Rukiinen pitaleipä

Rukiinen pitaleipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Pitaleipä on helposti ja nopeasti syntyvä herkku. Tässä reseptissä pitaleipä saa lisämakua leivontaan käytettävistä ruisjauhoista.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1½ dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 1½ dl kiehuvaa vettä
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 150 g karkeita ruisjauhoja
  • 250 g vehnäjauhoja

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita kylmä maito ja kiehuva vesi kulhossa ja sekoita sitten hiiva. Lisää loput ainekset (säästä vähän jauhoja). Käännä taikina hyvin. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti. Ota taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää mahdollisesti loput jauhot. Jaa taikina 8 osaan ja tee niistä pyöreitä palloja. Kauli pallot litteiksi (noin 15 cm halkaisijaltaan). Lisää pitaleivät leivinpaperille uunipellille ja anna niiden kohota peitettynä noin 10 minuuttia. Paista ruis-pitaleipiä 250 °C uunin keskiosassa noin 7 minuuttia.

Vinkki

Vinkki: Ruis-pitaleipä kohoaa hyvin ja tulee ontoksi, kun se paistetaan korkeassa lämpötilassa.