Reseptimme avulla voit valmistaa helpon parsakaalisalaatin, jossa on rusinoita, pekonia ja muutamia muita hyvin valikoituja lisukkeita, jotka sopivat erinomaisesti sekä vieraille tarjoiltavaksi että arkipäivänä nautittavaksi. Jatka lukemista ja ota selvää tästä salaatista.
Arla® Lempi Fraîche 15% kermaa
|
250 g |
---|---|
Punaviinietikkaa
|
2 tl |
Sokeria
|
1½ rkl |
Pekonia hyvin pieninä kuutioina
|
300 g |
---|---|
Parsakaali hyvin pieninä kuutioina
|
800 g |
Punasipuli pieninä kuutioina (noin 100 g)
|
1 |
Auringonkukansiemeniä
|
1½ dl |
Rusinoita
|
1½ dl |
Etsitkö täyttävää salaattia, jossa makea ja suolainen maku ovat täydellisessä tasapainossa? Silloin sinun on pakko kokeilla parsakaalisalaattireseptiämme, jossa on rapeita parsan kukintoja, rapeaa pekonia, auringonkukansiemeniä, punasipulia ja rusinoita herkullisen crème fraiche -kastikkeen kera. Se on yksinkertainen ja klassinen ruokalaji, joka on täydellisen herkullinen sellaisenaan, mutta sopii myös loistavasti kalan, paahdetun naudanlihan ja sianlihan kanssa. Voit koota sen muutamassa minuutissa ja nauttia heti. Siinä on paljon rakennetta ja vain ripaus kermaisuutta kastikkeesta. Upea ruokalaji, joka vaatii jälkiruokaa!
Tutustu myös muihin salaattiresepteihimme, esimerkiksi klassiseen Waldorf-salaattiin, jossa on viinirypäleitä, omenoita ja selleriä, tai kotitekoiseen perunasalaattiin tuoreilla yrteillä. Jos etsit kevyempää klassikkoa, kokeile tätä Caesar-salaattia kotitekoisilla krutongeilla ja juustolastuilla.
Parsakaalisalaatin kastike on yksinkertainen, mutta niin herkullinen, ja siinä on vain muutama ainesosa. Sokerista, crème fraichesta ja punaviinietikasta valmistettu parsakaalisalaattikastike antaa täydelliset maut sitomaan reseptin ainekset yhteen. Crème fraiche antaa täyteläisen, kermaisen rakenteen ja kirpeän, hieman happaman maun, kun taas punaviinietikka antaa voimakkaan kirpeyden ja ripauksen makeutta, joka sopii poikkeuksellisen hyvin yhteen crème fraichen kaltaisten kermaisten komponenttien kanssa.
Tutustu makujen ja rakenteiden yhdistelmään makeiden rusinoiden ja suolaisen pekonin myötä. Ensisilmäyksellä et varmaankaan ajattelisi yhdistää näitä kahta hyvin erilaista elementtiä kylmään parsakaalisalaattiin. Ne luovat kuitenkin niin ihanan kontrastin, että sitä on pakko kokeilla. Kuulostaa oudolta yhdistelmältä, mutta rusinat, joiden makeus ja pureskeltavuus tuovat ripauksen makeutta, sopivat erinomaisesti rapean ja suolaisen pekonin vastapainoksi. Tämä salaatti on sensaatiomainen herkku tekstuurin ystäville, jotka rakastavat hieman makeutta yhdistettynä suolaisuuteen. Myös sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla sitä ja nauttia herkullinen annos parsakaalisalaattia pekonilla ja rusinoilla.
Tuunaa vanhaa suosikkiruokaa ja tee parsakaali-kukkakaalisalaattia. Leikkaa raaka kukkakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi ja sekoita ne muiden ainesten joukkoon. Parsakaalin kanssa sekoitettu kukkakaali tuo sekaan lisää rapeutta. Toisin kuin parsakaalissa, jonka maku voi olla makea mutta hieman kitkerä, kukkakaalissa on hieman pähkinäinen ja melkein makea maku, jossa on kitkerä vivahde. Ei siis ihme, että nämä kaksi vihannesta ovat täydellinen pari, sillä ne täydentävät toisiaan niin hyvin maultaan ja koostumukseltaan.
Jos haluat parsakaalista vähemmän rapeaa, voit ryöpätä kukinnot, jolloin niistä tulee pehmeämpiä, mutta väri ja maku säilyvät. Kaada kiehuvaa vettä kukkien päälle siivilässä ja sen jälkeen jääkylmää vettä. Anna kukkien valua hyvin paperipyyhkeiden päällä. Ne ovat edelleen rapeita ja kauniin vihreitä.
Voit tietysti nauttia sen heti, mutta suosittelemme, että jäähdytät sitä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan. Näin kukinnot pehmenevät hieman ja imevät itseensä kastikkeen ja pekonin makuja, mikä tekee salaatista maukkaamman. Voit siis valmistaa salaatin pari päivää etukäteen, jolloin maut ehtivät sulautua toisiinsa.