Joskus on mukavaa valmistaa jälkiruoat etukäteen, varsinkin jos valmistat myös muita ruokia. Paras vastaus siihen, miten estät hedelmäsalaattia ruskettumasta ja pidät sen tuoreena, on peittää hedelmien pinta sokerilla, kuten reseptissä ehdotetaan, tai sekoittaa juuri leikattuja hedelmiä happamaan mehuun, kuten sitruunamehuun, appelsiinimehuun tai ananasmehuun. Ensimmäinen saattaa olla hieman liian kirpeä ja jälkimmäinen hieman liian makea jo valmiiksi makeaan jälkiruokaan, mutta appelsiinimehu, joka on monien kotitalouksien peruselintarvike, tasapainottelee hienosti makean ja hapokkaan välillä ja voi näin ollen lisätä raikkautta jälkiruokaan, joka sisältää myös tuoretta appelsiinia.
Hedelmäsalaattia voi twistata esimerkiksi suklaalla mikäli todellinen makeannälkä iskee. Lue lisää alta!
Viinirypäleitä
|
100 g |
---|---|
Omena
|
1 |
Päärynä
|
1 |
Banaani
|
1 |
Appelsiini
|
1 |
Ruokosokeria
|
1 rkl |
1½ dl |
Tumma suklaa
|
25 g |
---|
Tätä hedelmäistä tuoresalaattia on saatavilla eri puolilla maailmaa monissa eri lajikkeissa. Jotkin niistä ovat perushedelmäsalaattia, jossa on vain hedelmiä ja kermaa, kun taas toiset ovat monimutkaisempia ja sisältävät sekoituksen hedelmiä, vihanneksia ja pähkinöitä, kuten klassinen Waldorf-salaatti. Joissakin, kuten ambrosia-salaatissa, on jopa karkkia, kuten minivaahtokarkkeja.
Nopea hedelmäsalaattimme on yksinkertainen ja herkullinen, helppo valmistaa ja sopivan kokoinen perheen tai muutaman vieraan illalliselle. Resepti on uskomattoman helppo tuplata, kolminkertaistaa tai jopa nelinkertaistaa, jos haluat tehdä suuremman erän tätä herkullista jälkiruokaa tai tuoretta välipalaa. Osta vain lisää kauniita, tuoreita viinirypäleitä, banaaneja, omenoita, päärynöitä ja appelsiineja ja pilko ja koe raikkaat, makeat maut ja erilaiset koostumukset!
Kermavaahdon käyttö hedelmäsalaatissa on herkullista. Sen kermainen maku ja samettinen rakenne sopivat erinomaisesti yhteen hedelmien tuoreuden ja erilaisten koostumusten kanssa pehmeästä banaanista ja mehukkaasta appelsiinista rapeisiin päärynä- ja omenapaloihin. Kermavaahto tuo jälkiruokaan lähes voimaisen makeuden, joka sopii täydellisesti yhteen intensiivisen tumman suklaan kanssa.
Katso myös muut herkulliset, hedelmäiset reseptimme! Meillä on inkiväärillä maustettu jälkiruoka omenasoseesta, joka tarjoillaan sitruunalla maustetun kerman kanssa, rapea pavlova marjavaahdolla ja värikäs mustikkainen marenkikakku, joka tarjoillaan myös kermavaahdon kera.
Parhaassa hedelmäsalaatissa on herkullinen lisuke, kuten suklaa, joka viimeistelee kokemuksen. Makeiden hedelmien ja pehmeän kermavaahdon yhdistäminen hienonnettuun tummaan suklaaseen on ihanaa. Karkeasti pilkottu suklaa antaa hieman rapeutta sekä täyteläisen katkeransuloisen sävyn, joka täydentää kauniisti jälkiruoan raikasta mutta kermaista makuprofiilia. Tummat suklaapalat näyttävät myös upeilta lumivalkoisen kerman päällä, jonka läpi vilahtaa pieniä pilkahduksia värikkäistä hedelmistä.
Muuta yksinkertaista hedelmäsalaattireseptiämme oman makusi mukaan tekemällä oma hedelmäsekoituksesi.
Voit esimerkiksi valita makean ja happaman trooppisen sekoituksen, jossa on banaania, ananasta, kiiviä, mangoa ja kookoslastuja, tai valita happamamman puolen hedelmäsalaatin, jossa on Granny Smith -omenaa, greippiä, vihreitä viinirypäleitä, karpaloita ja granaattiomenan siemeniä, jotka tuovat rapeutta ja väriloistoa.
Jos haluat makeamman jälkiruoan, valitse banaani, Fuji- tai Gala-omena, luumu, mustikka ja mansikka, lisää ruokosokeriin hieman vaniljajauhetta ja käytä maitosuklaata tummemman suklaan sijaan.