Hedelmäsalaattia ja suklaata

Hedelmäsalaattia ja suklaata

30 minuuttia
Hedelmäsalaatti virkistää ja maistuu aina! Saat hedelmäsalaattiin lisämakua lisäämällä siihen kermavaahtoa ja suklaata, jolloin se vie varmasti makeannälän mennessään.
https://www.arla.fi/reseptit/hedelmasalaattia-ja-suklaata/

Tee näin:

Hedelmäsalaattia ja suklaata
  • Sekoita hedelmät ja sokeri kulhossa, peitä se ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  • Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja sekoita se hedelmien joukkoon.
  • Koristele tummalla suklaalla ja tarjoile.
Valmis!
Ruuanlaittovinkki

Joskus on mukavaa valmistaa jälkiruoat etukäteen, varsinkin jos valmistat myös muita ruokia. Paras vastaus siihen, miten estät hedelmäsalaattia ruskettumasta ja pidät sen tuoreena, on peittää hedelmien pinta sokerilla, kuten reseptissä ehdotetaan, tai sekoittaa juuri leikattuja hedelmiä happamaan mehuun, kuten sitruunamehuun, appelsiinimehuun tai ananasmehuun. Ensimmäinen saattaa olla hieman liian kirpeä ja jälkimmäinen hieman liian makea jo valmiiksi makeaan jälkiruokaan, mutta appelsiinimehu, joka on monien kotitalouksien peruselintarvike, tasapainottelee hienosti makean ja hapokkaan välillä ja voi näin ollen lisätä raikkautta jälkiruokaan, joka sisältää myös tuoretta appelsiinia.

Hedelmäsalaattia ja suklaata Q&A

Hedelmäsalaattia voi twistata esimerkiksi suklaalla mikäli todellinen makeannälkä iskee. Lue lisää alta!

Mitä on hedelmäsalaatti?
Hedelmäsalaatit ovat ruokia, jotka sisältävät erilaisia hedelmiä ja yleensä jonkinlaisen täytteen, kuten kermavaahtoa, siirappia tai kastikkeen. Hedelmäsalaattien sisällölle ei ole olemassa mitään sääntöjä; jotkut niistä tarjoillaan jälkiruokana, kun taas toisia käytetään lisukkeena tai alkupalana. Helppo hedelmäsalaatti, kuten meidän hedelmäsalaattimme, sisältää klassisen yhdistelmän viinirypäleitä, banaania, päärynää, omenaa ja appelsiinia, mikä tekee siitä ihanan jälkiruoan tai makean iltapäiväherkun kermavaahdon ja suklaan kera tarjoiltuna.
Miten hedelmäsalaattia tehdään?
Hyvä hedelmäsalaatti on uskomattoman helppo valmistaa verrattuna siihen, miten herkulliselta se maistuu. Leikkaa hedelmät yksinkertaisesti suupaloiksi ja sekoita palat ruokalusikalliseen ruokosokeria. Anna hedelmien imeytyä sokeriin noin 30 minuuttia ja sekoita hedelmät jääkylmään kermavaahtoon, jolloin saat herkullisen kermaisen ja raikkaan jälkiruoan, joka on koristeltu tumman suklaan paloilla.
Miten pitää hedelmäsalaatti tuoreena?
Tuoreita hedelmiä sisältäviä ruokia voi olla hieman vaikea pitää tuoreina, kuten olet ehkä kokenutkin, sillä monet hedelmät, kuten omenat, päärynät ja banaanit, alkavat hapettua ja muuttua ruskeiksi ja pehmeiksi pian leikkaamisen jälkeen. Kun tuoreet hedelmät sekoitetaan sokeriin, ne saavat suojakerroksen, joka voi hidastaa hapettumisprosessia. Happamien hedelmien, kuten appelsiinin tai ananaksen, käyttö auttaa myös jälkiruokaa pysymään tuoreena ja raikkaana, sillä niiden mehut estävät myös hapettumista.
Kuinka kauan hedelmäsalaatti säilyy hyvänä?
Kermavaahtoa sisältävä hedelmäsalaatti on parasta nauttia tuoreena. Jos se kuitenkin siirretään ilmatiiviiseen astiaan heti valmistuksen jälkeen, sitä voi nauttia myös seuraavana päivänä - varsinkin jos päällystät tuoreet hedelmät sokerilla tai happamalla mehulla, kuten ananas- tai appelsiinimehulla, hapettumisen estämiseksi. Jos jälkiruoka säilytetään asianmukaisesti jääkaapissa, sen pitäisi säilyä 2-3 päivää.
Voiko hedelmäsalaattia pakastaa?
Vaikka voit pakastaa hedelmät tätä jälkiruokaa varten, emme suosittele koko annoksen pakastamista. Pakastimessa hedelmien pitäisi säilyä jopa 6 kuukautta. Tuoreiden hedelmien pakastaminen ja sulattaminen tuoreena syömistä varten saattaa kuitenkin muuttaa hieman niiden rakennetta ja väriä. Varmista, että peset, leikkaat ja taputtelet sen kuivaksi kunnolla, jotta saat poistettua mahdollisimman paljon kosteutta ennen pakastamista. Jos haluat estää hedelmäpaloja tarttumasta toisiinsa, aseta ne kuivaksi taputtelun jälkeen leivinpaperille, peitä ne kelmulla ja laita ne pakastimeen muutamaksi tunniksi, ennen kuin pussitat ne tai siirrät ne ilmatiiviiseen astiaan. Sulata hedelmät yön yli jääkaapissa ja sekoita ne tuoreeseen kermavaahtoon. Saattaa olla tarpeen valuttaa hedelmät sulatuksen jälkeen, koska ne saattavat olla hieman "märkiä" ja tehdä hedelmäsalaatista näin ollen märkää.
Voiko hedelmäsalaatin valmistaa edellisenä iltana?
Vaikka hedelmät ja kermavaahto on mahdollista valmistaa etukäteen, saat raikkaimman ja raikkaimman lopputuloksen tarjoilemalla sen heti valmistuksen jälkeen. Kuorruta tuoreet leikatut hedelmät sokerilla tai happamalla hedelmämehulla, kuten appelsiini- tai ananasmehulla, ja siirrä ne heti ilmatiiviiseen astiaan.

