Jos sinulla ei ole lampaanmuotoista muottia, voit silti tehdä lampaanmuotoisen pääsiäiskakun. Paista kakku neliönmuotoisessa 20x20 tai suorakulmaisessa 23x33 cm:n kokoisessa vuoassa. Saatat joutua säätämään paistoaikaa sen mukaan, kuinka suuri vuokasi on, joten pidä silmällä kakkua paiston aikana ja testaa kypsyyttä varrastikulla tai hammastikulla. Kakku on valmis, kun tikku tulee ulos puhtaana kakun keskeltä. Anna kakun jäähtyä kokonaan, leikkaa se sitten vapaalla kädellä lampaan muotoon tai seuraa internetistä tulostettua kaavaa. Koristele kuorrutuksella, tomusokerilla tai vastaavalla, ja siinä se on, lampaanmuotoinen pääsiäiskakku ilman muottia.
150 g | |
Sokeria
|
130 g |
Vaniljasokeria
|
2 tl |
Suolaa
|
¼ tl |
Kananmunia
|
3 |
Vehnäjauhoja
|
180 g |
Leivinjauhetta
|
1 tl |
1 tl | |
Rypsiöljyä
|
1 tl |
Vehnäjauhoa
|
1 tl |
Tomu sokeria koristeluun
|
Juhlista kevään alkua ja pääsiäisen juhlamieltä lampaanmuotoisella pääsiäiskakulla. Se on täydellinen makea päätös pääsiäismenulle, mutta voit leipoa sen myös iltapäiväherkuksi tarjoiltavaksi höyryävän teen tai kahvin kanssa, tai antaa sen loistaa pääsiäisbrunssipöydässä. Anna lampaanmuotoisen pääsiäiskakun olla pääsiäisjuhlien kohokohta, tuoden hymyjä ja leikkisää tunnelmaa kokoontumiseenne.
Herkullisen maukkaan ja juhlavan yhdistelmä alkaa klassisella vaniljan maulla. Hienostunut kakkupohja on kostea, pehmeä ja rikkaan vaniljainen, tarjoten vastustamattoman yhdistelmän makua ja rakennetta. Se muodostaa täydellisen pohjan makealle tomusokerin sirottelulle, varmistaen että kakku on nautittava viimeiseen palaseen asti.
Tämän reseptin avulla et tarvitse arsenaalia leivontavälineitä. Lampaan muotti tekee työn puolestasi, luoden tarvittavan muodon ja ilmeen. Klassiset lampaan muotit luovat kauniin 3D-vaikutelman, joten kun kumoat kakun tai avaat muotin ja otat sen ulos, se on melkein valmis tarjoiltavaksi sellaisenaan. Siivilöi vain päälle tomusokeria, korostaen juhlavaa ilmettä, lisäten makeaa kosketusta ja tehden siitä valmiin laittaa tarjoilulautaselle ja tarjoilla.
Haluatko kokeilla muita suloisia pääsiäisherkkuja? Leivo helpot pääsiäisen rahkapuput, pääsiäisen kakkutikkarit tai herkullinen pääsiäispupukakku. Ne ovat kaikki herkullisia yksinään, mutta ne näyttävät myös ihanilta lampaanmuotoisen pääsiäiskakun vieressä.
Vaikka kakku on valmis tarjoiltavaksi nopean tomusokerin sirottelun jälkeen, voit koristella sitä helposti lisää.
Luo aito lampaan ilme valmistamalla klassista voikreemiä tai tuorejuustokuorrutetta, riippuen mistä pidät, ja peitä kakku sileällä kuorrutuksen kerroksella pohjaksi. Realistisen villavaikutelman saamiseksi käytä pursotinpussia, jossa on tähtitylla, ja levitä pieniä nokareita tai ruusukkeita kuorrutetta ympäri kakkua, luoden illuusion pörröisestä villasta.
Jos haluat antaa sille vielä juhlavamman ilmeen, värjää kuorrutus sateenkaaren kaikilla väreillä. Voit tehdä korvat ohuesti kaulitusta marsipaanista tai sokerimassasta, käyttää suklaahippuja tai mustaa kuorrutetta silmiksi ja tehdä pienen vaaleanpunaisen sokerimassan tai pursotetun kuorrutuksen nenän viimeistelläksesi kasvot ja antaaksesi lampaalle sarjakuvamaisen, leikkisän ilmeen.
Pääsiäisteeman omaksumiseksi koristele kuorrutettu kakku syötävillä kukilla, kuten orvokeilla tai päivänkakkaroilla, lisäten värikkäitä väripilkkuja. Pieniä pastellinvärisiä karkkimunia tai jopa pieniä sokerimassasta tehtyjä tipuja voidaan myös ripotella lampaan ympärille luomaan juhlava pääsiäiskohtaus.