
Mustikkamannapuuro

Tee näin:
Mustikkamannapuuro
Tiesitkö?
Mustikkamannapuuron valmistaminen on helppoa myös mikrossa. Aloita sekoittamalla mannasuurimot, jauhettu kardemumma, suola ja maito hyvin, ennen kuin kypsennät sitä noin 3 minuuttia 800 W:n teholla. Pysäytä kerran minuutissa sekoittamaan seosta hyvin ja varmistamaan tasainen rakenne.
Mustikkamannapuuro Q&A
Mustikkamannapuuro on herkullinen aamupala arkeen ja viikonloppuun. Lue lisää alta!
Mannapuuro on nimensä mukaisesti mannapuuroa, joka valmistetaan mannapuurosta. Tätä karkeaksi jauhettua durumvehnää käytetään eri puolilla maailmaa esimerkiksi kuskusin, pastan ja vanukkaiden valmistukseen. Se sopii kuitenkin myös maidon kanssa keitetyn aamiaispuuron pohjaksi. Makean ja pähkinäisen makuinen mannasuurimot tekevät mannapuurosta erinomaisen ja maukkaan aamiaisen.
Mustikkamannapuuro on herkullisen kermainen aamiainen, ja se on helppo ja nopea valmistaa. Aloita valmistamalla makeana täytteenä käytettävät hunajamustikat keittämällä puolet mustikoista 1 minuutin ajan mikroaaltouunissa. Kiehauta maito pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon suola, jauhettu kardemumma ja tietenkin mannasuurimot. Keitä sitä noin 3 minuuttia. Jatka sekoittamista tasaisen koostumuksen varmistamiseksi. Lisää loput mustikat ja kruunaa kermainen aamiainen maidon ja hunajamustikoiden kanssa ja nauti se kuumana.
On myös mahdollista valmistaa mannapuuroa mikroaaltouunissa. Sekoita mannasuurimot maidon, suolan ja jauhetun kardemumman kanssa mikroaaltouuninkestävässä kulhossa. Kypsennä 3-4 minuuttia 800 W:n teholla. Pysäytä noin kerran minuutissa sekoittamaan, jotta se on tasaista ja paakkuja ei esiinny. Kun mannapuuro on saavuttanut halutun kermaisen koostumuksen, lopeta kypsennys, lisää loput mustikat ja tarjoile se hunajaisten mustikoiden ja maidon kanssa.
Mannapuuroa voi tarjoilla joko kuumana tai kylmänä, riippuen mieltymyksistäsi. Jos puuron annetaan jäähtyä, se jähmettyy ja muuttuu vähemmän juoksevaksi. Tämä johtaa erilaiseen syömiskokemukseen, sillä sen rakenne muuttuu vanukasmaisemmaksi. Näin se voidaan tarjoilla vanukasjälkiruokana, joka voidaan helposti valmistaa jopa 3 päivää etukäteen, peittää ja säilyttää jääkaapissa. Kun tämä ruokalaji on jäähtynyt ja jähmettynyt, se ei lämpene hyvin uudelleen.
Mannasuurimot sakeutuvat luonnostaan melko paljon keitettäessä. Näin ollen ei pitäisi olla tarpeen tehdä mitään temppuja sen sakeuttamiseksi. Voit kuitenkin pidättäytyä maidon lisäämisestä ja lisätä sitä vain, jos tunnet, että mannasuurimot ovat liian paksuja eikä niinkään herkullisen kermaisia. Muista kuitenkin, että mannapuuro jähmettyy nopeasti, kun se alkaa jäähtyä.
