Avokadopasta

Avokadopasta

25 minuuttia
Avokadopasta on saavuttanut jo klassikkoruoan aseman! Käytä avokadopastaan vain kypsiä, raikkaita avokadoja niin onnistut varmasti!
https://www.arla.fi/reseptit/avokadopasta/

Tee näin:

Avokadopasta
  • Aloita valmistamaan avokadopasta laittamalla suola ja spagetit kiehuvaan veteen ja valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä välin kastike.
  • Hienonna sekä sipuli että valkosipulinkynnet. Puolita kirsikkatomaatit. Laita kattilaan oliiviöljyä ruokalusikallinen sekä sipulit ja tomaatit. Hauduta pieni hetki.
  • Lisää tuorejuusto, ruokakerma, parmesaanijuusto, puolikkaan sitruunan mehu sekä mausteet ja sekoita.
  • Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokadot kuoressaan ja kaiverra palat lusikan avulla avokadopastakastikkeen joukkoon.
  • Valuta kypsät spagetit. Viimeistele avokadopasta sekoittamalla keskenään kastike ja spagetit.
  • Tarjoile valmis avokadopasta heti. Voit ripotella valmiiden annosten päälle vielä parmesaanijuustoraastetta.
Valmis!
Vinkki

Rucola & Pesto -tuorejuusto ja ruokakerma tuovat pastaan täyteläisyyttä – täydellistä lohturuokaa talvikuukausina! Maitotuotteet pyöristävät pastan makua, joten uskallat lisätä cayennepippuria hitusen enemmänkin.

Tuoreiden, hyvälaatuisten avokadojen käyttäminen on tärkeää. Espanjalaisten avokadojen sesonki on marraskuusta maaliskuulle ja israelilaisten syyskuusta maaliskuulle.

Kaupassa avokadot ovat usein vielä raakoja. Valmiiksi syöntikypsät avokadot ovat usein kalliimpia, joten siksi tätä ruokaa kannattaa suunnitella hiukan etukäteen. Raa'at hedelmät kypsyvät huoneenlämmössä muutamassa päivässä.

Tunnistat kypsän avokadon helposti: se tuntuu tyvipäästä painettuna hiukan pehmeältä. Jos pienen kannan irrottaa, kypsässä avokadossa kannan alla näkyy vihreää.

Sopivan kypsän avokadon hedelmäliha on raikkaan vihreää, miedon tuoksuista ja irtoaa helposti kuoresta.

Vinkki

Tämän herkkureseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut -blogin Henna.

Ainekset

Avokadopasta
Täysjyväspagettia
200 g
Vettä
Suolaa
Syöntikypsää avokadoa
2
Kirsikkatomaatteja
250 g
Sitruunamehu
½
Oliiviöljyä
1 rkl
Pieni sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
15 % ruokakermaa
2 dl
Raastettua parmesaania
1 dl
Cayennepippuri
¼ tl
Kuivattua oreganoa
2 tl
Mustapippuria
Suolaa
Lisää herkullisia ideoita
Makaronilaatikko
1 tunti 10 minuuttia
Makaronilaatikko
(43)
Lasagne
50 minuuttia
Lasagne
(56)