Sekoita ainekset, kunnes taikina on haluamasi koostumuksen mukainen. Jos haluat, että lettujen rakenne on hieman koostumukseltaan yllätyksellinen kaurahiutaleiden kanssa, älä sekoita taikinaa liian kauan. Jos taas haluat erityisen kevyitä ja ilmavia kauraletuja, varmista, että taikina sekoitetaan tasaisesti, kunnes kaura on lähes liuennut. Paista letut paksulla, paksupohjaisella, tarttumattomalla pannulla, jotta letut paistuvat tasaisesti ja tasaisen kullanruskeiksi. Odota, että letun pinnalle muodostuu kuplia, ennen kuin käännät sen lastalla. Varmista, että pannu on kuuma, mutta ei liian kuuma, sillä muuten letut palavat.
Kauraletut maistuvat koko perheelle niin arkena kuin juhlissakin. Koristele kauraletut proteiinirahkalla niin saat niistä ruokaisampia. Lue lisää alta!
Kaurahiutaleita
|
75 g |
---|---|
Vehnäjauhoja
|
75 g |
Kananmunia
|
4 |
2½ dl | |
Arla® Protein Rahka vanilja, laktoositon 350 g
|
1½ dl |
Vaniljajauhetta
|
1 tl |
Sitruunankuorta
|
1 tl |
Suolaa
|
½ tl |
25 g |
Arla® Protein Rahka vanilja, laktoositon 350 g
|
|
---|---|
Marjat
|
|
Akaasiahunajaa
|
4 rkl |
Syötäviä kukkia
|
Kauraletut vaniljarahkan kanssa ovat uusi versio vanhasta klassikosta, jossa on vaniljan ja sitrushedelmien vivahteita. Ohuiden, pehmeiden lettujen ainekset yhdistyvät sekoittimessa muutamassa sekunnissa, ja ne paistetaan pannulla, kunnes ne ovat kauniin kullanvärisiä molemmin puolin. Kääri kultaiset kaunottaret ja tarjoile loraus makeaa vaniljarahkaa, tuoreita ja mehukkaita marjoja, ripaus hunajaa ja muutama syötävä kukka kruunaa kokonaisuuden. Tämä on juuri sitä, mitä tarvitset laiskana viikonloppuaamuna perheen kanssa tai jälkiruokana herkullisen aterian jälkeen.
Kaura on monipuolinen ainesosa monissa muissakin herkullisissa resepteissä kuin näissä kauraletuissa. Kokeile tuorepuuroa eri hedelmillä ja marjoilla, paistettua kauraa mustikoilla ja klassista kaurapuuroa kuutioiduilla omenoilla, manteleilla ja karpaloilla höystettynä.
Vaniljarahka on näiden herkullisten lettujen sydän ja salainen aseemme, jolla luodaan taivaallisia lettuja, joiden rakenne on kevyt ja ilmava. Rahkan lisääminen taikinaan tuo kauraan lisää kosteutta, makeaa vaniljan makua ja lempeää makua. Rahka on keittiön peruselintarvike monissa resepteissä, ja se muistuttaa hieman kreikkalaista jogurttia, mutta on paksumpaa. Sen lisäksi, että se on paksumpaa, sen koostumus on kiinteämpi ja sen maku on hienovaraisempi ja raikkaampi, jolloin sitruunankuori ja vaniljan maku pääsevät paremmin esiin. Siksi se sopii täydellisesti tähän helppoon kauralettureseptiin ja auttaa nostamaan vanhaa klassikkoa.
Vaikka lettujen kanssa voi helposti yhdistää monia muita herkkuja, me haluamme pitää asiat yksinkertaisina, ja siksi tarjoilemme kauralettuja vaniljarahkan ja tuoreiden vadelmien ja mustikoiden kanssa. Klassinen marjakaksikko tuo värikkyyttä vaatimattomiin letuuihin, joiden täyteläiset, syvät sävyt ja pullea, kiinteä rakenne ovat ilo purra. Mehukkaat maut ovat myös mukava piristysruiske, joka täydentää makeaa vaniljarahkaa ja viimeistelee koko annoksen. Olemme jopa ripotelleet pinnalle syötäviä kukkia antamaan kauniin herkän lopputuloksen.
Olemme tehneet vanhasta klassikosta helpon kauralettujen reseptillämme, joka on nopea valmistaa niin arkisin kuin viikonloppuisin. Kaura tuo lettuihin lisää rakennetta, mikä tekee niistä terveellisempiä ja paljon tyydyttävämpiä, ja niissä on raastetun sitruunankuoren ja lämpimän vaniljan sävyjä. Parasta on se, että voit lisätä lettuihin erilaisia täytteitä ja kääriä ne kokoon aina, kun makean himo yllättää.
Korvaa vadelmat ja mustikat muilla marjoilla, esimerkiksi rubiininpunaisilla mansikoilla tai mehevillä ja mehukkailla karhunvatukoilla. Poimi kypsimmät marjat, niin saat makean ja kirpeän maun. Kypsät karhunvatukat ovat väriltään syvänmustia, pulleita ja täyteläisen murean tuntuisia, kun taas kypsät mansikat ovat kiinteitä ja kauttaaltaan kirkkaanpunaisia.
Jos sinulla on ylimääräistä aikaa ja haluat makeamman annoksen, kannattaa kokeilla kauralettuja karamellisoitujen omenoiden tai päärynöiden ja rahkan kera. Kuori ja leikkaa hedelmät pienemmiksi paloiksi ja paista ne pannulla sulatetun voin kanssa kullanruskeiksi. Lorauta hedelmien päälle hieman siirappia paistamisen loppupuolella ja sekoita seosta. Siirappi tuo hedelmiin syvemmän ja makeamman maun, joka kumoaa vaniljaisen rahkan hapokkuuden ja kuitenkin makeuden ihanasti.