Lampaanmuotoinen pääsiäiskakku

Lampaanmuotoinen pääsiäiskakku

1 tunti
Pääsiäiskakun ei aina tarvitse olla tavallisen muotoinen vaan voit kokeilla erilaisia muotoja! Lampaanmuotoinen pääsiäiskakku saa kaikki hymyilemään!
https://www.arla.fi/reseptit/lampaanmuotoinen-paasiaiskakku/

Tee näin:

Lampaanmuotoinen pääsiäiskakku
 • Kuumenna uuni 180°-asteiseksi.
 • Vatkaa voi, sokeri, vaniljasokeri ja suola kuohkeaksi.
 • Lisää munat yksitellen, sekoittaen hyvin jokaisen jälkeen.
 • Sekoita jauhot ja leivinjauhe, siivilöi taikinaan ja kääntele varovasti sekaan.
 • Sulata voi ja vispaa yhteen öljyn ja jauhojen kanssa.
 • Kasaa muotti tarvittaessa ja voitele se huolellisesti voiteluseoksella.
 • Kaada taikina muottiin, jättäen vähintään kahden sormen levyisen tilan yläreunasta.
 • Napauta täytettyä muottia kevyesti työtasoa vasten, jotta taikina jakautuu tasaisesti.
 • Paista uunin alimmalla tasolla 45 minuuttia.
 • Anna kakun jäähtyä muotissa 10 minuuttia, avaa sitten varovasti ja kumoa kakku tai käännä muotti ylösalaisin työtasolle riippuen muotin tyypistä.
 • Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoile tarjoilulautaselta.
Valmis!
Vinkki

Jos sinulla ei ole lampaanmuotoista muottia, voit silti tehdä lampaanmuotoisen pääsiäiskakun. Paista kakku neliönmuotoisessa 20x20 tai suorakulmaisessa 23x33 cm:n kokoisessa vuoassa. Saatat joutua säätämään paistoaikaa sen mukaan, kuinka suuri vuokasi on, joten pidä silmällä kakkua paiston aikana ja testaa kypsyyttä varrastikulla tai hammastikulla. Kakku on valmis, kun tikku tulee ulos puhtaana kakun keskeltä. Anna kakun jäähtyä kokonaan, leikkaa se sitten vapaalla kädellä lampaan muotoon tai seuraa internetistä tulostettua kaavaa. Koristele kuorrutuksella, tomusokerilla tai vastaavalla, ja siinä se on, lampaanmuotoinen pääsiäiskakku ilman muottia.

Ainekset

Lampaanmuotoinen pääsiäiskakku
150 g
Sokeria
130 g
Vaniljasokeria
2 tl
Suolaa
¼ tl
Kananmunia
3
Vehnäjauhoja
180 g
Leivinjauhetta
1 tl
Muotin voiteluun
1 tl
Rypsiöljyä
1 tl
Vehnäjauhoa
1 tl
Tomu sokeria koristeluun
Lisää herkullisia ideoita

Juhlava ja hauska lampaanmuotoinen pääsiäiskakku saa koko porukan hymyilemään

Juhlista kevään alkua ja pääsiäisen juhlamieltä lampaanmuotoisella pääsiäiskakulla. Se on täydellinen makea päätös pääsiäismenulle, mutta voit leipoa sen myös iltapäiväherkuksi tarjoiltavaksi höyryävän teen tai kahvin kanssa, tai antaa sen loistaa pääsiäisbrunssipöydässä. Anna lampaanmuotoisen pääsiäiskakun olla pääsiäisjuhlien kohokohta, tuoden hymyjä ja leikkisää tunnelmaa kokoontumiseenne.

Hienostunut ja klassinen vaniljakakkupohja

Herkullisen maukkaan ja juhlavan yhdistelmä alkaa klassisella vaniljan maulla. Hienostunut kakkupohja on kostea, pehmeä ja rikkaan vaniljainen, tarjoten vastustamattoman yhdistelmän makua ja rakennetta. Se muodostaa täydellisen pohjan makealle tomusokerin sirottelulle, varmistaen että kakku on nautittava viimeiseen palaseen asti.

Helppoa leivontaa suloisella lampaan muotilla

Tämän reseptin avulla et tarvitse arsenaalia leivontavälineitä. Lampaan muotti tekee työn puolestasi, luoden tarvittavan muodon ja ilmeen. Klassiset lampaan muotit luovat kauniin 3D-vaikutelman, joten kun kumoat kakun tai avaat muotin ja otat sen ulos, se on melkein valmis tarjoiltavaksi sellaisenaan. Siivilöi vain päälle tomusokeria, korostaen juhlavaa ilmettä, lisäten makeaa kosketusta ja tehden siitä valmiin laittaa tarjoilulautaselle ja tarjoilla.

Haluatko kokeilla muita suloisia pääsiäisherkkuja? Leivo helpot pääsiäisen rahkapuput, pääsiäisen kakkutikkarit tai herkullinen pääsiäispupukakku. Ne ovat kaikki herkullisia yksinään, mutta ne näyttävät myös ihanilta lampaanmuotoisen pääsiäiskakun vieressä.

Koristeluideoita lampaanmuotoiselle pääsiäiskakulle

Vaikka kakku on valmis tarjoiltavaksi nopean tomusokerin sirottelun jälkeen, voit koristella sitä helposti lisää.

Luo aito lampaan ilme valmistamalla klassista voikreemiä tai tuorejuustokuorrutetta, riippuen mistä pidät, ja peitä kakku sileällä kuorrutuksen kerroksella pohjaksi. Realistisen villavaikutelman saamiseksi käytä pursotinpussia, jossa on tähtitylla, ja levitä pieniä nokareita tai ruusukkeita kuorrutetta ympäri kakkua, luoden illuusion pörröisestä villasta.

Jos haluat antaa sille vielä juhlavamman ilmeen, värjää kuorrutus sateenkaaren kaikilla väreillä. Voit tehdä korvat ohuesti kaulitusta marsipaanista tai sokerimassasta, käyttää suklaahippuja tai mustaa kuorrutetta silmiksi ja tehdä pienen vaaleanpunaisen sokerimassan tai pursotetun kuorrutuksen nenän viimeistelläksesi kasvot ja antaaksesi lampaalle sarjakuvamaisen, leikkisän ilmeen.

Pääsiäisteeman omaksumiseksi koristele kuorrutettu kakku syötävillä kukilla, kuten orvokeilla tai päivänkakkaroilla, lisäten värikkäitä väripilkkuja. Pieniä pastellinvärisiä karkkimunia tai jopa pieniä sokerimassasta tehtyjä tipuja voidaan myös ripotella lampaan ympärille luomaan juhlava pääsiäiskohtaus.