Kikhernecurry

Kikhernecurry

30 minuuttia
Lämpimän mausteinen ja tomaattinen kikhernecurry maistuu niin arkiruokana kuin juhlien pääruokana. Maistuva vaihtoehto ruokapöytään, joka saa raikkautensa tuoreesta mintusta sekä limen mehusta ja kermaisuutensa välimerellisestä juustosta. Tarjoile kikhernecurry basmatiriisin ja kreikkalaisen jogurtin kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/kikhernecurry/

Tee näin:

Tomaattikastike
  • Sulata voi kattilassa - älä anna sen ruskistua. Kuullota pilkottu sipuli voisulassa noin minuutin ajan.
  • Lisää currytahna ja tomaattisose kuullotettun sipulin sekaan ja keitä vielä muutaman sekunnin ajan.
  • Lisää kattilaan vesi, kikherneet, hunaja ja suola, ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuutin ajan.
  • Lisää pinaatti ja minttu juuri ennen tarjoilua kastikkeen mukaan.
Juuston paistaminen
  • Leikkaa juusto kuutioiksi.
  • Anna voin muuttua kullanruskeaksi pannulla ja paista juustokuutioita kovalla lämmöllä varovasti sekoittaen 4-5 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Tarjoilu
  • Keitä basmatiriisi kypsäksi ohjeen mukaan.
  • Laita tomaattikastike lämpimään kulhoon ja asettele paistetut juustokuutiot kastikkeen päälle.
  • Asettele keitetty basmatiriisi, kreikkalainen jogurtti, mangochutney, lime sekä tuoreet mintunlehdet omiin tarjoiluastioihinsa.
  • Tarjoile heti.
Valmis!
Valmistusvinkki

Tarkista ovatko kikherneiden kypsyys puristamalla yhtä niistä sormien välissä - mutta ole varovainen, sillä ne voivat olla hyvin kuumia. Jos kikherne murskautuu helposti, seos on valmis, ja voit lisätä pinaatin ja mintun viimeisenä silauksena. Lisää pinaatti ja minttu kuitenkin vasta, kun olet tarjoilemassa ruokaa; muuten tuoreet lehdet kuihtuvat liian pitkään kypsennettäessä ja menettävät osan rakenteestaan. Jos ruokaa jäi yli, voit säilyttää sitä jääkaapissa 5-7 päivää. Kun kikhernecurry on jäähtynyt, siirrä se kannelliseen astiaan. Voit lämmittää ruokaa uudelleen liedellä keskilämmöllä tai mikroaaltouunissa 30 sekunnin välein, kunnes se on saavuttanut haluamasi lämpötilan.

Kikhernecurry Q&A

Seuraa reseptiämme ja tee helppo kikhernecurry paistetun valkohomejuuston kera vain 30 minuutissa. Kokosimme useimmin kysyttyjä kysymyksiä yhteen, mitkä liittyvät kikhernecurryyn. Katso alta lisätietoja ja kokeile reseptiä!

Mikä on kikhernecurry?
Kikhernecurry on intialaisvaikutteinen ruokalaji, joka koostuu mausteilla ja yrteillä maustetusta kastikkeesta. Siitä on monia muunnelmia, mutta tässä reseptissä käytetään tomaattikastiketta, joka sisältää suolattuja kikherneitä, tomaattisosetta, sipulia, punaista currytahnaa, hunajaa, pinaatinlehtiä ja hieman tuoretta minttua.
Miten tehdä kikhernecurrya?
Tee kikhernecurry vain 30 minuutissa kuullottamalla hienonnettua sipulia sulatetussa voissa noin yhden minuutin ajan. Lisää currytahna sekä tomaattisose, ja keitä muutaman sekunnin ajan. Lisää seuraavaksi pannulle vesi, kikherneet, hunaja ja suola ja keitä kaikkea miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti ja mintunlehdet juuri ennen tarjoilua. Kaada kikhernecurry kulhoon ja levitä päälle paistettuja juustokuutioita.
Voiko kikhernecurrya pakastaa?
Kyllä! Kun olet keittänyt kikhernecurryn, anna sen jäähtyä kokonaan. Siirrä se astiaan tai pakastepussiin ja sulje se tiiviisti ennen pakastimeen laittamista. Kikhernecurry säilyy pakasteessa noin 6 kuukautta. Sulata kikhernecurry yön yli jääkaapissa ja lämmitä se uudelleen pannulla tai mikroaaltouunissa.
Kuinka kauan kikhernecurry säilyy jääkaapissa?
Kikhernecurry säilyy jääkaapissa 5-7 päivää. Pidä kikhernecurry ilmatiiviissä astiassa, jotta maku ja rakenne säilyvät mahdollisimman hyvänä. Säilytä kikhernecurry ilman lisukkeita; jogurttia, mangochutneyta ja minttua.
Mitä tarjoilla kikhernecurryn kanssa?
Kikhernecurry toimii parhaiten keitetyn riisin, kreikkalaisen jogurtin, mangochutneyn, tuoreiden limettiviipaleiden ja raikkaan mintunlehtien kanssa.