Ainekset

Hedelmäsalaattia ja suklaata
Viinirypäleitä
100 g
Omena
1
Päärynä
1
Banaani
1
Appelsiini
1
Ruokosokeria
1 rkl
1½ dl
Koristeluun
Tumma suklaa
25 g
Lisää herkullisia ideoita

Klassinen hedelmäsalaatti on vanha resepti, joka toimii tänä päivänäkin

Tätä hedelmäistä tuoresalaattia on saatavilla eri puolilla maailmaa monissa eri lajikkeissa. Jotkin niistä ovat perushedelmäsalaattia, jossa on vain hedelmiä ja kermaa, kun taas toiset ovat monimutkaisempia ja sisältävät sekoituksen hedelmiä, vihanneksia ja pähkinöitä, kuten klassinen Waldorf-salaatti. Joissakin, kuten ambrosia-salaatissa, on jopa karkkia, kuten minivaahtokarkkeja.

Nopea hedelmäsalaattimme on yksinkertainen ja herkullinen, helppo valmistaa ja sopivan kokoinen perheen tai muutaman vieraan illalliselle. Resepti on uskomattoman helppo tuplata, kolminkertaistaa tai jopa nelinkertaistaa, jos haluat tehdä suuremman erän tätä herkullista jälkiruokaa tai tuoretta välipalaa. Osta vain lisää kauniita, tuoreita viinirypäleitä, banaaneja, omenoita, päärynöitä ja appelsiineja ja pilko ja koe raikkaat, makeat maut ja erilaiset koostumukset!

Tuore hedelmäsalaatti kerman kanssa

Kermavaahdon käyttö hedelmäsalaatissa on herkullista. Sen kermainen maku ja samettinen rakenne sopivat erinomaisesti yhteen hedelmien tuoreuden ja erilaisten koostumusten kanssa pehmeästä banaanista ja mehukkaasta appelsiinista rapeisiin päärynä- ja omenapaloihin. Kermavaahto tuo jälkiruokaan lähes voimaisen makeuden, joka sopii täydellisesti yhteen intensiivisen tumman suklaan kanssa.

Katso myös muut herkulliset, hedelmäiset reseptimme! Meillä on inkiväärillä maustettu jälkiruoka omenasoseesta, joka tarjoillaan sitruunalla maustetun kerman kanssa, rapea pavlova marjavaahdolla ja värikäs mustikkainen marenkikakku, joka tarjoillaan myös kermavaahdon kera.

Piristä tummalla suklaalla

Parhaassa hedelmäsalaatissa on herkullinen lisuke, kuten suklaa, joka viimeistelee kokemuksen. Makeiden hedelmien ja pehmeän kermavaahdon yhdistäminen hienonnettuun tummaan suklaaseen on ihanaa. Karkeasti pilkottu suklaa antaa hieman rapeutta sekä täyteläisen katkeransuloisen sävyn, joka täydentää kauniisti jälkiruoan raikasta mutta kermaista makuprofiilia. Tummat suklaapalat näyttävät myös upeilta lumivalkoisen kerman päällä, jonka läpi vilahtaa pieniä pilkahduksia värikkäistä hedelmistä.

Twistaa hedelmäsalaattia oman maun mukaan

Muuta yksinkertaista hedelmäsalaattireseptiämme oman makusi mukaan tekemällä oma hedelmäsekoituksesi.

Voit esimerkiksi valita makean ja happaman trooppisen sekoituksen, jossa on banaania, ananasta, kiiviä, mangoa ja kookoslastuja, tai valita happamamman puolen hedelmäsalaatin, jossa on Granny Smith -omenaa, greippiä, vihreitä viinirypäleitä, karpaloita ja granaattiomenan siemeniä, jotka tuovat rapeutta ja väriloistoa.

Jos haluat makeamman jälkiruoan, valitse banaani, Fuji- tai Gala-omena, luumu, mustikka ja mansikka, lisää ruokosokeriin hieman vaniljajauhetta ja käytä maitosuklaata tummemman suklaan sijaan.