Pound cake

Pound cake

60+ min
Pound cake - kilo jokaista ainesosaa. Tai ei ehkä kuitenkaan. Pound cake sai aikanaan nimensä siitä, että jokaista neljää ainesosaa laitettiin kilon verran. Tässä reseptissä vähän vähemmän, mutta yhtä kaikki pound cake on herkullinen kakku kahvipöytään!
https://www.arla.fi/reseptit/pound-cake/

Tee näin:

Pound cake
  • Kuumenna uuni 175 °C:n.
  • Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
  • Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin.
  • Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
  • Sekoita se voiseokseen.
  • Voitele tarttumaton vuoka (noin 1½ litraa) voilla.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia.
  • Ota se ulos ja anna jäähtyä kokonaan.
Valmis!
Vinkki

Varmista, että voi on huoneenlämpöistä, sillä se helpottaa ainesosien sekoittumista. Kylmien munien lisääminen lämpimään voihin aiheuttaa niiden jähmettymistä, minkä vuoksi myös munien tulisi olla huoneenlämpöisiä. Munat pitävät kakun kosteana ja luovat yhdessä leivinjauheen kanssa ilmakuplia, jotka auttavat kakkua kohoamaan. Jotta vältät kokkareiden syntymisen, voit myös siivilöidä jauhot, vaniljasokerin ja leivinjauheen seokseen ennen taittamista. Tässä kakun reseptissä on hyvä syy siihen, että kakku on jäähdytettävä 10 minuutin ajan. Kun otat kakun uunista, se on liian herkkä irrotettavaksi vuoasta heti. Älä kuitenkaan jätä kakkua vuokaan yli 10 minuutiksi, sillä silloin kakkuun muodostuu kondenssivettä, joka tekee siitä märän ja vetisen. Kun kakku on poistettu vuoasta ja jäähtynyt kokonaan, säilytä se ilmatiiviissä astiassa tai peitä se kelmulla, jotta se pysyy kosteana.

Pound cake Q&A

Pound cake on helppo ja herkullinen kakku kahvin kaveriksi. Lue lisää alta!

Mikä on pound cake
Pound cake on tiivis keltainen kakku, joka leivotaan kakkuvuokaan tai leipäpannuun. Kakku valmistettiin alun perin siten, että kutakin pääainesosaa - voita, sokeria, munia ja jauhoja - käytettiin tasan yksi kilo, joten se on yksi yksinkertaisimmista kakkuresepteistä. Vaikka alkuperäinen, tavallinen versio on edelleen suosittu, lisäsimme siihen vaniljaa makeuttaaksemme sitä, mutta pidimme silti kostean rakenteen ja yksinkertaisen maun samana kuin klassisessa kakussa.
Miten pound cake tehdään?
Tämä kakku on helppo ja yksinkertainen resepti, jossa on vain kuusi ainesosaa, joita sinulla todennäköisesti jo on kotona. Aloita voin ja sokerin vatkaaminen, kunnes se on kevyttä ja kuohkeaa. Lisää sitten munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin. Sekoita seuraavaksi kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti voiseokseen. Kaada taikina leipä- tai Bundt-vuokaan ja paista se uunissa. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia. Käännä se lopuksi ulos ja anna sen jäähtyä kokonaan.
Mistä pound caken nimi tulee?
Oletko koskaan miettinyt, miksi sitä sanotaan pound cakeksi? Kaikki johtuu kunkin ainesosan määrästä. Perinteisessä reseptissä jauhoja, voita, sokeria ja kananmunia tarvitaan yksi punta, mikä tekee kakusta täydellisen tasapainoisen, kostean ja voita sisältävän kakun. Voit aina käyttää puoli kiloa tai jopa enemmän kuin kilon, kunhan muutat jokaisen pääainesosan samaksi.
Voiko pound caken pakastaa?
Voit helposti pakastaa kakun nautittavaksi myöhemmin. Jotta kakun rakenne ja kosteus säilyisivät, anna kakun jäähtyä leipomisen jälkeen. Kun kakku on täysin jäähtynyt, kääri se kelmuun ja sen jälkeen kaksinkertaiseen foliokerrokseen. Laita kääritty kakku ilmatiiviiseen astiaan pakastimeen. Jotta kakun maku säilyisi parhaalla mahdollisella tavalla, älä pakasta kakkua yli 3 kuukauden ajan.
Miten pound cakesäilyy jääkaapissa?
Tärkeintä kakkupalojen säilytyksessä on varmistaa, että ne säilyttävät kostean ja pehmeän rakenteensa. Säilytä kakku ilmatiiviissä astiassa tai ilmatiiviisti peitettynä huoneenlämmössä. Voit myös pakastaa kakun jääkaappiin pidentääksesi sen säilyvyyttä, mutta tämä voi muuttaa kakun makua ja rakennetta.
Miten säilyttää pound cakea?
Oikein säilytettynä vastaleivottu kakku voi säilyä jääkaapissa jopa viikon verran peltisellä foliolla tai kelmulla peitettynä tai noin 4-5 päivää huoneenlämmössä. Säilyttämällä sitä oikein joko jääkaapissa tai sen ulkopuolella estät kakun kuivumisen ja säilytät kakun tuoreen ja herkullisen maun.

