Bulgursalaatti

Bulgursalaatti

45 minuuttia
Tällä Välimeren bulgursalaatin reseptillä saat salaatin, joka jää mieleen! Bulgursalaatti on täynnä herkullisen eksoottisia ainesosia, kuten herneitä, aprikooseja, persiljaa, salaattijuustoa, kikherneitä ja pinjansiemeniä. Tarjoa se lämpimänä tai nauti kylmänä nopeana lounaana.

Tee näin:

Bulgursalaatti
  • Kiehauta suolattu vesi kattilassa, lisää bulgur ja keitä matalalla lämmöllä kannen alla noin 12 minuuttia.
  • Nosta kattila liedeltä ja anna bulgurin liota peitettynä vielä noin 12 minuuttia.
  • Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Anna veden valua pois.
  • Sekoita kikherneet aprikoosien, herneiden ja muiden ainesten kanssa.
  • Sekoita seos bulguriin ja mausta bulgursalaatti maun mukaan.
Valmis!

Bulgursalaatti Q&A

Välimeren bulgursalaatin valmistaminen tuoreista ja maukkaista raaka-aineista on helppoa ja nopeaa helpolla reseptillämme. Jatka lukemista vastauksistamme bulgursalaattia koskeviin useimmin kysyttyihin kysymyksiin, niin saat lisätietoja tästä maistuvasta ruokalajista.

Mikä on bulgursalaatti?
Bulgursalaatti on salaatti täynnä makuja. Se valmistetaan keitetystä bulgurista, hienonnetuista vihanneksista ja tuoreista yrteistä. Vaikka bulgursalaattiin ei olekaan olemassa mitään sääntöjä siitä, mitä ainesosia siinä voi käyttää, valitsimme klassisen yhdistelmän, jossa on kikherneitä, pähkinöitä ja juustoa bulgurin suolaisen ja pähkinäisen maun korostamiseksi. Vaikka bulgursalaatti voidaan tarjoilla erilaisten liharuokien, kuten pihvin, kanan tai lampaanlihan lisäkkeenä, se sopii myös lounaaksi tai kevyeksi illalliseksi sellaisenaan. Se voidaan tarjoilla joko lämpimänä tai kylmänä mieltymysten mukaan.
Miten keittää bulguria salaattia varten?
Keitä ensin suolalla maustettu vesi kiehuvaksi kattilassa, ennen kuin lisäät bulgurin. Keitä bulguria sitten miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia kannen alla. Kun olet ottanut bulgurin pois liedeltä, anna sen imeä jäljellä olevaa vettä vielä 12 minuuttia. Kuohkeuta se vielä haarukalla ennen kuin sekoitat sen muiden ainesten joukkoon.
Miten tehdä bulgursalaattia?
Bulgursalaatti sopii hyvin lounaaksi ja päivälliseksi, ja tähteet voi helposti nauttia nopeana ja helppona lounaana seuraavana päivänä. Käytä bulgurin kiehumisaika tuoreiden raaka-aineiden valmistamiseen ja paahda pinjansiemenet. Muista huuhdella kikherneet ennen kuin sekoitat ne muiden ainesten joukkoon. Sekoita lopuksi kaikki varovasti yhteen ja mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja sitruunankuorella, jotta saat raikkaan ja maukkaan aterian.
Kuinka kauan bulgursalaatti säilyy?
Kotitekoinen bulgursalaatti säilyy jääkaapissa jopa 3-4 päivää. Jos et nauti kaikkea lämmintä bulgursalaattia heti valmistuksen ja tarjoilun jälkeen, siirrä se ilmatiiviiseen astiaan tai peitä kulho, jossa tarjoilit sen. Tarjoa nyt kylmää bulgursalaattia sellaisenaan tai ota se mukaasi herkulliseksi lounaaksi.

Ainekset

Bulgursalaatti
Vettä
6 dl
Bulgur (n. 3 dl)
250 g
Kikherneitä suolavedessä (n. 400 g)
1 tlk
Kuivattuja aprikooseja pieninä kuutioina
100 g
Puolitettuja sokeriherneitä
300 g
Sulatettuja pakasteherneitä
300 g
Pinjansiemeniä
50 g
Apetina® Classic -kuutioita
200 g
Tuore lehtipersilja hienonnettuna
3 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1 rkl
Tuorepuristettua sitruunamehua
3 rkl
Suolaa
1 tl
Tuoretta pippuria

Bulgursalaatti kikherneiden kanssa

Bulgurilla ja kikherneillä on pähkinäinen ja maanläheinen maku sekä pehmeä ja hieman pureskeltava rakenne. Molemmat ainekset on uskomattoman helppo yhdistää monien tuoreiden yrttien ja vihannesten kanssa. Tässä bulgursalaatissa olemme yhdistäneet ne rapeisiin herneisiin, persiljaan, suolaiseen salaattijuustoon ja muutamaan muuhun herkulliseen ainesosaan ja luoneet niistä maukkaan kokonaisuuden.

