Vaniljajäätelö paistetuilla luumuilla

Vaniljajäätelö paistetuilla luumuilla

Vaniljajäätelö sopii mihin vain jälkiruokaan. Vaniljajäätelöä voi myös syödä luumujen kanssa, jolloin jälkiruoasta tulee ruokaisampi.
https://www.arla.fi/reseptit/vaniljajaatelo-paistetuilla-luumuilla/

Tee näin:

Vaniljajäätelö
  • Vatkaa kerma vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  • Vatkaa munankeltuaiset, sokeri ja vaniljan siemenet vaaleaksi ja sokeri on liuennut.
  • Sekoita kermavaahto varovasti munaseokseen.
  • Kaada jäätelö 6 muottiin (kukin noin 150 ml) ja aseta ne pakastimeen peitettynä.
Paistetut luumut
  • Kuumenna uuni 175 °C:n.
  • Kiehauta omenamehu ja sokeri ja keitä noin 15 minuuttia keskilämmöllä - tai kunnes se on paksua siirappia.
  • Sekoita luumut joukkoon ja laita luumut siirapin kanssa pieneen vuokaan.
  • Paista luumuja noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta niissä on vielä purua.
  • Anna jäähtyä.
Tattari
  • Levitä sokeri tasaiseksi kerrokseksi kylmään vuokaan (halkaisija noin 21 cm).
  • Anna sokerin sulaa sekoittamatta - ensin 2 minuuttia kovalla lämmöllä, sitten keskilämmöllä.
  • Lisää tattari ja kaada seos ohuena kerroksena leivinpaperin päälle.
  • Riko hauraus pienemmiksi paloiksi, kun se on jäähtynyt, ja tarjoile vaniljajäätelön ja paistettujen luumujen kanssa.
Valmis!
Vinkki

Jos sinulla ei ole keittiössäsi pieniä muotteja, voit käyttää myös isompaa muotia (noin 1 litra) ja saada aikaan ihanan vaniljajäätelöjälkiruoan. Noudata silti reseptiä, mutta muista sekoittaa jäätelö 4-5 kertaa pakastuksen aikana. Jos haluat hienostuneemman ilmeen tarjoillessasi vaniljajäätelöä suuremmasta muotista vieraille, järjestä jäätelö kvanelleihin. Quenelle on pitkulainen jäätelöannos, joka on tehty kahdella lusikalla, ja se on ravintolan standardi jäätelön tarjoilussa. Kasta lusikat kuumaan veteen ja kerää niillä sopiva määrä jäätelöä. Siirrä lusikka lusikalta toiselle, kunnes sinulla on kolmipuolinen "soikio" jälkiruokalautasille asetettavaksi. Helpompi tarjoilu onnistuu, kun teet quenellit etukäteen. Laita quenellit vain pakastimeen sopivalle muovilautaselle ja ota ne pois 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Vaniljajäätelö paistetuilla luumuilla Q&A

Vaniljajäätelö sopii mihin tahansa jälkiruokaan. Sitä voi myös muokata paistetuilla luumulla. Lue lisää alta!

Mistä vaniljajäätelö on tehty?
Vaniljajäätelö valmistetaan vain neljästä eri ainesosasta: kermavaahdosta, munankeltuaisesta, sokerista ja vaniljasiemenistä. Makuprofiili on yksinkertainen ja puhdas, ja siksi kotitekoisen, raikkaan ja makean jälkiruoan nauttimiseen tarvitaan vain vähän ainesosia. Varmista, että käytät laadukkaita vaniljatankoja varmistaaksesi ihanan vaniljan maun, jossa on paras makuprofiili.
Miten vaniljajäätelöä tehdään?
Tämän vaniljajäätelöjälkiruoan valmistaminen aloitetaan valmistamalla jäätelö ja laittamalla se pakastimeen. Kun se kovettuu, tee omenasiirappi ja kypsennä tuoreet luumut sekä leivo tattarihiutale. Kun jäätelö on valmista, aloita jälkiruoan kokoaminen. Asettele luumut lautaselle, nosta jäätelö muoteista luumujen viereen, koristele tattarihiutaleella ja pirskota omenasiirappia jälkiruokalautaselle ennen tarjoilua.
Onko vaniljajäätelössä kananmunaa?
Useimmissa jäätelön käsityöläisresepteissä vaaditaan munia. Jäätelöön kannattaa lisätä munia kahdesta syystä. Ensinnäkin se antaa kylmälle herkulle paljon kermaisemman rakenteen. Toiseksi se parantaa jäätelön pysyvyyttä, mikä tarkoittaa, että sen taipumus sulaa vähenee. Näin ollen munien käyttö vaniljajäätelöreseptissä tekee jäätelöstä sekä helpomman että maukkaamman syödä.
Minkä väristä vaniljajäätelö on?
Vaniljajäätelö on väriltään kermanvalkoista, ja siinä voi olla vaaleankeltainen vivahde. Tämä sävy tulee munankeltuaisesta. Koska jäätelössä käytetään tuoreita vaniljasiemeniä, siinä on pieniä tummia pilkkuja. Vaniljaa sisältävän kotitekoisen jäätelön väri voi muistuttaa vaniljakasvien herkän ja kauniin kukan väriä.
Miten muokata vaniljajäätelöä?
Kuten kaikki muutkin jäätelötyypit, tämäkin jäätelö voidaan tietysti nauttia sellaisenaan. Mutta sen makean ja pyöreän maun ansiosta se sopii hyvin kakkujen, piirakoiden ja erilaisten hedelmien ja marjojen kanssa, kuten tässä reseptissä, jossa on vaniljajäätelöä, jossa on luumuja ja tattarihiutaleita. Vain oma mielikuvituksesi rajoittaa, miten haluat nauttia jäätelöstä.

