Pehmeä mansikkajäätelö
Uusi

Pehmeä mansikkajäätelö

Mansikkajäätelöä voi tehdä myös helposti kotona! Ihanan makea ja pehmeä mansikkajäätelö maistuu varmasti kaikille mansikanystäville.
https://www.arla.fi/reseptit/pehmea-mansikkajaatelo/

Tee näin:

Mansikkajäätelö
  • Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi noin 2 minuuttia.
  • Kiehauta kerma ja halkaistu vaniljatanko pienessä paksupohjaisessa kattilassa.
  • Ota pannu pois liedeltä ja lisää munaseos kuumaan kermaan vatkaten.
  • Kuumenna kerma hieman kiehumispisteen alapuolelle keskilämmöllä noin 2 minuuttia - vatkaa, kunnes kerma alkaa sakeutua.
  • Älä anna kiehua.
  • Siivilöi jäätelö ja anna sen jäähtyä.
  • Soseuta mansikat, sokeri ja limemehu tasaiseksi soseeksi.
  • Taita sose jäätelön joukkoon.
  • Kaada seos muottiin (noin 1 litra) ja laita se peitettynä pakastimeen.
  • Sekoita jäätelöä 4-5 kertaa pakastuksen aikana.
Lime-sokeri
  • Sekoita sokeri ja limen kuori pienessä kulhossa.
  • Ripottele limettisokeria mansikkajäätelön päälle tarjoilun yhteydessä.
Valmis!
Vinkki

Sekoita jäätelö jäätelökoneessa - se nopeuttaa prosessia, eikä sinun tarvitse sekoittaa jäätelöä toistuvasti pakastuksen aikana. Jos mansikat eivät ole sesongissa, korvaa tuoreet mansikat pakastetuilla mansikoilla. Laita pakastemansikat pieneen kattilaan sokerin ja limemehun kanssa ja kiehauta seos. Soseuta mansikat tasaiseksi soseeksi ja anna jäähtyä ennen jäätelön sekoittamista. Säilytä jäätelöä ilmatiiviissä astiassa tai tiiviillä kannella varustetussa muotissa jääkiteiden muodostumisen estämiseksi. Voit myös painaa jäätelön pinnalle palan kelmua, jotta jäätelöstä ei tule rakeista ja jäistä. Aseta jäätelö pakastimen taka- tai pääosaan, jossa lämpötila on kylmin ja tasaisin, jotta jäätelön koostumus säilyy kermaisena.

Mansikkajäätelö Q&A

Mansikkajäätelö maistuu varmasti kaikille. Lue lisää alta!

Miten mansikkajäätelöä tehdään?
Jos haluat valmistaa tämän samettisen mansikkajäätelön, jossa on raikas limettisokerikuorrutus, aloita sekoittamalla jäätelön ainekset. Sekoita sitten mansikoista, sokerista ja limen mehusta tehty sose jäätelön joukkoon ja anna sen kovettua pakastimessa. Valmista sillä välin kuorrute ja sekoita sokeri ja limen kuori. Tarjoile jäätelö kulhossa tai tötterössä ja ripottele päälle limesokeria.
Mikä sopii mansikkajäätelön kanssa?
Pidä se yksinkertaisena ja tarjoile mansikkajäätelö tuoreiden kypsien mansikoiden tai marjasekoitusten kanssa. Ne ovat makeita ja happamia ja tuovat jälkiruokaan mukavan makupalasen. Jos haluat dekadentimman annoksen, kaada jäätelön päälle suklaakastiketta ja lisää loraus kermavaahtoa, jolloin jäätelö saa mukavan kontrastin makuja. Lisäksi voit ripotella päälle hienonnettuja pähkinöitä, esimerkiksi manteleita tai hasselpähkinöitä, tai tarjoilla jäätelön lämpimien vohvelien kanssa.
Miten mansikkajäätelöä tehdään ilman jäätelökonetta?
Ei jäätelökonetta? Älä ole epätoivoinen; voit pärjätä ilman! Tässä mansikkajäätelöreseptissä ei tarvita jäätelökonetta, joten noudata yksinkertaisesti reseptiä. Kaada jäätelö muottiin ja pakasta sekoittaen 4-5 kertaa, kunnes se on täysin jäätynyt. Tarkista reunat; kun ne alkavat jäätyä, ota muotti hetkeksi pois pakastimesta ja sekoita sitä lastalla ennen uutta pakastamista. Toista, kunnes jäätelö on halutun koostumuksen mukaista.
Miten mansikkajäätelöä tehdään tehosekoittimessa?
Tehosekoittimen käyttö mansikkajäätelön valmistukseen on hyvä vaihtoehto jäätelökoneelle. Sekoita jäätelön ainekset keskenään ja kaada se pakastepussiin. Purista kaikki ilma pois ja pakasta se makuuasennossa. Kun jäätelö on jähmettynyt, riko se tarpeeksi pieniksi paloiksi, jotta se mahtuu tehosekoittimeen tai elintarvikekoneeseen. Pulssita, kunnes jäätelö on pehmeää ja tasaista, kaada se sitten ilmatiiviiseen astiaan ja pakasta tarjoiluvalmiiksi.

