Tattikeitto

Tattikeitto

30 minuuttia
Maukas tattikeitto syntyy metsästä poimituista herkkutateista. Tarjoile tattikeitto karhunvatukkasalsan kanssa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Karhunvatukkasalsa
  • Valmista ensiksi karhunvatukkasalsa.
  • Sulata voi paistinpannulla, anna voin muuttua kultaiseksi ja paista palsternakkakuutioita noin 7 minuuttia. Sekoita välillä.
  • Lisää pannulle sipulit ja paista noin 3 minuuttia. Lisää muut ainesosat ja lämmitä karhunvatukkasalsaa noin 2 minuuttia.
  • Tarkista maku.
Tattikeitto
  • Valmista seuraavaksi tattikeitto.
  • Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, korkealla lämmöllä, mutta älä anna voin ruskistua.
  • Lisää kattilaan sienet, silputtu valkosipuli ja timjami. Paista noin 3 minuuttia.
  • Laita sieniseos ja kasvisliemi tehosekoittimeen. Sekoita nopeimmalla nopeudella noin 15 sekuntia, kunnes tattikeitto on tasaista.
  • Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää joukkoon fraîche-kerma. Mausta suolalla.
  • Kuumenna tattikeitto kiehuvaksi samalla sekoittaen.
  • Kaada valmis keitto syville lautasille.
  • Viimeistele tattikeitto lisäämällä karhunvatukkasalsaa ja timjamin oksat koristeeksi keiton pinnalle.
  • Tarjoile tattikeitto leivän ja lopun salsan kanssa.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat tattikeitosta ohuempaa lisää joukkoon tilkka vettä tai maitoa.

Ainekset

Karhunvatukkasalsa
25 g
Palsternakkaa pieninä kuutioina
350 g
Punasipuli lohkoina
200 g
Ruokosokeria
2 tl
Suolaa
¾ tl
Karhunvatukoita
150 g
Tuoretta timjamia
1 dl
Tattikeitto
10 g
Herkkutatteja
225 g
Valkosipulinkynsi
1
Kuivattua timjamia
½ tl
Kasvisfondi
3½ dl
Arla® Lempi Fraîche kermaa 15%
½ dl
Suolaa
¾ tl
Lisää herkullisia ideoita
Kantarellikeitto
45 minuuttia
Kantarellikeitto
(2)
Herkkusienikeitto
30 minuuttia
Herkkusienikeitto
(2)