Tässäpä hauska ja helppo idea jouluaskarteluihin! Nämä marsipaanimakeiset ovat ruotsalainen klassikko nimeltään dammsugare.
Tee näin:
Murusta kuivakakku kulhossa. Sekoita murun joukkoon mehu ja muotoile taikina kiinteäksi massaksi. Rullaa massasta yksi tai useampi tiivis pitko. Kauli marsipaani ohueksi levyksi tomusokerilla jauhotetulla alustalla. Aseta piparkakkupitko(t) marsipaanilevyn päälle ja rullaa levy tiukasti pitkon tai pitkojen ympäri. Voitele marsipaanilevyn taitoskohdat erittäin ohuelti valkuaisella, jotta marsipaani kiinnittyy kunnolla ja että makeiset pysyvät kasassa. Leikkaa syntyneet marsipaanipötköt noin 4 cm pituisiksi paloiksi ja kasta marsipaanimakeisten päät sulatetussa tummassa suklaassa. Laita valmiit makeiset hetkeksi aikaa jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy kunnolla. Säilytä makeisia huoneenlämmössä.