Kermainen one pot-pasta

Kermainen one pot-pasta

20 minuuttia
Kermainen one pot-pasta on arjen pelastaja, sillä se nimensä mukaisesti valmistetaan yhdessä kattilassa. Tämä maistuu koko perheelle!
https://www.arla.fi/reseptit/kermainen-one-pot-pasta/

Tee näin:

Kermainen one pot-pasta
  • Laita kaikki ainekset, paitsi ruokakerma ja pavut, kattilaan ja kiehauta.
  • Anna kiehua 10 minuuttia tai kunnes pasta on valmista.
  • Lisää ruokakerma ja pavut ja anna kiehua vielä 2 minuuttia.
  • Tarjoile pasta kattilassa sitruunan ja parmesaanijuuston kanssa.
  • Koristele basilikan lehdillä.
Valmis!
Vinkki

Yksi parhaista vinkeistä täydellisen pastan keittämiseen on veden kiehauttaminen ennen kuin lisäät haluamasi pastan. Näin estetään, ettei sen ulkopinnasta tule mössöä ennen kuin sisäosa ehtii pehmetä. Tässä reseptissä tämä tarkoittaa sitä, että suolaisen veden, kerman ja tomaattikuutioiden annetaan kiehua, ennen kuin pasta ja aurinkokuivatut tomaatit lisätään kattilaan.

Kermainen one pot-pasta Q&A

Kermainen one pot-pasta on kiireisen arjen pelastaja. Lue lisää alta!

Mitä on one pot-pasta
One pot pasta on ruokalaji, jossa pasta keitetään suoraan kastikkeessa, jossa on esimerkiksi tomaatteja. Näin ollen se keitetään vain yhdessä kattilassa kahden kattilan sijasta. Tämä tekee siitä helpon aterian kiireiseen aikaan, kun et halua käyttää paljon aikaa ruoanlaittoon ja siivoamiseen. Yhden padan pasta-annos voidaan valmistaa erilaisista pastatyypeistä, kuten pennestä, fusillista tai makaronista, sekä haluamistasi vihanneksista ja lihasta.
Miten one pot-pastaa tehdään?
One pot-pasta ei vaadi, että sinun täytyy viettää kauan aikaa keittiössä tehdessäsi maukasta ruokaa. Keitä kaikkia aineksia valkoisia papuja ja keittokermaa lukuun ottamatta noin 10 minuuttia, lisää pavut ja keittokerma viimeisten keittominuuttien ajaksi ja mausta maun mukaan. Piristääksesi runsasta, kermaista yhden padan pastaa, lisää sen päälle runsaasti parmesaaniraastetta ja tarjoile se tuoreiden basilikanlehtien ja sitruunankuoren kera.
Kuinka paljon vettä täytyy laittaa kattilaan one pot-pastaa varten?
Tarvitset vain 7.5 dl kasvislientä ja 2 dl ruokakermaa tomaatti-basilika-pastan valmistukseen. Syy siihen, että vettä tai tässä tapauksessa kasvislientä tarvitaan niin vähän, on se, että pastaa ei keitetä vain vedessä vaan kastikkeessa, joka on tehty liemen, kerman ja tomaattikuutioiden yhdistelmästä, jotka sisältävät melko paljon nestettä. Nestesuhteen tulisi olla mieluiten noin 1:2. Pennejen keittäminen suoraan kastikkeessa antaa sille paljon makuja ja lyhentää siivousaikaa. Jos kastike tuntuu liian nestemäiseltä, siihen voi lisätä parmesaaniraastetta sakeuttamaan ja rikastuttamaan kastiketta.
Voiko one pot-pastaa pakastaa?
Pakasta tämä yksinkertainen one pot-pasta, jotta voit nauttia tähteistä myöhemmin. Anna pastaruoan jäähtyä, ennen kuin siirrät sen yhteen tai useampaan ilmatiiviiseen astiaan ja laitat ne pakastimeen. Jos haluat lämmittää sen nopeammin, sulata se yön yli jääkaapissa ennen kuin lämmität sen hitaasti liedellä. Ruoan lämmittäminen miedolla lämmöllä auttaa säilyttämään sen maun ja estää sitä halkeilemasta. Voit lämmittää sen myös uunissa.

