Pääsiäisen rahkapuput

Pääsiäisen rahkapuput

45 minuuttia
Rahkatäytteiset, leivotut pääsiäispuput ovat varmasti pääsiäisen herkkuhitti! Rahkan ja sitruunan klassinen yhdistelmä hauskassa ulkomuodossa maistuu myös perheen pienimmille.
https://www.arla.fi/reseptit/paasiaisen-rahkapuput/

Tee näin:

Pääsiäisen rahkapuput
  • Kuumenna uuni 175°C asteeseen.
  • Vatkaa sokeri, voi tai levite, muna, maito, rahka ja sitruunan raastettu kuori kunnes seos on tasainen.
  • Toisessa kulhossa sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola, siivilöi sitten märkien aineiden joukkoon ja vaivaa taikinaa, kunnes se on hyvin yhdistetty.
  • Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1 cm paksuiseksi.
  • Leikkaa 20-25 pupua ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Sivele puput sulatetulla voilla.
  • Paista 10-12 minuuttia tai kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä ja vaaleanruskeita.
  • Anna jäähtyä hetki.
  • Sivele puput uudelleen sulatetulla voilla, kasta sitten sokeriin ja tarjoile tuoreina.
Valmis!
Vinkki

Ole tarkkana taikinan kaulitsemisessa. Varmista, että se on 1 cm paksuista, kuten reseptissä on sanottu. Jos taikina on liian ohutta, puput saattavat tulla liian rapeiksi, ja jos se on liian paksua, ne eivät ehkä paistu tasaisesti. Jos taikina on liian tahmeaa käsiteltäväksi, voit laittaa sen jääkaappiin noin 30 minuutiksi ennen kaulitsemista. Se helpottaa käsittelyä ja auttaa säilyttämään pupujen muodon paistamisen aikana.

Ainekset

Pääsiäisen rahkapuput
Sokeria
70 g
Voita
100 g
Kananmuna
1
½ dl
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
200 g
Sitruuna
1
Vehnäjauhoja
400 g
Leivinjauhetta
2 tl
Suolaa
½ tl
Sokeria koristeluun
Lisää herkullisia ideoita
Rahkamunkit
60+ min
Rahkamunkit
(5)
Rahkamuffinssit
60+ min
Rahkamuffinssit
(12)

Kokeile leipoa pääsiäisenä suloisia rahkapupuja

Nämä pääsiäisen rahkapuput sitruunan vivahduksella ja rahkasta saatavalla pehmeällä murulla ovat täydellinen herkku lisäämään juhlavaa kosketusta pääsiäisen juhlintaan. Niiden erottuva muoto ja sokerinen kuorrutus tekevät niistä vastustamattomia sekä lapsille että aikuisille, luvaten tuoda iloa ja leikkisyyttä juhlapöytääsi.

Meheviä murokeksejä rahkalla

Murokeksit ovat yleensä hauraita ja murenevia. Nämä rahkapuput ovat myös, mutta ne tarjoavat myös kevyemmän, ilmavamman ja hieman tiiviimmän rakenteen leivinjauheen ja rahkan lisäyksen ansiosta.

Rahka ja sitruunan kuori tasapainottavat perinteisen murokeksin rikkauden raikkaalla sitruunaisella twistillä ja tarjoavat voisen ja pehmeän puraisun. Rahka lisää myös hieman kirpeyttä, joka kauniisti täydentää voin rikkauden ja sokerikuorrutuksen makeutta.

Siveltynä voilla ja kastettu sokerissa

Nämä rahkapuput erottuvat loppusilauksella, jossa ne sivellään voilla ja kastetaan sokeriin. Sulatettu voi lisää kekseihin herkullisen, makean, voisen maun, kun taas sokeri korostaa makeutta ja antaa niille ihastuttavan rapeuden. Tämä tarkoittaa, että jokainen suupala koostuu ihastuttavasta makean maun, pehmeän keksin ja sokerisen rapeuden sekoituksesta.

Tee pääsiäisen rahkapuput osaksi pääsiäisjuhlaasi

Puput ovat monille selkeä, juhlava pääsiäisen symboli, joten nämä herkulliset pääsiäisen rahkapuput ovat täydellisiä juhlaan. Ne muistuttavat klassisia murokeksejä, mutta rahka tuo erilaisen rakenteen. Niissä on täydellinen tasapaino tiiviin ja kevyen välillä, ollen tarpeeksi jämäköitä säilyttämään muotonsa, mutta silti pehmeitä ja hieman murenevia. Pääsiäispuput ovat yksinkertaisesti herkullisia, ja ne ovat herkku perheenjäsenille ja vieraille kaiken ikäisinä suloisella pupun muodollaan ja ihastuttavalla murokeksirakenteellaan.

Tarjoile niitä muiden pääsiäisherkkujen kanssa täydellisen pääsiäisjälkiruokapöydän aikaansaamiseksi. Kokeile suloista pääsiäispupukakkua, juhlavia pääsiäiskakkutikkareita, meheviä mustikkamuffinsseja tai perinteistä simnel-kakkua.

Ideoita reseptin muunteluun

Voin ja sokerikuorrutuksen makeus voidaan helposti yhdistää muihin makuihin. Sitruunankuoren sijaan kokeile käyttää appelsiinin, limen tai greipin kuorta erilaisen sitrusnuotin saamiseksi. Voit myös lisätä taikinaan mausteita, kuten kanelia, muskottipähkinää, kardemummaa tai inkivääriä. Pieni mauste voi lisätä lämpöä ja syvyyttä, ja yhdistettynä sitrusmaun kanssa se tekee vastustamattomasta kokeilun arvoisesta yhdistelmästä.

Voin sivelyn jälkeen rahkapääsiäispupuja voi kastaa tavallisen sokerin sijaan erilaisiin sokereihin. Sivele niitä kevyesti fariinisokerilla syvemmän, karamellimaisen maun saamiseksi, tai kasta ne kookossokeriin hienovaraisemman makeuden ja kookoksen vivahteen saamiseksi.