Dulce de leche

Dulce de leche

1 tunti
Dulce de leche eli maidosta ja sokerista valmistettu makea siirappi sopii erilaisiin jälkiruokiin, sekä sellaisenaan. Tämä katoaa nopeasti!
https://www.arla.fi/reseptit/dulce-de-leche/

Tee näin:

Dulce de leche
  • Avaa purkki kondensoitua maitoa ja kaada se kannelliseen lasipurkkiin.
  • Laita kuminauhat ja kiinnitä kansi niin, että lasi on ilmatiivis, tai kiristä kansi, riippuen siitä, millaista lasipurkkia käytät.
  • Kiehauta vesi kattilassa ja keitä purkkia, jossa on kondensoitua maitoa, vedessä 4 tuntia.
  • Anna purkin jäähtyä ennen avaamista.
  • Vatkaa kinuski sauvasekoittimella pehmeäksi.
Valmis!
Valmistusvinkki

Lasipurkkia käyttämällä on helpompi tarkistaa, onko kondensoitu maito saavuttanut oikean koostumuksen ja värin. Mikäli kondensoitu maito muuttuu keittäessä paakkuiseksi, kaada se tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella, tai sähkövatkaimella se tasaiseksi. Mikäli kondensoidusta maidosta tulee liian paksua, kaada joukkon hieman lämmintä maitoa tai kermaa ja sekoita sähkövatkaimella.

Dulce de leche Q&A

Dulche de leche sopii sellaisenaan jälkiruoksi tai voit laittaa sitä jäätelöannoksen kylkeen. Lue lisää altaa useimmiten kysyttyjä kysymyksiä!

Mitä on dulce de leche?
Dulce de leche on makea, karamellisoitu jälkiruoka, joka on aluperin tullut Latinalaisesta Amerikasta. Dulce de lechessä "maito" on kondensoitua maitoa, jota keitetään lasipurkissa, kunnes se on paksua ja kullanruskean karamellin väristä. Dulce de lecheä voi nauttia sellaisenaan, mutta se on myös suosittu lisuke ja ainesosa muissa makeissa herkuissa, kuten kakkujen, jäätelöiden ja keksien valmistuksessa.
Miten dulce de lecheä tehdään kondensoidusta maidosta?
Kaada kondensoitu maito lasipurkkiin. Kiehauta vettä ja aseta purkki veteen 4 tunniksi. Anna purkin jäähtyä ennen avaamista ja vatkaa karamelli sauvasekoittimella, kunnes saat pehmeän ja tasaisen koostumuksen.
Onko dulce de leche kinuskia?
Vaikka kinuski ja dulce de leche näyttävät hyvin samankaltaisilta, erityisesti väriltään, ne ovat itse asiassa erilaisia maultaan ja koostumukseltaan. Kinuski valmistetaan sokerista ja vedestä, mikä antaa sille tahmean rakenteen, kun taas kondensoidusta maidosta valmistettu dulce de leche on paksumpaa ja painavampaa, ja sen maku on makea, pähkinäinen ja pehmeä, ja se muistuttaa voitaikinaa ja toffeeta.
Kuinka kauan dulce de leche säilyy hyvänä?
Ilmatiiviissä astiassa dulce de leche säilyy jääkaapissa 2 viikkoa. Se säilyy ilmatiiviissä astiassa avaamattomana huoneenlämmössä 3 kuukautta. Pakastimessa se säilyy 6 kuukautta.
Mitä dulce de lechestä tehdään?
Dulce de leche tekee kaikesta parempaa, ja sitä voi nauttia monella tavalla. Levitä kerros sitä brownieiden tai keksien päälle, lisää pirtelöön tai jäätelöön, käytä sitä pannukakkujen täytteenä tai yksinkertaisesti makeuta sillä maitosi tai kahvisi.

Ainekset

Dulce de leche
Kondensoitua maitoa
1 tlk
Vettä
¾ l
Lisää herkullisia ideoita
Uunijäätelö
45 minuuttia
Uunijäätelö
(3)
Rahkajäätelö
60+ min
Rahkajäätelö
(1)

Yksinkertainen dulce de leche makeannälkään

Tämä latinalaisamerikkalainen herkku on vastustamaton kaikille makeannälkäisille. Se sopii oikeastaan kaikkiin makeisiin jälkiruokiin.

