Savulohipasta
Uusi

Savulohipasta

20 minuuttia
Savulohipasta on herkullinen ja nopea arkiruoka, joka syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Savulohipasta maistuu myös seuraavana päivänä!
https://www.arla.fi/reseptit/savulohipasta/

Tee näin:

Savulohipasta
  • Sulata voi paistinpannussa kovalla lämmöllä ilman, että se ruskistuu.
  • Kuullota valkosipulia noin 1 minuutti.
  • Lisää kattilaan ruokakerma, sinappi, suola ja pippuri ja kiehauta kastike.
  • Lisää lohi, aurinkokuivattuja tomaatteja, kevätsipulia ja limemehua ja kuumenna kastike loppuun.
  • Säädä makua tarvittaessa.
  • Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta pasta siivilässä.
  • Sekoita pasta ja kastike tarjoiluastiaan.
  • Koristele parmesaanijuustolla, kevätsipulilla ja limetillä. Tarjoile heti.
Valmis!
Vinkki

Kun valmistat savulohipastaa, on muutama asia muistettava parhaan lopputuloksen saamiseksi. Ensinnäkin on tärkeää valita laadukas savulohi; etsi elinvoimainen vaaleanpunainen väri, tasainen rakenne ja miellyttävä aromi. Valmiiksi viipaloitu lohi on kätevää, mutta jos sinulla on mahdollisuus, valitse kokonainen filee ja viipaloi se itse, jotta se olisi mahdollisimman tuoretta. Kun lohi lisätään ruokaan, on tärkeää muistaa, että se on jo kypsennetty, joten se on lisättävä vasta kypsentämisprosessin loppupuolella, jotta siitä ei tule sitkeää tai ylikypsää. Täydellisen makutasapainon saavuttamiseksi voit säätää mausteita työn edetessä ja muistaa ottaa huomioon savulohen luonnollisen suolaisuuden.

Savulohipasta Q&A

Savulohipasta on herkullinen ja nopea arkiruoka, joka syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Lue lisää alta!

Miten savulohipasta valmistetaan?
Kuullota ensin valkosipuli sulatetussa voissa ruskistamatta sitä. Lisää ruokakerma, sinappi, suola ja pippuri ja kiehauta. Sekoita joukkoon savulohi, aurinkokuivatut tomaatit, kevätsipuli ja limen mehu ja kuumenna kastike. Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeiden mukaan ja valuta. Sekoita se kastikkeen kanssa tarjoiluastiaan ja koristele parmesaanijuustolla, kevätsipulilla ja limettiviipaleilla.
Voiko savulohipastaa lämmittää uudelleen?
Kyllä, voit lämmittää savulohipastan uudelleen. Jos haluat lämmittää pastan uudelleen mikroaaltouunissa, laita pasta mikroaaltouunille soveltuvaan astiaan, peitä se löyhästi ja kuumenna keskiteholla välillä sekoittaen, kunnes se on lämmennyt. Liedellä voit laittaa lautasen pannulle miedolla tai keskilämmöllä ja lisätä pienen määrän vettä, kermaa tai öljyä, jotta se ei tartu pannuun. Sekoita varovasti ja usein, kunnes se on lämmennyt. Varo kuitenkin kypsentämästä lohta liikaa, sillä se voi kuivua ja menettää herkän makunsa.
Mitä savulohipastan kanssa kannattaa tarjoilla?
Harkitse savulohipastan tarjoilua täydentävien lisukkeiden, kuten italialaisen patongin, valkosipulileivän, tuoreen vihreän salaatin tai grillattujen vihannesten, kuten parsan tai kesäkurpitsan, kanssa. Nämä lisukkeet auttavat tasapainottamaan ruokalajin oikeita makuja ja lisäävät samalla ateriaan erilaisia herkullisia kuvioita ja makuja.
Kuinka kauan savulohipasta säilyy tuoreena jääkaapissa?
Savulohipasta säilyy tuoreena jääkaapissa jopa 3 päivää. Säilytä pasta ilmatiiviissä astiassa ja laita se jääkaappiin. On tärkeää jäähdyttää ruokalaji ennen jääkaappiin laittamista, jotta bakteerien kasvun riski on mahdollisimman pieni. Kun olet valmis nauttimaan sen, lämmitä se uudelleen mikroaaltouunissa tai liedellä. Muista, että pastan ja lohen laatu ja koostumus voivat hieman huonontua ajan myötä, joten se on parasta nauttia parin päivän sisällä, jotta maku olisi paras.

