Porsaan sisäfileekastike ja uunijuurekset

Porsaan sisäfileekastike ja uunijuurekset

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Porsaan sisäfileekastike ja uunijuurekset on maistuva ruoka niin arkena kuin pyhänäkin.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Uunijuurekset

  • 600 g kasviksia, esim. punasipulia, kesäkurpitsaa, porkkanoita
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Uunijuurekset

Aloita uunijuuresten valmistamisella. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori porkkanat ja sipuli. Paloittele ne sekä kesäkurpitsa. Kuumenna voi uunipannulla uunissa ja lisää pannulle kasvikset sekä mausteet. Sekoita ainekset ja anna kypsyä 20-30 minuuttia. Sekoita kasviksia kypsymisen aikana 1-2 kertaa.

Porsaan sisäfileekastike

1. Poista rasva ja kalvot porsaanfileestä ja leikkaa filee noin 1 cm viipaleiksi.
2. Hienonna valkosipulin kynsi.
3. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista lihaviipaleet molemmin puolin.
4. Lisää valkosipuli pannulle paistamisen loppupuolella.
5. Mausta lihapalat suolalla ja pippurilla.
6. Lisää kerma ja vesi-vehnäjauhoseos.
7. Kuumenna sekoittaen ja lisää sinappi sekä lihaliemikuutio murennettuna. Anna kiehua hiljalleen kannen alla muutama minuutti.

< Ripotele päälle persilja ja tarjoa kastike uunijuuresten ja salaatin kanssa.