Haluatko kokeilla tätä ihanaa dulce de leche -reseptiä muiden herkkujen kanssa? Tutustu resepteihimme, joilla valmistat pehmeät ja pureskeltavat maapähkinävoi-keksit, klassiset ohuet pannukakut tai herkulliset tummasuklaa-browniet - lisää loraus dulce de lecheä brownien päälle, levitä ohuesti pannukakkujen päälle tai dippaa maapähkinävoi-keksi siihen. Olipa se miten tahansa, se on täydellistä sekä sellaisenaan että muiden makeisten kanssa.

Käytä dulce de lecheä herkullisiin jälkiruokiin

Kermainen makeinen on erittäin monikäyttöinen ja sopii erinomaisesti useiden herkkujen täytteeksi, mutta sitä voi käyttää myös ainesosana erilaisissa resepteissä, joilla valmistetaan herkullisia ja kermaisia jälkiruokia. Käytä sitä esimerkiksi kakkujen, kerroskakkujen ja kotitekoisen jäätelön täytteenä, hedelmien lisukkeena tai leivän päälle levitettynä vaihtoehtona Nutellalle.

Alta voit lukea lisää joistakin jälkiruoista, joita teemme mielellämme dulce de lechestä - ja jokaiselle löytyy jotakin nautittavaa. Laita siis ainekset valmiiksi ja aloita sekoittaminen!

Dulce de leche -kakku

Anna kakulle täyteläinen ja vastustamaton koostumus dulce de lechellä.. Pyöräytä dulce de leche taikinaan, kun se on kaadettu leipä- tai Bundt-vuokaan. Kun kakku on paistunut ja jäähtynyt, kuumenna lisää makeaa karamellinmakuista kastiketta ja tiputtele sitä kakun päälle.

Dulce de leche -jäätelö

Yhdistä kaksi herkullista ja kermaista herkkua pehmeällä, makealla vaniljan ja kinuskin makuisella jäätelöllä. Voit käyttää reseptiämme vaniljajäätelölle, joka on valmistettu munankeltuaisista, sokerista, kermavaahdosta ja vaniljasta, ja lisätä siihen yksinkertaisesti kotitekoista dulce de lecheä. Kaada jäätelö muottiin ja laita se pakastimeen. Muista sekoittaa jäätelöä 4-5 kertaa pakastuksen aikana, jotta saat siitä tasaisen koostumuksen.

Dulce de leche -mousse

Tee vaikutus ystäviin ja perheeseen yksinkertaisella kolmen ainesosan dulce de leche -moussella, jossa on paljon makua. Runsas, kermainen koostumus syntyy kermavaahdosta, tuorejuustosta ja dulce de lechestä, joka antaa makeutta. Vatkaa kerma, kunnes saat kermaisen ja sileän koostumuksen, joka sopii hyvin yhteen muiden ainesosien kanssa. Sekoita tuorejuusto ja karamellimainen dulce de leche kuohkeaksi ja kevyeksi ja lisää 1/3 kermavaahdosta sekaan. Kumoa lopuksi joukkoon loput kermavaahdosta ja jaa mousse pieniin tarjoilukulhoihin. Anna moussen jäähtyä ja tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele mousse raastetulla tummalla suklaalla tasapainottamaan makeutta.

Tee siitä makea tai suolainen

Haluatko jotain suolaista makean kanssa? Ripottele dulce de lechen joukkoon muutama ripaus merisuolaa, joka tuo pehmeään makeiseen hieman rapeaa rakennetta ja tasapainottaa karamellin makua.

Perinteinen dulce de leche valmistetaan yleensä vaniljauutteella, mikä tekee latinalaisamerikkalaisesta herkusta entistäkin makeamman, mikä sopii kaikille makeanhimoisille. Lisää 1 tl vaniljauutetta ja sekoita huolellisesti, jolloin saat aikaan yhden jälkiruokien maailman suosituimmista makuyhdistelmistä: vanilja ja karamelli .