Munasalaatti
Uusi

Munasalaatti

45 minuuttia
Munasalaatti on helppo ja nopea salaatti vuoden jokaiseen päivään! Tarjoile munasalaatti rapeaksi paahdetun leivän päällä.

Tee näin:

Munasalaatti
  • Keitä kananmunat kovaksi ja pilko ne karkeiksi paloiksi. Sekoita smetana muiden ainesten joukkoon.
  • Mausta maun mukaan.
  • Peitä munaseos ja jätä se jääkaappiin noin ½ tunniksi.
  • Asettele munasalaatti paahdetulle täysjyväleivälle pekonin kanssa.
  • Laita päälle tuoreita yrttejä maun mukaan.
Valmis!
Valmistusvinkki

Anna munasalaatin tekeytyä jääkaapissa rauhassa, jotta se ei jää vetiseksi. Jos salaatti on siitä huolimatta vetistä, lisää mukaan keitettyjä kananmunia ja porkkanoita.

Munasalaatti Q&A

Munasalaatti sopii jokaiseen vuoden aikaan, mutta erityisen hyvää se on keväällä ja kesällä. Lue lisää alta!

Mitä munasalaatti sisältää?
Munasalaattion kermainen seos, joka on valmistettu hienonnetuista, kovaksi keitetyistä munista, tuoreista yrteistä, mausteista ja smetanasta. Ruoasta on monia muunnelmia, joissa on erilaisia makuja.. Meidän reseptimme lisää rapeutta kuutioiduilla porkkanoilla ja hieman maustetta ja kirkkaan keltaista väriä curryjauheesta. Se on herkullista paahdetun leivän päällä ja sellaisenaan.
Miten munasalaattia tehdään?
Tee helppo munasalaatti sekoittamalla smetanaa porkkanakuutioihin, karkeasti pilkottuihin kananmuniin, ruohosipuliin, sitruunamehuun, sekä curryjauheeseen. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Maista salaattia ja päätä, jos mausteita pitää säätää; muuten peitä salaatti ja anna sen tekeytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kun olet valmis tarjoilemaan, aseta salaatti paahdetun leivän päälle ja viimeistele se paistetulla pekonilla ja tuoreilla yrteillä.
Miten kauan munasalaatti säilyy jääkaapissa?
Munasalaatti säilyy jääkaapissa noin 3-5 päivää, jos sitä säilytetään ilmatiiviissä astiassa. Älä jätä sitä liian pitkäksi aikaa huoneenlämpöön, sillä se voi muuttua vetiseksi, jolloin munat pilaantuvat nopeammin.
Kuinka kauan kananmunia tulee keittää munasalaattia varten?
Kypsennä kananmunia 8-10 minuuttia. Jos haluat kovaksi keitettyjä munia, joiden keltuainen on hieman pehmeä, anna munien kiehua noin 6-7 minuuttia. Jos haluat kiinteästi keitettyjä munia, joiden keltuainen on kirkkaan keltainen ja kova, anna munien kiehua noin 8 minuuttia. Tämä riippuu myös munien koosta, joten jos munat ovat isompia, voi kestää hieman kauemmin saada haluttu keltuaisen koostumus.
Voiko munasalaattia pakastaa?
Kyllä. Huomaa kuitenkin, että munasalaatin pakastaminen voi vaikuttaa makuun ja rakenteeseen, joten saat lopputuloksena vähemmän kermaisen salaatin ja kumimaisia munia. Siksi se on valmistettava huolellisesti ennen pakastamista. Kauho salaatti ilmatiiviiseen astiaan ja sulje se tiiviisti. Jos haluat sulattaa munaruoan, siirrä astia jääkaappiin mieluiten yön yli ennen tarjoilua.

Ainekset

Munasalaatti
Arla® Smetana
200 g
Porkkanoita
100 g
Kananmunia
3
Ruohosipulia
3 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Suolaa
1 tl
Curryjauhe
½ tl
Pippuria
Tarjoiluun
Täysjyväleipä
4
Pekonia
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Munakas
5 minuuttia
Munakas
(23)

Klassinen munasalaatti hurmaa helppoudellaan

Munasalaatti on klassinen, kermainen ja muhkea välipala, joka sopii voileipiin, sellaisenaan, paahdetun ruisleivän päälle levitettynä pekonin ja yrttien kanssa. Tämä yksinkertainen munasalaattiresepti saa väriä curryjauheesta, joka antaa ripauksen makeutta ja syvän, maanläheisen maun. Curryn lisääminen on myös loistava tapa piristää vanhaa klassikkoa, jota voit tarjota missä tahansa tilaisuudessa, sillä se on niin herkullista ja helppoa valmistaa.

Raikas maku smetanasta, yrteistä ja sitruunasta

Parhaiten yksinkertaisen munasalaatin saa esille herkullisen kermaisella kastikkeella, joka sitoo kaikki maut yhteen. Monissa resepteissä vaaditaan majoneesipohjaista kastiketta, mutta me valmistamme munasalaatin ilman majoneesia. Sen sijaan teemme kastikkeen, jossa on smetanaa, johon on lisätty tuoretta ruohosipulia ja tuorepuristettua sitruunamehua, mikä antaa kirkkaan, raikkaan maun, jossa on vivahteita hapokkaista ja kirpeistä aromeista. Tuore kastike antaa munaseokselle ihanan kermaisen lopputuloksen ilman majoneesikastikkeelta tavallisesti odotettua raskautta.

Lisää rapeutta porkkanoilla ja pekonilla

Kukapa ei rakastaisi hieman rapeutta munasalaatin kanssa? Pekoni ja porkkanat ovat täydellinen lisä muuten pehmeisiin ja herkkiin ainesosiin. Rapeat porkkanat antavat hieman makean ja maanläheisen maun, ja muodostavat ihanan kontrastin pehmeille ja kermaisille rakenteille. Kaiken kukkuraksi salaatti on koristeltu rapeaksi paistetulla pekonilla.

Koska rakastamme herkullisia reseptejä, jotka ovat yksinkertaisia ja helppoja valmistaa, kannattaa kokeilla reseptiämme klassiseen Caesarsalaattiin, jossa on krutonkeja ja juustoa, kylmään perunasalaattiin, jossa on tuoreita yrttejä ja makuja, sekä nopeaan lohisalaattiin, joka tarjoillaan salaattipohjalla, johon on sekoitettu tuoreita yrttejä.

Munasalaatti suolakurkkujen tai maustekastikkeen kanssa

Jos tunnet olosi seikkailunhaluiseksi, kokeile munasalaattia, jossa on maustekurkkua tai suolakurkkua. Hienonnetut suolakurkut ovat loistava lisä kermaiseen ruokaan. Piditpä sitten suolaisista ja hapokkaista mauista tai mieluummin makeasta ja kirpeästä, voit käyttää tilli-, leipä- ja suolakurkkuja tai maustekurkkuja. Koska ne tuovat hieman rapeutta, voit joko vaihtaa ne porkkanoiden kanssa tai yhdistää molemmat, jolloin saat ihastuttavan makuelämyksen, joka saa makunystyrät laulamaan.

Jos haluat kotitekoisen suolakurkkukastikkeen, sekoita valitsemasi suolakurkut hienonnettuihin kurkkuihin, sipuliin, valkoviinietikkaan, hieman sokeria ja veteen liuotettuun maissitärkkelykseen. Lisää relish muiden ainesten joukkoon ja sekoita hyvin, kunnes kaikki on hyvin sekoittunut.