Täyteläinen avokadopasta

Täyteläinen avokadopasta

Arvioi

(48)

Avokadopasta on saavuttanut jo klassikkoruoan aseman! Käytä avokadopastaan vain kypsiä, raikkaita avokadoja niin onnistut varmasti!

Ainekset

Annokset

Tee näin:

Tee näin:

Laita suola ja spagetit kiehuvaan veteen ja valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä välin kastike. Hienonna sekä sipuli että valkosipulinkynnet. Puolita kirsikkatomaatit. Laita kattilaan oliiviöljyä ruokalusikallinen sekä sipulit ja tomaatit. Hauduta pieni hetki. Lisää tuorejuusto, ruokakerma, parmesaanijuusto, puolikkaan sitruunan mehu sekä mausteet ja sekoita. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokadot kuoressaan ja kaiverra palat lusikan avulla kastikkeen joukkoon. Valuta kypsät spagetit ja sekoita ne saman tien kastikkeen sekaan. Tarjoa avokadopasta heti. Voit ripotella valmiiden annosten päälle vielä parmesaanijuustoraastetta.

Vinkki

Rucola & Pesto -tuorejuusto ja ruokakerma tuovat pastaan täyteläisyyttä – täydellistä lohturuokaa talvikuukausina! Maitotuotteet pyöristävät pastan makua, joten uskallat lisätä cayennepippuria hitusen enemmänkin.



Tuoreiden, hyvälaatuisten avokadojen käyttäminen on tärkeää. Espanjalaisten avokadojen sesonki on marraskuusta maaliskuulle ja israelilaisten syyskuusta maaliskuulle.



Kaupassa avokadot ovat usein vielä raakoja. Valmiiksi syöntikypsät avokadot ovat usein kalliimpia, joten siksi tätä ruokaa kannattaa suunnitella hiukan etukäteen. Raa'at hedelmät kypsyvät huoneenlämmössä muutamassa päivässä.



Tunnistat kypsän avokadon helposti: se tuntuu tyvipäästä painettuna hiukan pehmeältä. Jos pienen kannan irrottaa, kypsässä avokadossa kannan alla näkyy vihreää.



Sopivan kypsän avokadon hedelmäliha on raikkaan vihreää, miedon tuoksuista ja irtoaa helposti kuoresta.

Vinkki

Tämän herkkureseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut -blogin Henna.