Bulgur
|
40 g |
---|---|
Persiljaa
|
100 g |
Tuoretta minttua
|
2 ruukku |
Kirsikkatomaatteja
|
250 g |
Kurkku
|
1 |
Salottisipulia
|
2 |
Tuore, vihreä chili
|
1 |
150 g | |
Sitruunaa, hienoksi raastettu kuori ja mehu
|
2 |
Oliiviöljyä
|
3 rkl |
Suolaa
|
1 tl |
Tabbouleh on todella monipuolinen salaatti, jonka raikkaat maut sopivat monenlaisten pääruokien kanssa tarjottavaksi. Tabboulehin juuret ovat libanonilaisessa keittiössä, ja sen löytyminen tarjoilupöydästä on itsestäänselvyys aina, kun on aika nauttia mezejä, pieniä lähi-idän ruokia ja sormiruokia.
Jos suunnittelet meze-ateriaa ystäville ja perheelle, älä unohda tabboulehia. Tämä yrttinen libanonilainen salaatti tuo pöytään raikkaita makuja, ja bulgur auttaa tekemään pienistä meze-annoksista ja sormiruoista herkullisen aterian.
Etsitkö vaihtoehtoa bulgurille tabboulehiin? Kokeile kvinoaa, sillä se tuo salaattiin lisää rakennetta. Voit myös yksinkertaisesti jättää bulgurin tai vastaavat kokonaan pois.
Helpoin tapa varioida tabboulehia on leikitellä salaatin komponenttien määrillä oman mieltymyksen tai mielialan mukaan. Voit esimerkiksi helposti lisätä enemmän bulguria ja vihanneksia. Voit myös säätää salaatin makuja vaihtamalla mintun vaikkapa basilikaan tai muihin yrtteihin. Toinen tapa tehostaa tabboulehin makua on tehdä valkosipulista ja ehkä Dijon-sinapista vinaigrette, jota voit ripotella salaatin päälle ennen tarjoilua.