Ainekset

Mansikkajäätelö
Munankeltuaista
4
Sokeria
1 dl
½ l
Vaniljatanko
1
Mansikoita
400 g
Limettimehua
2 rkl
Lime-sokeri
Sokeria
1 rkl
Limen kuorta
1 tl
Lisää herkullisia ideoita

Pehmeä kotitekoinen mansikkajäätelö maistuu varmasti kaikille

Älä kiellä itseltäsi nautintoa ikonisesta kesäherkusta pienellä twistillä. Tämä unenomainen kotitekoinen mansikkajäätelö on erittäin täyteläistä ja kermaista ja pursuaa mehukasta mansikan makua. Tuoreista raaka-aineista ja suurella rakkaudella valmistettu ihastuttava vaaleanpunainen jälkiruoka on herkullista sellaisenaan tai jäätelötötterössä tarjoiltuna. Tämä ei-poltettava resepti vaatii vain muutamia ainesosia ja yksinkertaisia vaiheita. Ainoa vaikea osa on odottaa kärsivällisesti jäätelön jäätymistä, jotta voit nauttia kauhallisen tai kaksi lusikallista tätä taivaallista mansikkajäätelöä.

Jos etsit muita makeita herkkuja mansikkajälkiruoan rinnalle, kokeile reseptiämme lämpimille, kuohkeille belgialaisille vohveleille ja kruunaa se täyteläisellä suklaakastikkeella tai pehmeällä toffeemaisella dulce de lechellä, joka on suosittu latinalaisamerikkalainen makeinen.

Tee helppoa jäätelöä tuoreista mansikoista

Unohda monimutkaiset jäätelöreseptit, joissa on kilometrien pituinen ainesosaluettelo ja monimutkaiset valmistelut. Reseptimme mansikkajäätelölle on helppo valmistaa kotona, ja siinä on paksua kaksinkertaista kermaa ja tuoreita, kypsiä mansikoita, jotka antavat maksimaalisen maun. Mansikat sekoitetaan soseeksi sokerin sekä limen mehun kanssa makeuden tasapainottamiseksi. Mansikkasose sekoitetaan sitten jäätelöön, ja tuloksena on ihana koostumusten ja makujen yhdistelmä. Se on täydellinen virkistävä herkku perheen ja ystävien kanssa nautittavaksi.

Mausta se tuoreella limettisokerilla

Koe mansikkaklassikon yllättävä tunne raikkaalla sitruksisella twistillä. Mansikan ja limen maut yhdistyvät hyvin, sillä limen kuori antaa mukavan kontrastimakua hedelmäiselle ja hapokkaalle jäätelölle. Ruokalusikallinen sokeria antaa juuri oikean määrän makeutta peittämättä sitruksisen limen aromia. Se on ihastuttava ja virkistävä jälkiruoka, jossa on pientä särmää limetistä, ja se sopii täydellisesti nautittavaksi lämpimänä kesäpäivänä tai jopa kylmänä sadepäivänä sohvalle käpertyneenä lämpimän viltin kanssa.

Kokeile makuja

Mansikkajäätelö sopii niin hyvin monien asioiden kanssa, joten kermaista jälkiruokaa on helppo piristää lisäämällä siihen erilaisia makuja ja täytteitä. Kokeile kotitekoisen mansikkajäätelöreseptimme avulla ja kokeile suosikkipäällysteesi ja -makuyhdistelmiäsi; jokaiselle löytyy varmasti jotakin nautittavaa, ja se on loistava tapa antaa jäätelöllesi persoonallinen kosketus.

Mansikka ja lime ovat myös herkullinen parivaljakko kesäisen virkistävälle juomalle. Käytä mansikkajäätelöä ja limettisokeria juoman pohjana. Sekoita jäätelö ja limettisokeri loraus valkoista rommia ja tarjoile heti.

Mansikkajäätelön kuorrutus

Korosta tuoretta mansikkajäätelöä yksinkertaisella kotitekoisella mansikkakastikkeella. Kastike voidaan valmistaa tuoreista tai pakastetuista mansikoista, jotka keitetään pienessä kattilassa sokerin, maissitärkkelyksen, sitruunamehun ja -kuoren kanssa makua kirkastamaan. Tarjoa mansikkakastike - lämpimänä tai kylmänä - mansikkajäätelön päälle; se tekee mansikkajäätelöstä monipuolisen hedelmäisen maun. Jos haluat maukkaamman aromin, keitä mansikat etikan, sokerin sekä hieman suolan ja veden kanssa. Marinoidut mansikat tuovat jälkiruokaan kirkkaan ja kirpeän maun jäätelön päälle kaadettuna. Voit myös lisätä rapeutta hienonnetuilla manteleilla tai sirotteilla ja koristella loraus kermavaahdolla tai ripaus kanelia.