuna. Anna kiehua hiljalleen kannen alla muutama minuutti. Ripotele päälle persilja ja tarjoa kastike uunijuuresten ja salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Porsaan sisäfilee
500 g
Valkosipulinkynsiä
2
1 rkl
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
Vettä
2 dl
Vehnäjauhoa
1 rkl
Ranskalaista sinappia
2 tl
Lihaliemikuutio
½
Persiljaa hienonnettuna
1 rkl
Rouhittua mustapippuria
¼ tl
Suolaa
½ tl
Uunijuurekset
Kasviksia, esim. punasipulia, kesäkurpitsaa, porkkanoita
600 g
2 rkl
Suolaa
½ tl
Rouhittua mustapippuria
¼ tl