Jotta saat täydellisen ohuita ja pehmeitä crêpes suzette-lettuja, joiden reunoilla on hieman rapeutta, kuumenna pannu hitaasti haluttuun lämpötilaan; muutoin joudut säätämään lämpöä jatkuvasti. Jos pannu on liian kuuma, crêpit alkavat palaa. Jos se on liian kylmä, ne tarttuvat pannuun. Paista crêpit miedolla tai korkealla lämmöllä. Kun paistat ensimmäiset crêpit, voitele pannun pohja ohuella voikerroksella. Näin kääntäminen on helpompaa, ja crêpeistä tulee sopivan pehmeitä ja rapeita. Voitele pannu uudelleen 5-6 crêpin välein. Älä myöskään käännä crêppejä liian aikaisin, sillä muuten ne repeävät. Odota, kunnes crêpen pinta ei ole enää kiiltävä ja reunat alkavat ruskistua.
Crêpes suzette on ranskalaisen keittiön klassikko, joka ihastuttaa pehmeällä rakenteellaan ja appelsiinin maullaan. Lue alta yleisimmin kysytyt kysymykset liittyen tähän ihastuttavaan jälkiruokaan!
Kananmunia
|
4 |
---|---|
Jauhoja (n. 1 dl)
|
60 g |
2 dl | |
Vettä
|
1 dl |
Sitruunankuorta
|
2 tl |
100 g |
100 g | |
Tomusokeri (n. 1.5 dl)
|
80 g |
Appelsiinin kuorta
|
2 tl |
Appelsiinimehua
|
1¼ dl |
Sitruunamehua
|
½ dl |
Crêpes suzette on luultavasti yksi maailman suosituimmista jäkiruoista. Kyseessä on ohueksi paistettu lettu, joka on taiteltu kahteen kertaan kolmion muotoon ja se on kastettu appelsiini-voikastikkeeseen. Tämä ranskalainen herkku tarjoillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Crêpes suzette on helppo ja nopea valmistaa, joten se sopii hyvin esimerkiksi viikonlopun brunssille tai illanistujaisten jälkiruoaksi. Mikäli haluat viedä tämän jälkiruoan seuraavalle tasolle aikuisempaan makuun - sekoita appelsiini-voikastikkeen mukaan n. 0.5 dl appelsiinilikööriä. Paistaessa crêpes suzette syttyy palamaan alkoholin ansiosta, mikä tekee jälkiruoan valmistuksesta näyttävän ohjelmanumeron sekä se tuo makuun syvyyttä.
Mikäli crêpes suzette hiveli makunystyröitäsi, saatat olla kiinnostunut myös muista ranskalaisen keittiön resepteistämme. Esimerkiksi créme brulée on hyvin klassinen ranskalainen jälkiruoka, joka maistuu koko porukalle. Mikäli kuitenkin hedelmäiset jälkiruat kiinnostavat enemmän, kokeile esimerkiksi herkullista kirsikka-clafoutis-leivonnaisia, omenagalettea tai muhkeaa ananassufflea.
Crêpes on tunnettu pehmeästä ja sileästä koostumuksestaan. Lisäämällä maitoa tai kermaa crêpes-taikinaan saat aikaan koostumuksen, jolloin niitä on helpompi taittaa ja rullata. Vaikka crêpes suzettet ovat pehmeitä, ne ovat silti hieman rapeita reunoiltaan, koska taikinaan on lisätty vettä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää veden sijasta olutta, mikä on klassinen pohjoisesta peräisin oleva crêpes-temppu, jolla niistä saadaan sileämpiä ja pehmeämpiä. Jos haluat jälkiruokaan hieman rapeutta, ripottele crêpeihin paahdettuja mantelilastuja tai -hiutaleita.