Marsipaani-omenapiirakka

Marsipaani-omenapiirakka

Herkullien marsipaanin ja raikkaiden omenoiden yhdistelmä vie kielen mennessään. Helposti ja nopeasti syntyvä piirakka sopii tarjoiltavaksi tilanteessa kuin tilanteessa.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Marsipaani-omenapiirakka

Herkullien marsipaanin ja raikkaiden omenoiden yhdistelmä vie kielen mennessään. Helposti ja nopeasti syntyvä piirakka sopii tarjoiltavaksi tilanteessa kuin tilanteessa.

Annoslukumäärä
  • 5 sulatettua lehtitaikinalevyä (n. 450 g)
  • 1 dl luumuhilloa
  • 100 g raakaa marsipaania
  • 2 kuorellista omenaa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 50 g puolitettuja, kuorittuja manteleita
  • 3 dl Arla Lempi maitorahkaa

Ohjeet

Laita 5 levyä lehtitaikinaa päällekkäin ja rullaa ne neliönmuotoiseksi levyksi (n. 35 x 35 cm). Leikkaa kaistale taikinaa, noin 2 cm leveä, joka puolelta taikinaa. Sivele leikattu kaistale vedellä ja taita se taikinalevyyn - reunojen tulee olla linjassa. Siirrä taikina leivinpaperin päälle ja aseta se peitettynä jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Voitele taikinapohja luumuhillolla. Raasta marsipaani karkeasti hillon päälle ja laita sitten omenapalat punainen "selkämys" ylöspäin. Sivele reunat vedellä ja ripottele kakulle sokeria. Ripottele mantelit ja paista omenapiirakkaa 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Tarjoile lämmin omenapiirakka kylmän kermarahkan kera.

Suositellut tuotteet