Ainekset

Vaniljajäätelö
5 dl
Munankeltuaista
3
Sokeria
60 g
Vaniljatanko
1
Paistetut luumut
Omenamehua
2 dl
Sokeria
3 rkl
Luumuja
300 g
Tattari
Sokeria
3 rkl
Tattaria
100 g
Lisää herkullisia ideoita

Kotitekoinen vaniljajäätelö on hurmaava jälkiruoka

Vaniljajäätelöreseptimme avulla voit valmistaa tyylikkään näköisen jälkiruoan, joka tekee vaikutuksen ystäviin ja perheeseen sekä maukkaudellaan, erilaisilla koostumuksillaan että kauniilla ulkonäöllään. Pehmeän, samettisen vaniljanmakuisen jäätelömme makeutta ja täyteläisyyttä tasapainottaa leivottujen luumujen hivenen hapokkuus, ja innovatiivinen tattarihiutale lisää rakennetta muuten pehmeään ruokaan. Tattarista valmistettu karamellisoitu kuorrute tuo jälkiruokaan rapeutta, joka täydentää uskomattoman hyvin jäätelön kermaista koostumusta sekä paistettujen luumujen tahmeaa makua.

Jos nautit tästä ihanan pehmeästä jäätelöstä, saatat nauttia myös resepteistämme, jotka koskevat hyvää, makeaa mansikkajäätelöä tai ranskalaista klassista parfait-jäätelöä.

Käytä korkealaatuisia vaniljatankoja

Paras vaniljajäätelö on sellaista, jossa on runsas vanilja-aromi. Käyttämällä korkealaatuisia vaniljatankoja saadaan jäätelöön kaikkein puhtain ja voimakkain vaniljan aromi. Etsi tummakuorisia vaniljatankoja, jotka näyttävät jyhkeiltä ja sileiltä - ne ovat tuoreimpia ja sisältävät eniten makua. Vaniljatangot, kuten muutkin mausteet, alkavat ajan myötä menettää makua ja tuoksua.

Jos voit haistaa vaniljatangot ennen ostamista, valitse voimakkaimmat löytämäsi vaniljatangot. Tuoksun pitäisi olla melko voimakas ja siinä pitäisi olla erottamaton vaniljan aromi. Yleisiä vaniljatyyppejä ovat Bourbon-, meksikolainen ja tahitilainen vanilja. Kaikki nämä säännöllisesti saatavilla olevat tyypit toimivat hyvin vaniljajäätelössä. Nautitpa sitten vaniljan mausta, joka on makea ja kermainen, kuten Bourbon, mausteinen ja puumainen, kuten meksikolainen, tai hedelmäinen ja kukkainen, kuten tahitilainen, tarjolla on herkullisia ja laadukkaita vaniljatankoja.

Nopea ja herkullinen jälkiruoka

Kauniin, ravintolamaisen jälkiruoan tarjoilun ei tarvitse olla vaikeaa. Reseptimme vaniljajäätelöä luumuilla ja haurastuneilla luumuilla sisältävällä reseptillä voit esittää herkullisen jälkiruoan, joka on täynnä erilaisia makuja ja koostumuksia, hetkessä. Kun kotitekoinen vaniljajäätelö on valmistettu ja laitettu pakastimeen, voit keskittyä kypsentämään luumut omenamehun liuoksessa ennen kuin paistat sekä luumut että muhkean tattarihiutaleen uunissa.

Yhdenkään elementin valmistaminen ei vie kauan verrattuna siihen, miten hyvältä ne maistuvat. Koska sekä luumut että tattarihiutale jäähdytetään ennen tarjoilua, voit valmistaa kaikki osat etukäteen ja koota herkullisen jälkiruoan juuri ennen tarjoilua.

Miten vaniljajäätelö maustetaan muilla mauilla?

Ihanaa kotitekoista vaniljajäätelöä voi muunnella lukemattomilla tavoilla, sillä vanilja sopii hyvin yhteen monien eri makujen kanssa. Korosta vaniljan luonnollisen maun lämpimyyttä ja tee tästä jälkiruoasta vieläkin parempi ottamalla inspiraatiota pehmeästä ja mausteisesta chai lattesta. Tämä onnistuu lisäämällä vaniljajäätelöreseptiimme kardemummaa, kanelia, neilikkaa ja tähtianista, jolloin saat mausteisemman version, joka on sekä lämmin että viileä.

Toinen maku, joka sopii hyvin yhteen vaniljan ja luumun kanssa, on lakritsi. Kokeile lisätä lakritsijauhetta vaniljajäätelöreseptiimme, jotta saat siihen yrttisen, dekadenttisen vivahteen; lakritsijäätelön luonnollinen vaaleanruskea väri sopii myös hyvin yhteen luumujen purppuranpunaisen värin kanssa.