Keitä kaurapuuro hitaasti miedolla lämmöllä, jotta hienojakoinen kaura ei kiehu liikaa. Siitä tulee silkkisen pehmeä, lähes vanukkaan kaltainen koostumus. Ylijääneestä kaurapuurosta voit tehdä esimerkiksi muffinsseja tai keksejä.
Kaurapuuro maistuu aamulla ja se pitää nälkää tehokkaasti loitolla. Lue lisää alta!
5 dl | |
Kaurahiutale
|
2½ dl |
Suolaa
|
|
Marjat ja hedelmiä tarjoiluun
|
Kaurapuuro maidon kanssa on runsas ateria. Keittäminen maidon kanssa antaa sille pyöreän, täyteläisen maun. Vaikka koostumus on enimmäkseen sileä, keitetty kaura on rakenteeltaan hieman pureskeltavaa, mikä tarkoittaa, että kaurapuurossa on hieman purtavaa jo ennen kuin lisäät rapeat täytteet.
Kaurahiutaleiden miedon, hieman pähkinäisen ja maanläheisen maun ansiosta ne sopivat hyvin monenlaisiin erilaisiin täytteisiin. Näin ollen tämä perusaamiaisruoka tarjoaa loistavan tilaisuuden luovuuteen.
Kulhollinen kermaista kaurapuuroa lämmittää tuntikausiksi. Onneksi sen valmistaminen tyhjästä ei vie paljon aikaa kiireisestä aamupäivästä. Vaikka useimmat ihmiset pitävät sitä luultavasti aamiaisen perusruokana, se sopii myös loistavaksi välipalaksi pitkiksi iltapäiviksi.
Jos etsit lisää maukkaita kaurareseptejä, jotka voivat toimia aamiaisruokina ja välipaloina, kokoelmamme sisältää myös tuorepuuroa, paistettua kauraa ja kaurapannukakkuja rahkan kanssa.
Kulhollinen sileää ja pehmeää kaurapuuroa sopii mainiosti rapeiden lisukkeiden kanssa, jotka antavat sille hieman purevuutta ja kontrastia. Omenoiden, manteleiden ja kuivattujen karpaloiden yhdistelmä osuu kauniisti kohdalleen ja tuo lisäksi ihanan raikkaita makuja.
Näiden lisukkeiden avulla kaurapuuroon saadaan herkullisen pähkinäinen ja makean kirpeä vivahde, joka piristää kermaista ruokaa huomattavasti. Rakeiset kuivatut karpalot ja raikkaat punaiset omenat, kuten Fuji, Honeycrisp ja Gala, tuovat myös kauniita väripilkkuja, jotka tekevät siitä ihanan eloisan.
Oletko koskaan harkinnut kokeilevasi suolaista kaurapuuroa? Jos et, nyt voi olla aika kokeilla sitä lounaaksi tai päivälliseksi.
Yksi hyvä vaihtoehto on silputtu kanakaurapuuro, jossa on värikkäitä vihanneksia, kuten porkkanaa, herneitä ja sipulia, ja toinen herkullinen vaihtoehto on aasialaisvaikutteinen puuro, jossa on vihanneksia, kuten pak choi, kevätsipulia ja sieniä.
Jotta kaurapuuro olisi parhaimmillaan suolaisen makuista, keitä se joko kanaliemessä tai kasvisliemessä ja ripottele siihen rapeita lisukkeita, kuten hienonnettuja maapähkinöitä, paahdettuja seesaminsiemeniä tai paistettuja sipuleita, kuten kotitekoisessa hot dog -reseptissämme.
Jos mikään näistä suolaisista vaihtoehdoista ei saa suutasi vellomaan, saatat olla kiinnostuneempi kokeilemaan makeaa suklaakaurapuuroa, joka on valmistettu joko sulatetusta suklaasta tai kaakaojauheesta.