Jos etsit muita salaatteja, suosittelemme tutustumaan yhtä herkullisiin salaatteihimme, kuten Niçoise-salaattiin, jossa on tonnikalaa, kananmunia ja oliiveja, virkistävään couscoussalaattiin mintun ja vesimelonin kera sekä rapeaan fattoush-salaattiin paahdetun leivän kera.

Välimeren makuja

Parhaat bulgursalaattireseptit sisältävät paljon makua ja rakennetta, eikä tämä meidän bulgursalaattimme ole poikkeus. Valikoima ihastuttavia ainesosia, joista jokainen tuo ruokaan jotain ainutlaatuista, yllättää ja ilahduttaa ruokailijoita jokaisella suupalalla.

Kuten monet muutkin välimerellisen keittiön ruoat, tämä bulgursalaatti maustetaan oliiviöljyllä ja sitruunamehulla sekä suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella, jotta makuelämys olisi monipuolinen.

Makeaa kuivattua aprikoosia, suolaista salaattijuustoa sekä tuoretta persiljaa

Tuore persilja, jonka maku on hieman pippurinen, piristää tunnetusti muiden ainesosien makua ja stimuloi makureseptoreita. Tämä tekee miedosti kitkerän yrtin, makeiden aprikoosien ja suolaisen salaattijuuston yhdistelmästä entistäkin herkullisemman. Pureskeltavien, pehmeiden ja rapeiden tekstuurien yhdistelmä tekee tämän bulgursalaatin syömisestä mielenkiintoista ja maukasta, ja makeiden, suolaisten ja yrttisten makujen yhdistelmä on yksinkertaisesti vastustamaton.

Bulgursalaatti tuoreista ja maukkaista ainesosista

Jos haluat varmistaa, että bulgursalaatista tulee mahdollisimman maukasta, käytä aina tuoreita raaka-aineita. Esimerkiksi tuore sitruuna ja persilja saavat tämän salaatin maut todella esiin!

Tuore sitruunamehu ja -kuori piristävät ruokaa tuomalla siihen herkullista happamuutta, joka täydentää ruokalajin pähkinäisyyttä. Tuore persilja puolestaan korostaa muiden ainesosien makua. Pähkinäisyyden ja kirkkaiden makujen lisäksi pinjansiemeniä kannattaa paahtaa, sillä paahtaminen korostaa niiden pähkinäistä makua entisestään ja tekee niistä entistä rapeampia purtavaksi.

Tee bulgursalaatti omalla tyylilläsi

Helppo tapa tuunata tätä reseptiä - jotta se pysyy joka kerta tuoreena ja jännittävänä - on vaihdella käytettäviä yrttejä ja vihanneksia. Klassikko bulgursalaattivariaatioiden joukossa on kurkun, tomaatin, punasipulin ja mintun yhdistelmä. Tämä perinteinen tabbouleh-salaatti maistuu ihanalta pähkinäisen bulgurin ja kikherneiden sekä persiljan kanssa.

Voit myös kokeilla käyttää salaatissa erilaisia mausteita. Lähi-idän salaattia, jossa on bulguria ja persiljaa, voit kokeilla valmistaa meidän dukkah-reseptillämme. Dukkah on paahdettu, Lähi-idän mausteseos, jossa on seesaminsiemeniä, manteleita, korianteria, kuminaa ja chiliä. Voit käyttää sitä tuomaan hieman tulisuutta tähän herkulliseen bulgursalaattiin.

Vinkkejä bulgursalaatin valmistamiseen

Pinjansiementen paahtaminen on yksinkertaista, mutta voi olla hankalaa saada täysin tasaisen ruskeaa pintaa kaikkiin pähkinöihin. Käytä aina kuivaa pannua, joka on riittävän suuri, jotta pinjansiemenet mahtuvat yhteen kerrokseen. Ruskista ne sitten miedolla tai keskilämmöllä sekoittaen. Lopeta paahtaminen heti, kun ne tuoksuvat pähkinäisiltä ja ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Pidä niitä koko ajan silmällä, sillä ne voivat palaa melko nopeasti.

Bulgursalaatin reseptissämme olemme selostaneet, miten bulgur keitetään salaattia varten. Tämä on saattanut hämmentää sinua, sillä joskus bulguria voidaan valmistaa myös yksinkertaisesti liottamalla sitä kiehuvassa vedessä 10-15 minuuttia. Suosittelemme keittämistä liedellä siksi, että reseptissämme käytetään karkeaa bulguria, jota on kypsennettävä pidempään, jotta siitä tulee kuohkeaa ja pehmeää. Jos korvaat sen hienommalla lajikkeella, voit yksinkertaisesti kaataa sen kannelliseen kulhoon, kaataa päälle kiehuvaa vettä kattilasta ja antaa liota kannella peitettynä, kunnes bulgur on kypsää.