Ainekset

Kikhernecurry
10 g
Iso keltasipuli
1
Punaista currytahnaa
3 rkl
Tomaattipyreetä
3 rkl
Vettä
2½ dl
Kikherneitä suolavedessä
1 tlk
Hunajaa
1 tl
Suolaa
½ tl
Pinaatinlehtiä
200 g
Mintunlehtiä
2 rkl
Tarjoiluun
Keitettyä basmatiriisiä
320 g
2 dl
Mangochutneyta
1 dl
Limetti
Lisää herkullisia ideoita
Currykana
30 minuuttia
Currykana
(4)
Kanaa Tikka Masala
45 minuuttia
Kanaa Tikka Masala
(1)
Kermainen kana-curry
30 minuuttia
Kermainen kana-curry
(1)

Kikhernecurry pinaatin ja mintun kanssa

Tarvitsetko helppoa ja nopeaa illallista? Kikhernecurry on maistuva ratkaisu pulmaasi. Kikhernecurry koostuu melkolailla ruokakaapin peruselintarvikkeista,mutta mukaan mahtuu myös muutama eksoottisempi ainesosa. Tuore pinaatti ja mintunlehdet antavat tomaattiselle kikherneannokselle miedosti makean ja virkistävän maun. Yrtit yhdessä hunajan kanssa luovat mukavan kontrastin mausteiselle currytahnalle. Tomaattisose sitoo koko komeuden yhteen.

Kikhernecurry on ateria, jonka voit valmistaa ilman suurempaa hössötystä, mutta takuuvarmasti jokainen ruokailija saa itsensä kylläiseksi. Tarvitset vain yhden kattilan ja 30 minuuttia, jotta voit valmistaa tämän maukkaan intialaisvaikutteisen aterian koko perheelle.

Herkullista paistettua juustoa päälle

Kikhernecurry saa kermaisuutensa paistetusta Apetinan Original välimerellisestä juustosta. Juusto leikataan pienemmiksi kuutioiksi ja paistetaan pannulla voissa kovalla lämmöllä, kunnes se on saanut kauniin kultaisen värin. Paistettu juusto tuo ruokaan kermaisen pehmeän rakenteen, mutta säilyttää samalla oman suolaisen makunsa. Siinä on kaikkea sitä täyteläistä ja suolaista makua, jota paistetulta juustolta odotetaan, ja se tarjoaa täydellisen vastapainon curryn makealle ja mausteiselle makuprofiilille.

Tarjoile kreikkalaisen jogurtin ja mangochutneyn kanssa

Jokainen mausteinen ruokalaji tarvitsee makean ja happaman ystävän. Tarjoile kikhernecurry mangochutneyn kanssa, jossa on kanelin ja inkiväärin aromeita. Mangohutney sopii mainiosti mausteisen ruoan kanssa ja antaa sille monipuolisen maun. Lisää kylkeen kreikkalaista jogurttia sitomaan kaikki eri aromit ja makuprofiilit yhteen. Samettisen koostumuksen ja happaman maun ansiosta paksu ja kermainen herkku sopii sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin.

Kikhernecurry täynnä makua

Koe aito intialainen kikhernecurry, jossa on mureita kikherneitä ja pinaattia maustettuna punaisella currytahnalla. Kikhernecurry on kiireisen arjen pelastus, mikäli haluat ruoalta vahvan makuelämyksen, mutta sen valmistus pitäisi olla nopeaa. Punainen currytahna on monipuolinen makupohja erilaisille ruokalajeille, ja se antaa runsaan ja tulisen maun, jossa on ripaus inkivääriä ja valkosipulia. Aromaattinen maustesekoitus luo kirkkaan ja tulisen makuelämyksen, joka saa tämän houkuttelevan ruokalajin laulamaan.

Tutustu muihin maukkaisiin resepteihimme, kuten kookosmaidolla ja inkiväärillä valmistettuun kukkakaalicurryyn, tuoreella persiljalla koristeltuun kermaiseen kukkakaalikeittoon ja klassiseen tikka masalaan, jossa on tuoretta inkivääriä ja kurkumaa.

Muokkaa oman maun mukaan

Tee kikhernecurrysta omanlaisesi ja kokeile erilaisia makuja. Pidätkö tulisesta? Laita punaista currytahnaa enemmän tai laita chilijauhetta. Jos haluat virkistävän ja sitruksisen maun, lisää kourallinen korianterinlehtiä. Se luo ihanan tasapainon mausteiselle tulisuudelle varjostamatta curryn makua. Voit myös makeuttaa kokonaisuutta lisäämällä muiden ainesten joukkoon hieman kookosmaitoa. Se on loistava vaihtoehto, jos haluat vähentää mausteisuutta ja rauhoittaa palavia makunystyröitäsi samalla, kun nautit maukasta ruokaa.