Parsakaalisalaatti

Parsakaalisalaatti

30 minuuttia
Nauti kermaisesta parsakaalisalaatista, jossa on pekonia, rusinoita ja auringonkukansiemeniä; salaatti on lisäksi koristeltu rapeilla pekonipaloilla. Klassinen parsakaalisalaatti on ihana sellaisenaan, mutta sitä voi käyttää myös herkullisena lisukkeena erilaisissa lounas- tai päivällisruoissa. Kuka sanoi, että salaatit ovat tylsiä? Ei tätä reseptiä käytettäessä!

Tee näin:

Kastike
  • Sekoita crème fraiche punaviinietikkaan ja sokeriin. Anna kastikkeen tekeytyä noin tunnin ajan.
Parsakaalisalaatti
  • Paista pekoni rapeaksi ja anna sen sitten valua talouspaperin päällä.
  • Sekoita parsakaalin kukinnot, auringonkukansiemenet, rusinat, punasipuli ja puolet pekonista kulhossa.
  • Kaada kastike kaikkien ainesten päälle ja sekoita. Koristele lopulla pekonilla.
Valmis!

Kysymyksiä parsakaalisalaatista

Reseptimme avulla voit valmistaa helpon parsakaalisalaatin, jossa on rusinoita, pekonia ja muutamia muita hyvin valikoituja lisukkeita, jotka sopivat erinomaisesti sekä vieraille tarjoiltavaksi että arkipäivänä nautittavaksi. Jatka lukemista ja ota selvää tästä salaatista.

Mitä on parsakaalisalaatti?
Parsakaalisalaatti on klassinen ruokalaji, joka valmistetaan parsakaalin kukinnoista ja muista maukkaista ja värikkäistä ainesosista. Vaikka ainesosat voivat vaihdella hieman reseptistä riippuen, meidän parsakaalisalaattimme sisältää pekonia, auringonkukansiemeniä, rusinoita ja punasipulia ja joka on viimeistelty sokerilla ja punaviinietikalla sekoitetulla crème fraiche -kastikkeella.
Kuinka tehdä parsakaalisalaattia?
Aloita valmistamalla parsakaalisalaatin kastike sekoittamalla crème fraiche, punaviinietikka ja sokeri keskenään ja antamalla sen tekeytyä noin tunnin ajan. Paista sillä välin pekoni rapeaksi ja valuta se paperipyyhkeellä. Yhdistä loput ainekset - käytä vain puolet pekonista - ja sekoita ne kastikkeeseen. Anna lopuksi annokselle kruunaava säväys koristelemalla se lopulla pekonilla.
Mitä syödä parsakaalisalaatin kanssa?
Parsakaalisalaatti pekonilla ja muilla maukkailla ainesosilla on erittäin monipuolinen, ja sen voi yhdistää lihan, kalan ja muiden vihannesten kanssa. Syö sitä paistetun naudan- ja sianlihan kanssa. Jos pidät enemmän kalasta, yhdistä ruokalaji turskan kanssa tai jonkin hieman lihaisamman kalan, kuten lohen ja taimenen, kanssa. Salaatti sopii myös hyvin lämpimään pitaleipään täytettyjen falafeleiden ja hummuksen kanssa tai yksinkertaisten pastaruokien seuraksi. Jos haluat kevyemmän annoksen, nauti se paahdettujen perunoiden tai valkosipulileivän kanssa.
Voiko parsakaalisalaattiin käyttää pakastettua parsakaalia?
Voit käyttää salaattiin pakasteparsakaalia, mutta sen rakenne on hieman erilainen, eikä se ole enää yhtä rapeaa ja kiinteää kuin tuoreet parsakaalit. Jos käytät pakasteparsakaalia, sulata se ensin ja valuta vesi pois, ennen kuin sekoitat sulatetun parsakaalin muiden ainesten joukkoon.
Voiko parsakaalisalaattia pakastaa?
Ainesosista riippuen voit pakastaa parsakaalisalaatin, jos et ole vielä sekoittanut sitä kastikkeeseen, sillä kastike ei pakastu hyvin. Emme kuitenkaan suosittele pakastamista, sillä se voi vaikuttaa ainesosien makuun ja koostumukseen. Jos haluat kokeilla sitä, vihannekset kannattaa ryöpätä ennen kuin sekoitat ne muihin aineksiin paitsi kastikkeeseen. Kun parsakaali ryöpätään, kukinnot säilyttävät tuoreuden ja värin myös sulatuksen jälkeen.
Kuinka kauan parsakaalisalaatti säilyy?
Parsakaalisalaatti säilyy jääkaapissa noin 3-5 päivää ennen kuin se pilaantuu. Säilytä sitä ilmatiiviissä astiassa tai kulhossa, joka on peitetty kelmulla. Jos säilytät kastikkeen ja vihannekset erillään, ne maistuvat tuoreilta hieman pidempään, ja voit sekoittaa ne hyvin yhteen vasta juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