Ainekset
Pakastemustikoita
|
2 dl |
---|---|
Hunajaa
|
1½ rkl |
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
|
4 dl |
Mannasuurimoita
|
¾ dl |
Kardemummaa
|
1½ tl |
Suolaa
|
ripausta |
Tarjoiluun
2 dl |
Helppo mustikkamannapuuro sopii niin arkiaamuihin kuin viikonloppuunkin
Mannapuuro on koostumukseltaan sileää ja kermaista. Mannasuurimot ovat luonnostaan makean ja hieman pähkinäisen makuista, minkä vuoksi ne sopivat erinomaisesti puuroon. Se sopii joko makeaksi aamiaisherkuksi tai nopeaksi ja helpoksi jälkiruoaksi.
Mustikkamannapuuro on pehmeää ja hieman paksua, ja sen pehmeän ja hieman paksun rakenteen ansiosta siihen sopii erinomaisesti erilaiset täytteet. Raikastukseksi olemme valinneet pakastemustikoita. Nämä makeat marjat antavat kauniin violetin värin sekä hieman happamuutta, joka piristää kermaista ruokaa.
Mikroaaltouunissa nopeasti valmistettavat täytteet
Mietoon ja kermaiseen mannapuuroon sopivat lisukkeet, toisin sanoen makeat hunajalla päällystetyt mustikat, voidaan valmistaa vain 1 minuutissa. Mustikoiden lämmittäminen mikroaaltouunissa antaa niille pehmeän rakenteen ja tuo esiin ihanan mehukkuuden. Hunaja sekä korostaa että tasapainottaa niiden luonnollista makeutta. Kun mustikkapuuron päälle kaadetaan kylmää maitoa, se yhdistyy lämpimiin hunajamustikoihin ja muodostaa herkullisen, makean ja maukkaan siirappimaisen kastikkeen.
Makeutettu hunajalla ja kardemummalla
Hunajan käyttäminen makeuden lähteenä antaa enemmän monitahoisuutta kuin pelkän sokerin käyttäminen. Vaikka hunaja on luonnollisesti makeaa, sillä voi olla erilaisia vivahteita sen nektarilähteestä riippuen. Hunaja voi antaa hedelmäisiä, kukkaisia, pähkinäisiä, maanläheisiä tai jopa mausteisia sävyjä.
Hunajan makeus sopii hyvin yhteen mannasuurimoiden pähkinäisyyden ja jauhetun kardemumman kanssa, jota käytetään maustamaan maitoa, jossa mannasuurimot keitetään. Lämmittävän mausteen sitruksinen maku on samanaikaisesti mausteinen, makea ja mausteinen, mikä tekee siitä maukkaan aamiaispuuron.
Jos olet innostunut ajatuksesta aloittaa päivä kulhollisella kermaista puuroa, uskomme, että nautit myös kaurapuurostamme.
Kokeile suolaisia ja makeita lisukkeita
Mannapuuroreseptiämme voi helposti muunnella käyttämällä erilaisia täytteitä, kuten pähkinöitä, kookoshiutaleita, hunajaa, tuoreita hedelmiä, kuivattuja hedelmiä tai kotitekoisia hedelmäsäilykkeitä, kuten karhunvatukkahilloa tai luumuhilloa.
Voit myös sekoittaa sen ja tehdä suklaamannapuuroa, jossa on intensiivistä kaakaojauhetta ja hieman vaniljasokeria. Tämä versio on loistava tapa tehdä tavallisesta aamusta hieman makeampi. Jos haluat tehdä puurosta täyteläisemmän, lisää joukkoon joko tuoreita tai kuullotettuja banaaneja. Tarjoile suklaa-banaanipuuro tumman suklaan kanssa.
Voit myös kokeilla suolaista mannapuuroa. Keitä mannapuuro ilman jauhettua kardemummaa ja lisää sen päälle paistettua pinaattia ja kirsikkatomaatteja sekä täydellisesti haudutettua kananmunaa, niin saat yksinkertaisen ja suolaisen aamiaisruoan. Halutessasi voit ripotella päälle murennettua suolaista pekonia tai silputtua cheddar-juustoa, joka tuo puuroon lisää voita ja täyteläisyyttä.