Tabbouleh

Tabbouleh

30 minuuttia
Tabbouleh on ihanan maukas salaatti, jossa on paljon persiljaa ja minttua. Se sopii erinomaisesti kaikenlaisten ruokien kanssa lammaspihveistä ja kanasta loheen ja falafeliin. Tabbouleh on itsestäänselvä valinta meze-salaatiksi. Valmista tabbouleh muutama tunti ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.
https://www.arla.fi/reseptit/tabbouleh/

Tee näin:

Tabbouleh
  • Kypsennä bulguri pakkauksen ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä.
  • Huuhtele ja hienonna persilja ja minttu.
  • Halkaise tomaatit ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna sipuli ja viipaloi chili.
  • Murenna juusto.
  • Sekoita bulgur ja kaikki ainekset keskenään.
  • Mausta tabbouleh suolalla ja viimeistele se ylimääräisillä yrteillä ennen tarjoilua.
Valmis!

Tabbouleh Q&A

Miten estät tabboulehia vetistymästä?
Tabboulehia valmistettaessa on tärkeää, ettei bulguria keitetä tai lioteta liikaa vedessä. Jyvien on oltava kuivia ennen salaattiin sekoittamista. Muita nesteen lähteitä voivat olla persilja ja vihannekset. Muista kuivata persilja huuhtelun jälkeen, mieluiten salaattimyllyssä. Suolaamalla vihannekset kevyesti siivilässä voit poistaa osan vedestä ja saada tabboulehiin voimakkaampia vihannesten makuja.
Miksi valmistamani tabbouleh on kitkerää?
Todennäköisimmät kitkeryyden lähteet tabboulehissa ovat persilja ja oliiviöljy. Persilja on hienonnettava, jotta vältytään kitkerältä maulta. Oliiviöljyn osalta on syytä käyttää hyvälaatuista ekstra-neitsytoliiviöljyä. Maista muutama tippa öljyä ennen kuin käytät sitä salaatissa, jotta voit varmistaa, että se sopii hyvin yhteen muiden ainesosien kanssa ja antaa sille syvää, pippurista makua ilman liiallista kitkeryyttä.
Miten tabboulehia tulisi syödä?
Voit tarjota tabboulehia lihan, kalan tai vihannesten kanssa. Tabbouleh voidaan tarjoilla isossa kulhossa, ja jokainen vieras voi kauhoa salaattia pienempään kulhoon tai lautaselle ja syödä lusikalla tai haarukalla muiden meze-ruokien ohella.
Kuinka kauan kotitekoinen tabbouleh säilyy jääkaapissa?
Jäljelle jäänyt tabbouleh säilyy jääkaapissa jopa neljä päivää. Laita salaatti astiaan, jossa on ilmatiivis kansi, tai peitä kulho kelmulla, jotta se pysyy tuoreena ja suojattuna ei-toivotuilta aromeilta. Älä ylläty, jos huomaat, että tabboulehin maut ovat sulautuneet yhteen ja syventyneet yön aikana, mikä tekee siitä entistäkin herkullisemman.

Ainekset

Tabbouleh
Bulgur
40 g
Persiljaa
100 g
Tuoretta minttua
2 ruukku
Kirsikkatomaatteja
250 g
Kurkku
1
Salottisipulia
2
Tuore, vihreä chili
1
150 g
Sitruunaa, hienoksi raastettu kuori ja mehu
2
Oliiviöljyä
3 rkl
Suolaa
1 tl

Tabbouleh sopii täydellisesti raikkaaksi salaatiksi tai meze-ruoaksi

Tabbouleh on todella monipuolinen salaatti, jonka raikkaat maut sopivat monenlaisten pääruokien kanssa tarjottavaksi. Tabboulehin juuret ovat libanonilaisessa keittiössä, ja sen löytyminen tarjoilupöydästä on itsestäänselvyys aina, kun on aika nauttia mezejä, pieniä lähi-idän ruokia ja sormiruokia.

Täydellinen meze-ateria sisältää tabbouleh-salaatin

Jos suunnittelet meze-ateriaa ystäville ja perheelle, älä unohda tabboulehia. Tämä yrttinen libanonilainen salaatti tuo pöytään raikkaita makuja, ja bulgur auttaa tekemään pienistä meze-annoksista ja sormiruoista herkullisen aterian.

Miten valmistaa tabbouleh ilman bulguria?

Etsitkö vaihtoehtoa bulgurille tabboulehiin? Kokeile kvinoaa, sillä se tuo salaattiin lisää rakennetta. Voit myös yksinkertaisesti jättää bulgurin tai vastaavat kokonaan pois.

Kokeile näitä eri tabbouleh-variaatioita

Helpoin tapa varioida tabboulehia on leikitellä salaatin komponenttien määrillä oman mieltymyksen tai mielialan mukaan. Voit esimerkiksi helposti lisätä enemmän bulguria ja vihanneksia. Voit myös säätää salaatin makuja vaihtamalla mintun vaikkapa basilikaan tai muihin yrtteihin. Toinen tapa tehostaa tabboulehin makua on tehdä valkosipulista ja ehkä Dijon-sinapista vinaigrette, jota voit ripotella salaatin päälle ennen tarjoilua.