Yksi parhaista vinkeistä täydellisen pastan keittämiseen on veden kiehauttaminen ennen kuin lisäät haluamasi pastan. Näin estetään, ettei sen ulkopinnasta tule mössöä ennen kuin sisäosa ehtii pehmetä. Tässä reseptissä tämä tarkoittaa sitä, että suolaisen veden, kerman ja tomaattikuutioiden annetaan kiehua, ennen kuin pasta ja aurinkokuivatut tomaatit lisätään kattilaan.
Kermainen one pot-pasta on kiireisen arjen pelastaja. Lue lisää alta!
Kasvisfondia
|
7½ dl |
---|---|
Pastaa
|
400 g |
Säilyketomaattia
|
1 tlk |
Valkosipulinkynsiä
|
3 |
Suolaa
|
½ tl |
Mustapippuria
|
|
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
|
2 dl |
Valkopapuja suolaliemessä
|
1 prk |
1 dl |
Sitruunankuorta
|
|
---|---|
Parmesaania
|
50 g |
Tuoretta basilikaa
|
Kermaisen pasta-annoksen ei tarvitse olla raskas ollakseen herkullinen. Vaikka tässä one pot pastareseptissä tarvitaan sekä kermaa että juustoa, siinä on paljon kirkkaita ja elinvoimaisia makuja, jotka johtuvat ihanista ainesosista, kuten kahdenlaisista tomaateista, suolaisesta kasvisliemestä ja aurinkokuivatuista tomaateista. Tuoreet basilikanlehdet ja sitruunankuori auttavat myös tätä yhden pata-annoksen pastaa kulkemaan herkuttelun ja yltäkylläisyyden välimaastossa.
Rakastatko kaikkea italialaista? Tutustu sitten spagetti bolognese- ja cacio e pepe -resepteihimme. Kuten tämäkin resepti, ne ovat nopeita valmistaa ja herkullisia syödä, ja ne vievät sinut suoraan italialaiseen ravintolaan.
Ruoat, jotka valmistetaan vain yhdessä kattilassa, on loistava tapa valmistaa helppoja ja maukkaita aterioita. Koska koko ruokalaji valmistetaan samassa kattilassa, sinun ei tarvitse pitää silmällä täyteen ahdettua hellaa, mikä saattaa tehdä pitkän työpäivän jälkeisestä ruoanlaitosta paljon helpompaa. Käytät myös vähemmän aikaa siivoamiseen jälkikäteen, koska kaikki valmistuu vain siinä yhdessä kattilassa!
Jos etsit lisää helppoja ja nopeita illallisreseptejä, suosittelemme tutustumaan possun ulkofileepata- ja chiliresepteihimme sekä tähän helppoon chili con carne -reseptiin.
Aurinkokuivattujen tomaattien maku on makean kirpeä ja voimakkaampi kuin tuoreiden tomaattien. Valitsemamme aurinkokuivattujen tomaattien maku lisää makua ja ihastuttavan pureskeltavaa rakennetta tähän yhden padan pastaan.
Lihaisat valkoiset pavut lisäävät myös koostumusta. Ne ovat miedon makuisia ja niissä on maanläheisiä ja pähkinäisiä vivahteita, jotka tuovat ruokaan syvyyttä. Ne tekevät siitä myös täydellisen illallisen tai runsaan lounaan seuraavina päivinä. Valkoiset pavut sopivat erinomaisesti tämänkaltaisiin pataruokiin, koska ne säilyttävät hyvin muotonsa, joten voit nauttia mureista ja silti kiinteistä pavuista.
Kermainen tomaattikastike sitoo tämän one pot ruoan yhteen. Tomaattikastikkeen kanssa ei voi koskaan mennä pieleen, ja tämä on maustettu suolaisella kasvisliemellä ja maukkailla aurinkokuivatuilla tomaateilla. Tomaattikuutioiden makeaa ja kirpeää makua täydentää kerma, joka antaa ruokalajille ihanan pyöreän suutuntuman. Valkosipulin pähkinäiset vivahteet antavat kastikkeelle syvyyttä ja täyteläisyyttä, jota täydentävät tuore parmesaaniraaste, kirpeä sitruuna ja tuoreet basilikanlehdet päällä.
Löydä inspiraatiota aidosta one pot sitruunapastasta ja lisää sitruunankuorta sekä vastapuristettua sitruunamehua suoraan kermaiseen kastikkeeseen. Elinvoimaiset sitrusaromit piristävät ruokaa huomattavasti, ja niiden lievä hapokkuus heijastaa kirpeän tomaattikastikkeen makua.
Toinen vaihtoehto on lisätä tulisuutta tähän mausteiseen one pot pastaan lisäämällä 1 tl chilihiutaleita. Voit myös lisätä hienonnettua tuoretta chilipippuria tai mausteita, kuten savuista cayennepippuria ja Cajun-maustetta, kutkuttamaan makunystyröitäsi. Mausteisemman version voi tehdä myös mausteisella yllätyksellä, kuten chorizo-makkaralla.