Teeleivät eli scones

Teeleivät eli scones

Englantilaiset sconesit - teeleivät maistuvat erinomaisesti aamiaisella tai brunssilla. Kokeile teeleipiä erilaisten makeiden ja suolaisten täytteiden kera.

Tee näin:

Teeleivät eli scones
  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  • Aloita teeleivät taikinan valmistuksesta. Sekoita kuivat ainekset ja paloiteltu voi yleiskoneessa. Lisää piimä ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  • Kumoa taikina jauhotetulle leivinlaudalle ja jaa taikina kahteen osaan.
  • Muotoile taikinapalat noin 20 cm:n pituisiksi tangoiksi. Leikkaa kumpikin tanko kahdeksaan osaan.
  • Laita taikinapalaset leikkuupinta ylöspäin uunipellille.
  • Paista teeleivät uunin keskitasolla noin 14 minuuttia.
  • Anna leipien jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
  • Tarjoa teeleivät voin kera.
Valmis!
Vinkki

Taikinan voi maustaa esimerkiksi sitruunan-, appelsiinin- tai limenkuoriraasteella.

Ainekset

Teeleivät eli scones
Vehnäjauhoja
8½ dl
Leivinjauhetta
2 rkl
Sokeria
75 g
Suolaa
1 tl
200 g
3½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Teeleipä
30 minuuttia
Teeleipä
(7)