Ainekset

Pound cake
250 g
Sokeria
250 g
Kananmunia
4
Vehnäjauhoja
250 g
Vaniljasokeria
3 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Lisää herkullisia ideoita

Perinteinen kakkupala, jossa on voita ja vaniljaa

Tämä kakku on täydellisen tasapainoinen ja vastustamaton, ja sen rakenne on raskas ja tiivis, mutta silti pehmeä ja voinen. Perinteinen pound cake valmistetaan yleensä vain neljästä ainesosasta, mutta olemme lisänneet kosteaan pound cake -reseptiimme hieman vaniljasokeria, jotta kakku saisi makeamman maun. Vaatimaton mutta täyttävä kakku, jonka voi tarjoilla sellaisenaan tai kermavaahdon ja tuoreiden hedelmien kanssa.

Jos tämä helppo kakkuresepti kuulostaa mielestäsi herkulliselta, kokeile myös muita klassisten jälkiruokien reseptejämme, kuten kuumalla kahvikupilla tarjoiltuja pehmeitä ja tahmaisia kanelipullia tai ihanaa omenagalettea, joka tarjoillaan crème fraichen tai jääkylmän kermavaahdon kera. Toinen ajaton klassikko, joka on myös melko samanlainen kuin tämä resepti, on marmorikakku vaniljalla ja suklaalla.

Ajaton pound cake

Elämä on parempaa kakkupalan kanssa. Kakku on kaikkien aikojen suosikkiherkku, ja siitä saa herkullisen välipalan tai ihanan jälkiruoan iltapäiväteelle. Tämä kakku sopii jokaiseen tilaisuuteen, ja se voidaan valmistaa joko leipä- tai kakkuvuokaan. Jos haluat suoraviivaisempaa ja ajattomampaa ilmettä, leivo kakku leipäpannussa ja anna runsaan, voisen maun puhua puolestaan.

Mutta ehkä haluat mieluummin houkuttelevamman näköistä herkkua? Bundt-muoto tuo ripauksen tyyliä ja glamouria mihin tahansa jälkiruokapöytään. Bundt-muotoinen kakku nousee harjanteidensa ja kaarevuutensa ansiosta automaattisesti jälkiruokapöydän keskipisteeseen.

Miten pound cake on saanut nimensä?

Tämä ajaton kakku on peräisin 1700-luvulta, ja sitä kutsuttiin perinteisesti "punta-kakuksi", koska neljän pääainesosan - jauhojen, voin, munien ja sokerin - mittaamiseen käytettiin puntia. Puntakakkureseptissämme olemme päättäneet käyttää puoli puntaa (250 g) kutakin ainesosaa yhden kakun valmistamiseen. Voit kuitenkin helposti käyttää kaikkia resursseja ja leipoa sen sijaan kaksi kakkua. Olemme lisänneet reseptiimme myös vaniljasokeria ja leivinjauhetta, jotka antavat kakulle makean maun ja kevyen, kuohkean rakenteen.

Twistaa klassikkoa

Jos haluat antaa kakulle kirkkaan ja raikkaan maun, vaihda vanilja sitruunaan. Sitrushedelmien sävyttämä maku tuo aurinkoisen iskun jokaiseen suupalaan. Koristele kakku kauniilla valkoisella sitruunakuorrutteella. Se on täydellinen jälkiruoka sitruunan ystäville, ja maku sopii täydellisesti yhteen pehmeän ja kostean rakenteen kanssa.

Voit myös lisätä taikinaan kourallisen mustikoita tai muita makeita tai happamia marjoja. Muista vain taittaa ne taikinaan varovasti, jotta ne eivät hajoa. Valitse marjoja, jotka eivät lisää taikinaan liikaa nestettä.

Suklaa on myös aina hyvä idea. Heitä joukkoon kourallinen tummaa suklaata, niin saat täyteläistä ja ihanaa makua.