Jos mietit, miten voit pehmentää tortillakääreitä, jotta ne olisi helpompi taittaa, paras vinkkimme on lämmittää niitä mikroaaltouunissa 10-60 sekuntia. Muista kääriä ne kosteisiin paperipyyhkeisiin. Mikroaaltouunissa niitä lämmitetään lyhyin väliajoin, kunnes ne ovat lämpimiä ja joustavia. Jos haluat tehdä pienestä tortillawrapista runsaamman aterian, voit tarjota sen lisukkeena jotain pientä. Tortillawrappien lisukkeeksi sopivat esimerkiksi sekasalaatit, vihannestikut dippikastikkeella, paahdetut vihannekset, maissinaksut, riisi, kvinoa ja ranskalaiset perunat, jos mielesi tekee suolaista herkkua.
Tortillat sopivat niin viikonloppuun kuin kiireisenkin arjen keskelle. Lue lisää alta!
Tortillalettu
|
1 |
---|---|
Pestoa
|
1 rkl |
Arla® Emmental juustoraastetta
|
25 g |
Kananpojan paistisuikale tai muu proteiinin lähde
|
25 g |
Vihanneksia maun mukaan
|
50 g |
Jos sinulla on burritojen tai enchiladojen valmistuksen jälkeen jäljellä muutama vehnäkääre, saatat miettiä, mitä tehdä niillä. Lyhyt ja ytimekäs vastaus on mitä tahansa haluat! Tortillojen mieto maku sopii hyvin melkein mille tahansa täytteelle, ja niiden pehmeä ja pureskeltava rakenne tekee niiden käärimisestä haluamasi täytteen ympärille helppoa.
Tortillakääryleitä voi tietysti syödä lounaaksi ja päivälliseksi, mutta tiesitkö, että niistä voi tehdä myös aamiaistortillakääryleitä? Kun käytät kananmunia ja yhdistät nämä paistetut tai kelmutetut herkut muihin loistaviin ainesosiin, kuten kirpeisiin tomaatteihin, mausteiseen chorizoon ja voitaikinaan maustettuun cheddarjuustoon, saat loistavan alun päivälle. Niitä voi nauttia sekä lämpiminä että kylminä, joten ne sopivat erinomaisesti sekä päivälliseksi että lounaaksi.
Kun katsot vain jääkaappiisi, sinulla on loputtomasti tortillakääreideoita. Olemme yrittäneet kuvata lyhyesti joitakin suosikkiyhdistelmiämme, jotta voit inspiroitua tekemään herkullisia tortillakääryleitä.
Lounastortillakääreet ovat loistava tapa käyttää jääkaapissa mahdollisesti olevat lihan tähteet. Jos sinulla on esimerkiksi edellisenä iltana valmistettua kotitekoista pulled porkia, hitaasti kypsytettyä naudanlihaa tai kanaa, voit nauttia sen tähteeksi jääneestä lihasta eri tavalla yhdistämällä sen erilaisiin levitteisiin ja vihanneksiin.
Miedon makuista lihaa, kuten kanaa, on helppo yhdistää monenlaisten kastikkeiden kanssa tortillakääreisiin. Voit esimerkiksi valita maukkaan tex-mex-tyylisen vaihtoehdon ja yhdistää sen guacamolen, maissin, tomaattien, punasipulin ja tuoreen korianterin kanssa. Italialaisvaikutteinen kanatortillawrap basilika-pestolla, miedonmakuisilla juustoviipaleilla ja rucolalla on myös maukas idea.
Jos italialainen tortillawrap kuulostaa hyvältä, hauska pizzaversio, jossa on pepperonia, tuoretta mozzarellaa, tomaattia ja basilikanlehtiä, saattaa myös olla sinua varten. Jos tämä pizzatyylinen wrap kuulostaa sinulle hieman liian kaukaa haetulta, et voi mennä pieleen klassisilla yhdistelmillä, kuten tuorejuustolla, savulohella, tillillä ja ruohosipulilla tai kinkku-juustotortillawrapilla, jossa on suolaista oliivitapenadea, makeaa aurinkokuivattujen tomaattien pestoa tai kermaista aiolia tai majoneesia.
Yleisesti ottaen leikkeleet, kuten kinkku, chorizo, salami, pastrami, kalkkunaviipaleet, paahtopaisti ja niin edelleen, ovat maukkaita tortillakääreideoita.
Tortillakääreet ovat myös herkullisia hyvällä vihannestäytteellä. Riippumatta siitä, haluaisitpa sitten mieluiten mureita grillattuja vihanneksia tai rapeita tuoreita vihanneksia tai kermaista avokadoa sisältävän tortillawrapin, vihannesten ja palkokasvien maailma tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. Siksi suosittelemme kokeilemaan kaikkea voista mustiin papuihin ja maanläheisistä paistetuista kikherneistä rapeisiin kotitekoisiin falafeleihin, jotta löydät uuden suosikkisi.
Yhdistä makean makuiset vihannekset, kuten paprika, maissi ja bataatti, suolaisten levitteiden, kuten tapenaden ja suolaisten, umamipitoisten juustojen kanssa luodaksesi monipuolisen ruokailukokemuksen. Vastaavasti voit yhdistää rapeat vihannekset pehmeisiin levitteisiin, kuten tuorejuustoon ja hummukseen, ja valmistaa aterian, jossa on tekstuurikontrastia.
Leikittele erilaisilla vihannespareilla, juustoilla ja levitteillä, kuten maukkaalla ja kermaisella kreikkalaisella tzatzikilla tai suolaisella ja suolaisella japanilaisella misotahnalla, ja löydä ainutlaatuisia täyteyhdistelmiä.
Parhaat tortillakääreet maistuvat herkullisilta riippumatta siitä, miten niitä taittelet, eikä prosessi ole liian vaikea - varsinkaan, jos lämmität ja pehmennät kääreet ensin mikroaaltouunissa. Yksi helpoimmista tavoista taittaa tortillawrapit on tehdä niin kuin kello.
Kun leikkaat sen puoliväliin, voit ajatella, että leikkaat sen kello 6:sta kellon keskelle. Kun taitat sen, taitat kello 6:sta kello 9:ään olevan palan kello 9:stä kello 12:een olevan palan päälle ja niin edelleen. Taittelemalla tortillakääreitä tällä tavoin saat helposti vähän kaikkea jokaiseen suupalaan.
Ne voidaan myös taittaa burritotyyliin. Aseta täyte tortillan sinuun päin osoittavalle puoliskolle ja taita molemmat puolet keskelle. Taita sitten pohjalevy ylöspäin - se, joka on lähinnä sinua - ja täytteen päälle. Muotoile täytettä käsilläsi, jotta taitos on kireä. Rullaa ja vedä sitä, kunnes saat tiiviin sylinterin.