Bulgursalaatti
Tee näin:
Bulgursalaatti
Bulgursalaatti Q&A
Välimeren bulgursalaatin valmistaminen tuoreista ja maukkaista raaka-aineista on helppoa ja nopeaa helpolla reseptillämme. Jatka lukemista vastauksistamme bulgursalaattia koskeviin useimmin kysyttyihin kysymyksiin, niin saat lisätietoja tästä maistuvasta ruokalajista.
Ainekset
Bulgursalaatti
Vettä
|
6 dl |
---|---|
Bulgur (n. 3 dl)
|
250 g |
Kikherneitä suolavedessä (n. 400 g)
|
1 tlk |
Kuivattuja aprikooseja pieninä kuutioina
|
100 g |
Puolitettuja sokeriherneitä
|
300 g |
Sulatettuja pakasteherneitä
|
300 g |
Pinjansiemeniä
|
50 g |
Apetina® Classic -kuutioita
|
200 g |
Tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
|
3 dl |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Sitruunankuorta hienoksi raastettuna
|
1 rkl |
Tuorepuristettua sitruunamehua
|
3 rkl |
Suolaa
|
1 tl |
Tuoretta pippuria
|
Bulgursalaatti kikherneiden kanssa
Bulgurilla ja kikherneillä on pähkinäinen ja maanläheinen maku sekä pehmeä ja hieman pureskeltava rakenne. Molemmat ainekset on uskomattoman helppo yhdistää monien tuoreiden yrttien ja vihannesten kanssa. Tässä bulgursalaatissa olemme yhdistäneet ne rapeisiin herneisiin, persiljaan, suolaiseen salaattijuustoon ja muutamaan muuhun herkulliseen ainesosaan ja luoneet niistä maukkaan kokonaisuuden.
Jos etsit muita salaatteja, suosittelemme tutustumaan yhtä herkullisiin salaatteihimme, kuten Niçoise-salaattiin, jossa on tonnikalaa, kananmunia ja oliiveja, virkistävään couscoussalaattiin mintun ja vesimelonin kera sekä rapeaan fattoush-salaattiin paahdetun leivän kera.
Välimeren makuja
Parhaat bulgursalaattireseptit sisältävät paljon makua ja rakennetta, eikä tämä meidän bulgursalaattimme ole poikkeus. Valikoima ihastuttavia ainesosia, joista jokainen tuo ruokaan jotain ainutlaatuista, yllättää ja ilahduttaa ruokailijoita jokaisella suupalalla.
Kuten monet muutkin välimerellisen keittiön ruoat, tämä bulgursalaatti maustetaan oliiviöljyllä ja sitruunamehulla sekä suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella, jotta makuelämys olisi monipuolinen.
Makeaa kuivattua aprikoosia, suolaista salaattijuustoa sekä tuoretta persiljaa
Tuore persilja, jonka maku on hieman pippurinen, piristää tunnetusti muiden ainesosien makua ja stimuloi makureseptoreita. Tämä tekee miedosti kitkerän yrtin, makeiden aprikoosien ja suolaisen salaattijuuston yhdistelmästä entistäkin herkullisemman. Pureskeltavien, pehmeiden ja rapeiden tekstuurien yhdistelmä tekee tämän bulgursalaatin syömisestä mielenkiintoista ja maukasta, ja makeiden, suolaisten ja yrttisten makujen yhdistelmä on yksinkertaisesti vastustamaton.
Bulgursalaatti tuoreista ja maukkaista ainesosista
Jos haluat varmistaa, että bulgursalaatista tulee mahdollisimman maukasta, käytä aina tuoreita raaka-aineita. Esimerkiksi tuore sitruuna ja persilja saavat tämän salaatin maut todella esiin!
Tuore sitruunamehu ja -kuori piristävät ruokaa tuomalla siihen herkullista happamuutta, joka täydentää ruokalajin pähkinäisyyttä. Tuore persilja puolestaan korostaa muiden ainesosien makua. Pähkinäisyyden ja kirkkaiden makujen lisäksi pinjansiemeniä kannattaa paahtaa, sillä paahtaminen korostaa niiden pähkinäistä makua entisestään ja tekee niistä entistä rapeampia purtavaksi.
Tee bulgursalaatti omalla tyylilläsi
Helppo tapa tuunata tätä reseptiä - jotta se pysyy joka kerta tuoreena ja jännittävänä - on vaihdella käytettäviä yrttejä ja vihanneksia. Klassikko bulgursalaattivariaatioiden joukossa on kurkun, tomaatin, punasipulin ja mintun yhdistelmä. Tämä perinteinen tabbouleh-salaatti maistuu ihanalta pähkinäisen bulgurin ja kikherneiden sekä persiljan kanssa.
Voit myös kokeilla käyttää salaatissa erilaisia mausteita. Lähi-idän salaattia, jossa on bulguria ja persiljaa, voit kokeilla valmistaa meidän dukkah-reseptillämme. Dukkah on paahdettu, Lähi-idän mausteseos, jossa on seesaminsiemeniä, manteleita, korianteria, kuminaa ja chiliä. Voit käyttää sitä tuomaan hieman tulisuutta tähän herkulliseen bulgursalaattiin.
Vinkkejä bulgursalaatin valmistamiseen
Pinjansiementen paahtaminen on yksinkertaista, mutta voi olla hankalaa saada täysin tasaisen ruskeaa pintaa kaikkiin pähkinöihin. Käytä aina kuivaa pannua, joka on riittävän suuri, jotta pinjansiemenet mahtuvat yhteen kerrokseen. Ruskista ne sitten miedolla tai keskilämmöllä sekoittaen. Lopeta paahtaminen heti, kun ne tuoksuvat pähkinäisiltä ja ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Pidä niitä koko ajan silmällä, sillä ne voivat palaa melko nopeasti.
Bulgursalaatin reseptissämme olemme selostaneet, miten bulgur keitetään salaattia varten. Tämä on saattanut hämmentää sinua, sillä joskus bulguria voidaan valmistaa myös yksinkertaisesti liottamalla sitä kiehuvassa vedessä 10-15 minuuttia. Suosittelemme keittämistä liedellä siksi, että reseptissämme käytetään karkeaa bulguria, jota on kypsennettävä pidempään, jotta siitä tulee kuohkeaa ja pehmeää. Jos korvaat sen hienommalla lajikkeella, voit yksinkertaisesti kaataa sen kannelliseen kulhoon, kaataa päälle kiehuvaa vettä kattilasta ja antaa liota kannella peitettynä, kunnes bulgur on kypsää.