Caesarsalaatti

Caesarsalaatti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Caesarsalaatti on oikea salaattien kuninkaallinen! Itsetehty kastike tekee salaatista erityisen maukkaan.

Ainekset

Annokset

Salaatti

  • 6 viipaletta kuivaa vaaleaa leipää
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kerä romainesalaattia tai muuta lehtisalaattia
  • 100 g Castello Daringly Different Monastery -juustoa

Caesarkastike

  • 4 kpl sardellia
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitallinen mustapippuria
  • 1 puserrettu valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä

Tee näin:

Tee näin:

Kuutioi leipä. Paahda leipäkuutiot voi-oliiviöljyseoksessa pannulla. Hienonna sardellit ja lisää kulhoon keltuaisen, viinietikan, sinapin, valkosipulin ja mausteiden joukkoon. Sekoita. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Revi salaatti ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Laita salaatti tarjoiluvadille ja raasta pinnalle juustolastuja. Tarjoa heti leipäkuutioiden kera.

Vinkki

Vinkki! Tee salaatista ruokaisampi lisäämällä siihen paistettuja pekonikuutioita.