Rucola & Pesto -tuorejuusto ja ruokakerma tuovat pastaan täyteläisyyttä – täydellistä lohturuokaa talvikuukausina! Maitotuotteet pyöristävät pastan makua, joten uskallat lisätä cayennepippuria hitusen enemmänkin.
Tuoreiden, hyvälaatuisten avokadojen käyttäminen on tärkeää. Espanjalaisten avokadojen sesonki on marraskuusta maaliskuulle ja israelilaisten syyskuusta maaliskuulle.
Kaupassa avokadot ovat usein vielä raakoja. Valmiiksi syöntikypsät avokadot ovat usein kalliimpia, joten siksi tätä ruokaa kannattaa suunnitella hiukan etukäteen. Raa'at hedelmät kypsyvät huoneenlämmössä muutamassa päivässä.
Tunnistat kypsän avokadon helposti: se tuntuu tyvipäästä painettuna hiukan pehmeältä. Jos pienen kannan irrottaa, kypsässä avokadossa kannan alla näkyy vihreää.
Sopivan kypsän avokadon hedelmäliha on raikkaan vihreää, miedon tuoksuista ja irtoaa helposti kuoresta.
Tämän herkkureseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut -blogin Henna.
Täysjyväspagettia
|
200 g |
---|---|
Vettä
|
|
Suolaa
|
|
Syöntikypsää avokadoa
|
2 |
Kirsikkatomaatteja
|
250 g |
Sitruunamehu
|
½ |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Pieni sipuli
|
1 |
Valkosipulinkynsiä
|
2 |
Maustamatonta tuorejuustoa
|
200 g |
15 % ruokakermaa
|
2 dl |
Raastettua parmesaania
|
1 dl |
Cayennepippuri
|
¼ tl |
Kuivattua oreganoa
|
2 tl |
Mustapippuria
|
|
Suolaa
|