Kastike
250 g
Punaviinietikkaa
2 tl
Sokeria
1½ rkl
Parsakaalisalaatti
Pekonia hyvin pieninä kuutioina
300 g
Parsakaalia hyvin pieninä kuutioina
800 g
Punasipuli pieninä kuutioina (noin 100 g)
1
Auringonkukansiemeniä
1½ dl
Rusinoita
1½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Parsa-avokadosalaatti
25 minuuttia
Parsa-avokadosalaatti
(11)
Kermainen parsakeitto
35 minuuttia
Kermainen parsakeitto
(4)

Parsakaalisalaatti pekonin ja rusinoiden kera

Etsitkö täyttävää salaattia, jossa makea ja suolainen maku ovat täydellisessä tasapainossa? Silloin sinun on pakko kokeilla parsakaalisalaattireseptiämme, jossa on rapeita parsan kukintoja, rapeaa pekonia, auringonkukansiemeniä, punasipulia ja rusinoita herkullisen crème fraiche -kastikkeen kera. Se on yksinkertainen ja klassinen ruokalaji, joka on täydellisen herkullinen sellaisenaan, mutta sopii myös loistavasti kalan, paahdetun naudanlihan ja sianlihan kanssa. Voit koota sen muutamassa minuutissa ja nauttia heti. Siinä on paljon rakennetta ja vain ripaus kermaisuutta kastikkeesta. Upea ruokalaji, joka vaatii jälkiruokaa!

Tutustu myös muihin salaattiresepteihimme, esimerkiksi klassiseen Waldorf-salaattiin, jossa on viinirypäleitä, omenoita ja selleriä, tai kotitekoiseen perunasalaattiin tuoreilla yrteillä. Jos etsit kevyempää klassikkoa, kokeile tätä Caesar-salaattia kotitekoisilla krutongeilla ja juustolastuilla.

Klassinen creme fraiche ja punaviinietikka -kastike

Parsakaalisalaatin kastike on yksinkertainen, mutta niin herkullinen, ja siinä on vain muutama ainesosa. Sokerista, crème fraichesta ja punaviinietikasta valmistettu parsakaalisalaattikastike antaa täydelliset maut sitomaan reseptin ainekset yhteen. Crème fraiche antaa täyteläisen, kermaisen rakenteen ja kirpeän, hieman happaman maun, kun taas punaviinietikka antaa voimakkaan kirpeyden ja ripauksen makeutta, joka sopii poikkeuksellisen hyvin yhteen crème fraichen kaltaisten kermaisten komponenttien kanssa.

Nauti makeista rusinoista ja suolaisesta pekonista

Tutustu makujen ja rakenteiden yhdistelmään makeiden rusinoiden ja suolaisen pekonin myötä. Ensisilmäyksellä et varmaankaan ajattelisi yhdistää näitä kahta hyvin erilaista elementtiä kylmään parsakaalisalaattiin. Ne luovat kuitenkin niin ihanan kontrastin, että sitä on pakko kokeilla. Kuulostaa oudolta yhdistelmältä, mutta rusinat, joiden makeus ja pureskeltavuus tuovat ripauksen makeutta, sopivat erinomaisesti rapean ja suolaisen pekonin vastapainoksi. Tämä salaatti on sensaatiomainen herkku tekstuurin ystäville, jotka rakastavat hieman makeutta yhdistettynä suolaisuuteen. Myös sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla sitä ja nauttia herkullinen annos parsakaalisalaattia pekonilla ja rusinoilla.

Kokeile kukkakaali-parsakaalisalaattia

Tuunaa vanhaa suosikkiruokaa ja tee parsakaali-kukkakaalisalaattia. Leikkaa raaka kukkakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi ja sekoita ne muiden ainesten joukkoon. Parsakaalin kanssa sekoitettu kukkakaali tuo sekaan lisää rapeutta. Toisin kuin parsakaalissa, jonka maku voi olla makea mutta hieman kitkerä, kukkakaalissa on hieman pähkinäinen ja melkein makea maku, jossa on kitkerä vivahde. Ei siis ihme, että nämä kaksi vihannesta ovat täydellinen pari, sillä ne täydentävät toisiaan niin hyvin maultaan ja koostumukseltaan.

Vinkkejä

Jos haluat parsakaalista vähemmän rapeaa, voit ryöpätä kukinnot, jolloin niistä tulee pehmeämpiä, mutta väri ja maku säilyvät. Kaada kiehuvaa vettä kukkien päälle siivilässä ja sen jälkeen jääkylmää vettä. Anna kukkien valua hyvin paperipyyhkeiden päällä. Ne ovat edelleen rapeita ja kauniin vihreitä.

Voit tietysti nauttia sen heti, mutta suosittelemme, että jäähdytät sitä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan. Näin kukinnot pehmenevät hieman ja imevät itseensä kastikkeen ja pekonin makuja, mikä tekee salaatista maukkaamman. Voit siis valmistaa salaatin pari päivää etukäteen, jolloin maut ehtivät sulautua toisiinsa.