Vaniljavanukas
Tee näin:
Vaniljavanukas
Kirsikkakastike
Vinkki
Säästä aikaa ja valmista vaniljavanukas päivää ennen tarjoilua. Näin vanukas ehtii myös jähmettyä, ja voit nauttia jälkiruoaksi viileää ja täyteläistä vanukasta. Ennen kuin irrotat vanukkaan muotista tai kulhosta, anna vanukkaan olla lämpimässä vedessä suuressa kulhossa noin 10 sekuntia. Poista kulho tai muotti ja kuivaa se pyyhkeellä. Irrota vanukas varovasti pienellä terävällä veitsellä muotin tai kulhon reunoja pitkin. Aseta tarjoilulautanen vanukkaan päälle ja käännä kaikki ympäri. Jos vanukas irtoaa vaikeasti, ravista sitä varovasti tai lämmitä uudelleen.
Vaniljavanukas Q&A
Vaniljavanukas on herkullinen jälkiruoka mihin tahansa juhlaan tai arkeen. Lue lisää alta!
Ainekset
Vaniljavanukas
Liivatetta
|
7 |
---|---|
3½ dl | |
Vaniljatanko
|
½ |
Kananmunia
|
3 |
Sokeria
|
125 g |
3½ dl |
Kirsikkakastike
Purkillinen säilykekirsikka
|
1 |
---|---|
Perunaa tärkkelys
|
2 tl |
Vettä
|
2 tl |
Koristeluun
Sitruunamelissan lehtiä
|
---|
Lisää herkullisia ideoita
Makea ja pehmeä vaniljavanukas hurmaa jälkiruokapöydässä
Vaniljavanukas on niin aliarvostettu jälkiruoka. Jälkiruokavanukkaassa on ihanan pehmeä, täyteläinen ja kermainen koostumus, jossa on hento vaniljan maku ja makea, kukkainen vivahde. Kotitekoisen vaniljavanukkaan valmistaminen tyhjästä vaatii vain hyvin vähän mutta yksinkertaisia ainesosia, kuten liivatetta ja munia kermaisen paksuuden aikaansaamiseksi sekä kaksinkertaista kermaa kuohkean rakenteen luomiseksi. Tarjoile makea herkku lämpimän kirsikkakastikkeen kanssa ja nauti jokaisesta suupalasta.
Kirsikkakastike sopii vaniljavanukkaaseen kuin nenä päähän
Tämä jälkiruokaherkku sopii täydellisesti lämpimälle kirsikkakastikkeelle ja muille täydentäville lisukkeille. Vanukkaaseen valitsimme herkullisen kirsikkakastikkeen, joka on valmistettu marinoiduista kirsikoista ja kirsikkamehusta, vedestä ja perunatärkkelyksestä paksuuden lisäämiseksi. Upeassa kastikkeessa on tasapainoinen makean ja hapokkaan maku, jossa on hienoinen ripaus mausteisuutta. Se on täydellinen kastike kermaisen vanukkaan viimeistelyyn ympäri vuoden, ja sitä on houkuttelevaa vain jatkaa nauttimista. Voit kuitenkin helposti käyttää kastikkeeseen erilaisia hedelmiä ja marjoja, esimerkiksi mustikoita ja mustaherukoita, tai lisätä rapeutta karkeaksi pilkotuilla manteleilla.
Tarjoile klassikkojälkiruokaa vieraillesi
Päätä ilta tyylikkäästi kermaisella ja yksinkertaisella vaniljavanukasreseptillä, jonka maut tuovat mieleesi suloisia lapsuusmuistoja. Jäähdytetyn pohjan yhdistelmä, jonka päällä on upea ja taivaallinen lämmin kirsikkakastike, on ihanaa. Se on kaunis makean ja hapokkaan yhdistelmä, jota on mahdotonta vastustaa. Vain kourallinen ainesosia ja suussa sulavia makuja, ja se on täydellinen jälkiruoka kauniin illan päätteeksi. Todellinen klassikko, joka tuo iloa vieraillesi, niin nuorille kuin vanhoillekin.
Jos etsit samankaltaisia kermaisia jälkiruokia, joissa on rohkeita makuja, kokeile suklaavanukasta tai suklaamoussea, jossa on täyteläisiä ja voimakkaita suklaan makuja. Tutustu myös crème brûlée -reseptiimme, joka on herkullinen ranskalainen klassikko, tai tutustu italialaiseen aarteeseen, joka on maitomainen, makea ja pehmeä panna cotta.
Tee siitä oma
Muokkaa klassista vaniljavanukasta ja leiki erilaisilla täytteillä. Kruunaa vanukas paksulla kotitekoisella karamellilla dekadentiksi jälkiruoaksi. Sulata sokeri ja vesi kattilassa miedolla lämmöllä. Kun se on muuttunut kullanruskeaksi, sekoita maissitärkkelys ja vesi ja vatkaa karamelliin, kunnes se sakenee. Kaada karamellikastike vanukkaan päälle ja tarjoile kermavaahdon kera. Jos haluat lisää rapeutta, koristele vanukas pähkinöillä, murskatuilla graham-kekseillä tai vohvelikekseillä.
Jos haluat jotain hedelmäisempää vanukkaan makeuden vastapainoksi, kokeile raparperikompottia, jonka maku on hennon hapokas. Viipaloi raparperit pienemmiksi paloiksi ja keitä vaniljarouheen ja sokerin kanssa miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat pehmeitä ja mureita. Soseuta kompotti tasaiseksi tai jätä se kokkareiseksi ja lisää vanukkaan päälle raparperikompottia. Se on taivaallinen makujen ja tekstuurien yhdistelmä. Jos et pidä raparperista, tee sen sijaan mustikka- tai ananaskompottia. Voit käyttää mitä tahansa haluamaasi hedelmää.