Ainekset

Kermainen one pot-pasta
Kasvisfondia
7½ dl
Pastaa
400 g
Säilyketomaattia
1 tlk
Valkosipulinkynsiä
3
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
Valkopapuja suolaliemessä
1 prk
1 dl
Koristeluun
Sitruunankuorta
Parmesaania
50 g
Tuoretta basilikaa
Lisää herkullisia ideoita
One pot -pasta
30 minuuttia
One pot -pasta
(15)
Pestopasta
30 minuuttia
Pestopasta
(15)
Avokadopasta
25 minuuttia
Avokadopasta
(88)

Juustoinen ja kermainen one pot pasta

Kermaisen pasta-annoksen ei tarvitse olla raskas ollakseen herkullinen. Vaikka tässä one pot pastareseptissä tarvitaan sekä kermaa että juustoa, siinä on paljon kirkkaita ja elinvoimaisia makuja, jotka johtuvat ihanista ainesosista, kuten kahdenlaisista tomaateista, suolaisesta kasvisliemestä ja aurinkokuivatuista tomaateista. Tuoreet basilikanlehdet ja sitruunankuori auttavat myös tätä yhden pata-annoksen pastaa kulkemaan herkuttelun ja yltäkylläisyyden välimaastossa.

Rakastatko kaikkea italialaista? Tutustu sitten spagetti bolognese- ja cacio e pepe -resepteihimme. Kuten tämäkin resepti, ne ovat nopeita valmistaa ja herkullisia syödä, ja ne vievät sinut suoraan italialaiseen ravintolaan.

Tee ja tarjoile illallinen vain yhdessä kattilassa

Ruoat, jotka valmistetaan vain yhdessä kattilassa, on loistava tapa valmistaa helppoja ja maukkaita aterioita. Koska koko ruokalaji valmistetaan samassa kattilassa, sinun ei tarvitse pitää silmällä täyteen ahdettua hellaa, mikä saattaa tehdä pitkän työpäivän jälkeisestä ruoanlaitosta paljon helpompaa. Käytät myös vähemmän aikaa siivoamiseen jälkikäteen, koska kaikki valmistuu vain siinä yhdessä kattilassa!

Jos etsit lisää helppoja ja nopeita illallisreseptejä, suosittelemme tutustumaan possun ulkofileepata- ja chiliresepteihimme sekä tähän helppoon chili con carne -reseptiin.

Maukkaita aurinkokuivattuja tomaatteja ja mietoja valkoisia papuja

Aurinkokuivattujen tomaattien maku on makean kirpeä ja voimakkaampi kuin tuoreiden tomaattien. Valitsemamme aurinkokuivattujen tomaattien maku lisää makua ja ihastuttavan pureskeltavaa rakennetta tähän yhden padan pastaan.

Lihaisat valkoiset pavut lisäävät myös koostumusta. Ne ovat miedon makuisia ja niissä on maanläheisiä ja pähkinäisiä vivahteita, jotka tuovat ruokaan syvyyttä. Ne tekevät siitä myös täydellisen illallisen tai runsaan lounaan seuraavina päivinä. Valkoiset pavut sopivat erinomaisesti tämänkaltaisiin pataruokiin, koska ne säilyttävät hyvin muotonsa, joten voit nauttia mureista ja silti kiinteistä pavuista.

Nauti helppo one pot pasta tomaattikastikkeella

Kermainen tomaattikastike sitoo tämän one pot ruoan yhteen. Tomaattikastikkeen kanssa ei voi koskaan mennä pieleen, ja tämä on maustettu suolaisella kasvisliemellä ja maukkailla aurinkokuivatuilla tomaateilla. Tomaattikuutioiden makeaa ja kirpeää makua täydentää kerma, joka antaa ruokalajille ihanan pyöreän suutuntuman. Valkosipulin pähkinäiset vivahteet antavat kastikkeelle syvyyttä ja täyteläisyyttä, jota täydentävät tuore parmesaaniraaste, kirpeä sitruuna ja tuoreet basilikanlehdet päällä.

Lisää oma kosketuksesi

Löydä inspiraatiota aidosta one pot sitruunapastasta ja lisää sitruunankuorta sekä vastapuristettua sitruunamehua suoraan kermaiseen kastikkeeseen. Elinvoimaiset sitrusaromit piristävät ruokaa huomattavasti, ja niiden lievä hapokkuus heijastaa kirpeän tomaattikastikkeen makua.

Toinen vaihtoehto on lisätä tulisuutta tähän mausteiseen one pot pastaan lisäämällä 1 tl chilihiutaleita. Voit myös lisätä hienonnettua tuoretta chilipippuria tai mausteita, kuten savuista cayennepippuria ja Cajun-maustetta, kutkuttamaan makunystyröitäsi. Mausteisemman version voi tehdä myös mausteisella yllätyksellä, kuten chorizo-makkaralla.