Ainekset

Savulohipasta
10 g
Valkosipulinkynttä
2
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2½ dl
Dijon sinappia
1½ tl
Suolaa
1 tl
Pippuria
Savulohta
150 g
50 g
Kevätsipulia
1 nippu
Limettimehua
1 rkl
Tagliatellea
500 g
Koristeluun
Parmesaania raastettuna
Kevätsipuli
Limelohkoja
Lisää herkullisia ideoita
Parsapasta
20 minuuttia
Parsapasta
(6)
Avokadopasta
25 minuuttia
Avokadopasta
(88)
Lämminsavulohipasta
20 minuuttia
Lämminsavulohipasta
(6)

Kermainen savulohipasta sopii niin arkeen kuin viikonloppuunkin

Sukella ylelliseen kulhoon kermaista savulohipastaa kermalla ja parmesaanilla, jossa murea pasta kohtaa savulohen ja parmesaanin runsaat maut herkullisessa kermakastikkeessa. Tekstuurien ja makujen täydellinen harmonia luo kulinaarisen nautinnon, joka sopii erinomaisesti erikoistilaisuuteen tai yksinkertaisesti keskellä viikkoa nautittavaksi. Täydellistä kokemus ja nauti se klassisen maalaismaisen italialaisen patongin kera, jotta ateria olisi todella täyttävä.

Tuo ruokapöytään lisää vaihtelua resepteillämme uunilohelle, lohisalaatille ja lohilasagnelle.

Valitse herkullinen tuorepasta savulohipastalle

Ruoka on vain niin hyvä kuin sen perusta, ja pastan osalta mahdollisuudet ovat rajattomat. Suosittelemme tagliatellea, Pohjois-Italiasta peräisin olevaa litteää ja leveää nauhamaista pastaa, joka on tunnettu kyvystään kuljettaa meheviä kastikkeita hyvin ja vaivattomasti. Tuore pasta, olipa se sitten kaupasta ostettua tai itse tehtyä, on rakenteeltaan pehmeämpää ja herkempää, mikä parantaa ruokailukokemusta. Tutustu kotitekoisen pastan tekemisen iloihin, ja ruokasi on entistäkin tyydyttävämpi.

Helppo savulohipasta täynnä makuja maistuu kaikille

Tämä yksinkertainen savulohipastaresepti on makujen sinfonia, sillä monet ainesosat toimivat yhdessä luodakseen houkuttelevan ruokalajin. Dijon-sinappi tuo makuun miedon kirpeyden, ja aurinkokuivattujen tomaattien makeus on tiivistä. Juuri puristetun limen mehun lisääminen antaa happamuutta, joka sopii hyvin yhteen kevätsipulin ja kirpeän valkosipulin hienovaraisen terävyyden kanssa. Kun nämä maut yhdistetään parmesaanijuuston pähkinäiseen ja hieman suolaiseen makuun, syntyy monipuolinen ja herkullinen ruokalaji, joka on helppo valmistaa ja joka tekee varmasti vaikutuksen.

Lisää makua savulohella

Savulohi on tämän reseptin tärkein ainesosa, ja sen selkeä, savuinen maku sulautuu saumattomasti jo valmiiksi täynnä makuja olevaan kermaiseen kastikkeeseen. Lohen voimakas ja kirpeä maku rikastuttaa ruokaa, ja sen lihaisa rakenne ja luonnollinen suolaisuus antavat sille monipuolisen ja kiehtovan makuprofiilin. Kun savulohi on pääosassa, tämä ruokalaji tarjoaa harmonisen syvyyden ja ulottuvuuden, joka tekee varmasti vaikutuksen ja ilahduttaa makuaistia.

Tee siitä oma

Tämä herkullinen resepti savulohipastalle kermalla on vain kankaana kulinaariselle luovuudellesi. Jos haluat kohottaa ruokaa entisestään, harkitse tilkan valkoviinin lisäämistä, sillä se voi antaa lisäsyvyyttä ja täydentää olemassa olevia makuja. Vaihtoehtoisesti voit lisätä kapriksia, jotka tuovat suolaisen maun, joka muodostaa kauniin kontrastin täyteläisen savulohen kanssa. Voit myös lisätä tuoretta tilliä aromikkaaksi tai sitruunankuorta piristämään makuja.

Voit myös kokeilla erilaisia pastan muotoja erilaisten tekstuurien saavuttamiseksi. Klassisesta spagetista seikkailullisempiin vaihtoehtoihin, kuten fusilliin tai pappardelleen, jokaisella muodolla on omat erityispiirteensä. Voit luoda todella yksilöllisen ja herkullisen ruokalajin, joka kuvastaa makuasi ja tyyliäsi, kokeilemalla erilaisia ainesosien ja pastatyyppien yhdistelmiä.