
Marsipaani

Tee näin:
Marsipaani
Vinkki
Mantelien kuoriminen kotitekoisen marsipaanin valmistamiseksi ei tarvitse olla vaivalloista. Laita mantelit kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä, ja keitä niitä noin 1 minuutti ennen kuin siirrät ne kulhoon, joka on täytetty jääkylmällä vedellä. Kun mantelit ovat jäähtyneet niin paljon, että niitä voi käsitellä, poista ne vedestä ja irrota kuori heti.
Marsipaani Q&A
Marsipaani on herkullinen koriste erilaisiin kakkuihin ja leivonnaisiin. Sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa, lue lisää alta!
Marsipaani on nimi mantelipohjaiselle makeiselle, joka valmistetaan yhdistämällä jauhetut, kuoritut mantelit sokerisiirappiin, kunnes siitä muodostuu mantelimassaa. Vaikka marsipaani on peräisin idästä, se on suosittu kaikkialla maailmassa, erityisesti juhlapyhien aikaan. Sitä käytetään usein makeisissa, kakkuissa ja muissa leivonnaisissa, mutta makean makuista herkkua voi nauttia myös sellaisenaan.
Kotimaisen marsipaanin valmistaminen herkullisiin kakkuihin ja makeisiin on melko helppoa. Kun olet kuorinut mantelit, valmista sokerisiirappi yhdistämällä kiehuva vesi ja sokeri. Kun siirappi jäähtyy, hienonna kuoritut mantelit, kunnes ne ovat jauhomaisia. Yhdistä tämä kotitekoinen mantelijauho ja sokerisiirappi tehosekoittimessa, kunnes saat kostean mantelimassan. Kääri marsipaani kelmuun ja jäähdytä se jääkaapissa, jotta sitä on helpompi käyttää makeisiin, leivonnaisiin ja vastaaviin.
Jääkaapissa säilytettynä kotitekoinen marsipaani säilyy melko pitkään, jopa 4-5 viikkoa. Varmista, että käärit marsipaanisi kelmuun ja laitat sen ilmatiiviiseen pussiin tai astiaan, jotta se säilyttää kosteutensa. Marsipaani, olipa se sitten kotitekoista tai kaupasta ostettua, kuivuu luonnostaan ja haurastuu ajan myötä, joten se on ehkä parempi pakastaa, jos et aio käyttää sitä seuraavan kuukauden aikana.
Kotitekoinen marsipaani pakastuu hyvin. Varmista vain, että käärit sen hyvin kelmukerrokseen, jotta mantelimassa ei pääse kuivumaan. Säilytä käärittyjä marsipaanipatukoita tai -palloja pakastepusseissa tai ilmatiiviissä astiassa lisäsuojan takaamiseksi. Kotitekoinen marsipaani säilyy pakastimessa jopa 6 kuukautta. Voit siis valmistaa kotitekoista marsipaania etukäteen, pakastaa sen ja sulattaa sitä 3-4 tuntia jääkaapissa ennen käyttöä.
Ainekset
Marsipaani
Vettä
|
1 dl |
---|---|
Sokeria
|
85 g |
Kuorittuja manteleita
|
200 g |
Helppo kotitekoinen marsipaani
Marsipaanina tunnettu mantelileivos on monien rakastama ja nauttima - erityisesti juhlapyhien aikaan - sen makean maun ja herkullisen tahmeuden vuoksi. Ja jos rakastat kaupasta ostettua versiota, kotitekoinen saa sinut ihastumaan.
Se on ihastuttava, makea herkku, jota voi nauttia sellaisenaan tai käyttää kakkujen koristeluun, leivonnaisten täyttämiseen tai herkullisten makeisten valmistamiseen nugatin, suklaan, praliinin, pähkinöiden, sokeroitujen hedelmien ja niin edelleen kanssa.
Makean mantelin makuinen ja ihanan tahmea.
Kotitekoinen marsipaanireseptimme tuottaa herkullisen makeisen, joka eroaa kaupasta ostettavasta marsipaanista. Mantelien luonnolliset aromit ovat voimakkaampia, joten saat marsipaania, jossa on runsaasti makeita, pähkinäisiä ja maanläheisiä makuja. Itse tehty marsipaani on myös kosteampaa ja voisempaa kuin useimmat ostettavat marsipaanit. Näin ollen oman marsipaanin valmistaminen tyhjästä on vaivan arvoista.
Herkullisia kotitekoisia marsipaanikarkkeja
Kotitekoisella marsipaanilla on monia käyttötarkoituksia. Vaahtokarkkimassan tavoin sitä voidaan käyttää kakunkoristeiden valmistukseen ja kakkujen päällystämiseen kaulimalla sitä ja levittämällä sitä kakun pinnalle, jolloin yksinkertaisestakin kakusta tulee taideteos.
Marsipaania voidaan käyttää myös kakkujen, piirakoiden ja leivonnaisten, kuten croissanttien, makeana täytteenä. Katso resepti luumutorttuun, jossa on hapanta luumua ja makeaa marsipaania. Pähkinäisestä, kotitekoisesta marsipaanista voi tietysti valmistaa myös makeisia, kuten tryffeleitä tai rocky roadia.
Lisää oma kosketuksesi
On hauskaa ja helppoa kokeilla kotitekoisia marsipaanireseptejä lisäämällä niihin erilaisia makuja ja värejä. Kotimaisen marsipaanin maustamisessa taivas on rajana, sillä sen luonnollinen mantelin maku sopii hyvin yhteen monien eri makujen kanssa.
Yksi vaihtoehto on viedä marsipaania kukkaiseen suuntaan lisäämällä sokerisiirappiin nesteitä, kuten ruusuvettä, appelsiininkukkavettä ja vaniljauutetta. Toinen vaihtoehto on tehdä kotitekoiseen makeiseen aikuisempi vivahde maustamalla se alkoholijuomalla, kuten sherryllä, rommilla tai amarettolla.
Voit tietenkin käyttää elintarvikeväriä, jotta saat makeaan mantelimassaan erilaisia eläviä värejä, mutta voit myös käyttää maukkaita ainesosia, joilla on värjääviä ominaisuuksia.
Voit tehdä esimerkiksi tyylikkään tumman kaakaomarsipaanin lisäämällä kaakaojauhetta, hauskan vihreän marsipaanin korvaamalla 1⁄3 manteleista pistaasipähkinöillä tai romanttisen vaaleanpunaisen marsipaanin lisäämällä jauhettuja pakastekuivattuja vadelmia. Näin saat joko täyteläisen ja herkullisen suklaamarsipaanin, pähkinäisen makean pistaasimarsipaanin tai makean ja hedelmäisen vadelmamarsipaanin.