Suklaavohvelit

Suklaavohvelit

Suklaavohvelit ovat taivaallisen ihana herkku jonka valmistat käden käänteessä. Tämä sisältä kuohkea, mutta rapea pinnalta suklainen herkku on ihana lisä kahvihetkiin.
https://www.arla.fi/reseptit/suklaavohvelit/

Tee näin:

Suklaavohvelit
  • Sekoita jauhot, kaakao, sokeri, vaniljasokeri ja suola keskenään.
  • Vaahdota kerma.
  • Lisää jauhoseokseen vesi ja puolet kermasta. Vatkaa taikinaksi.
  • Kääntele loput kermasta taikinan joukkoon.
  • Kuumenna vohvelirauta.
  • Voitele raudan paistopinnat voilla.
  • Paista vohvelit.
  • Koristele vohvelit tomusokerilla ja mintunlehdillä.
  • Tarjoa vohvelit heti kermavaahdon ja suklaalastujen kera.
Valmis!
Valmistusvinkki

Suklaavohveleiden valmistaminen on helppoa, kun muistaa muutaman helpon vinkin. Käytä laadukasta kaakaojauhetta, jotta saat rikkaan ja syvän maun. Varmista, että vohvelirauta on kuuma ja hyvin voideltu, ennen kuin alat lisätä vohvelitaikinaa. Näin varmistat, että vohvelit paistuvat tasaisesti eivätkä tartu rautaan. Älä nosta vohveliraudan kantta ennen kuin vohvelit ovat täysin paistuneet, sillä se voi aiheuttaa vohveleiden tarttumisen tai hajoamisen.

Suklaavohvelit Q&A

Haluatko tietää, miten tehdä täydellisiä suklaavohveleita? Olemme koonneet yhteen muutamia yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä sekä vastauksia liittyen suklaavohveleihin, jotta pääsisit helposti alkuun.

Miten tehdä suklaavohveleita kaakaojauheella?
Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja munat. Vatkaa lopuksi kermaseos kuivien ainesten, sekä veden ja sulatetun jäähtyneen voin kanssa tasaiseksi. Kuumenna vohvelirauta kuumaksi ja sivele levyt voilla. Kaada taikina ja paista rapeaksi. Tarjoile kermavaahdon ja raastetun suklaan kera sekä koristele tuoreella mintulla.
Miten lämmittää ylijääneet suklaavohvelit?
Paras tapa lämmittää ylijääneet suklaavohvelit on esilämmittää uuni 175 asteeseen ja asettaa vohvelit leivinpaperille. Peitä ne löyhästi foliolla ja paista uunissa 5-7 minuuttia, tai kunnes vohvelit ovat lämmenneet ja rapeat. Tämä menetelmä auttaa palauttamaan vohveleiden rakenteen ja rapeuden. Vaihtoehtoisesti voit lämmittää vohvelit uudelleen leivänpaahtimessa, kunnes ne ovat lämpimiä ja rapeita. Mikroaaltouunissa uudelleenlämmittämistä kannattaa kuitenkin välttää, sillä se voi tehdä vohveleista vettyneitä ja pehmeitä.
Voiko suklaavohveleita pakastaa?
Kyllä, voit pakastaa vohveleita 2-3 kuukautta. Anna vohveleiden jäähtyä täysin paistamisen jälkeen kunnolla ennen pakastamista. Kun suklaavohvelit ovat kylmiä, laita ne ilmatiiviiseen astiaan tai pakastepussiin. Voit erottaa jokaisen vohvelin toisistaan leivinpaperikerroksella, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Anna vohveleiden sulaa rauhassa huoneenlämmössä muutaman minuutin ajan ennen uudelleen lämmittämistä. Lämmitä suklaavohvelit uudestaan joko uunissa tai leivänpaahtimessa.
Voiko kaakaojauheesta ja suklaasta tehdä tuplasuklaavohveleita?
Voit valmistaa suklaavohveleita lisäämällä taikinaan kourallisen suklaapaloja, jotka parantavat sekä vohveleiden makua että rakennetta. Rikkaan kaakaon maun ja suklaapalojen makeuden yhdistelmä luo herkun, joka sopii kaikille makeannälkäisille. Varmistaaksesi tasaisen taikinan ja estääksesi palojen vajoamisen taikinan pohjalle, lisää ne juuri ennen taikinan kaatamista vohvelirautaan.

Ainekset

Suklaavohvelit
Vehnäjauhoja
3 dl
Kaakaota
½ dl
Tomusokeri
½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Suolaa
2 ripausta
3 dl
Jääkylmää vettä
2½ dl
Tarjoiluun
Tomusokeri
2 dl
Tummaa suklaa lastuina
Tuoretta minttua
Lisää herkullisia ideoita
Belgialainen vohveli
30 minuuttia
Belgialainen vohveli
(2)

Herkullisen makeita ja helppoja suklaavohveleita

Tyydytä makean himo herkullisen makeilla ja helpoilla suklaavohveleilla. Suklaavohveleissa on rapeuden ja pehmeyden täydellinen tasapaino. Ne ovat myös uskomattoman helppoja valmistaa yksinkertaisten ainesosien ja vähäisen valmisteluajan ansiosta, joten ne ovat täydellinen aamiais- tai jälkiruokavaihtoehto viikon jokaiselle päivälle.

Suklaavohveleiden syviin kuvioihin mahtuu mainiosti lempikuorrutteesi, olipa kyseessä sitten kermavaahto tai Nutella.

Etsitkö lisää maukkaita herkkureseptejä? Tutustu resepteihimme suklaisiin brownieihin, kuohkeista pannukakuista tai klassisista belgialaisista vohveleista.

Tarjoillaan kylmän kermavaahdon ja suklaapalojen kera

Mikä on täydellinen tapa tehdä suklaavohveleistasi poikkeuksellisen herkullisia? Tarjoile suklaavohvelit kylmän kermavaahdon, tummasuklaapalojen ja tuoreen mintun kanssa. Tämä makujen ja tekstuurien yhdistelmä saa makunystyrät varmasti tanssimaan ilosta. Kylmä kermavaahto antaa täyteläisen ja kermaisen koostumuksen, kun taas tummansuklaan palaset antavat täyteläisen ja herkullisen maun. Tuore minttu ei ainoastaan tuo kauniin väriloiston, vaan myös virkistävän tasapainon vohveleiden suklaisen makeaan makuun.

Klassiset belgialaiset vohvelit kaakaojauheella

Kutsu kaikille suklaan ystäville! Jos et ole vielä kokeillut belgialaisia suklaavohveleita kaakaojauheella, niin nyt kannattaa kokeilla. Kaakaojauheen lisääminen taikinaan luo syvän suklaan maun, joka sopii klassisille belgialaisille vohveleille. Ne eivät ole vain herkullisia vaan myös kevyitä ja kuohkeita, joten ne sopivat täydellisesti kaikille, jotka rakastavat hyvää suklaata.

Kokeile tuplasuklaavohveleita

Mikset kokeilisi lisätä suklaapaloja taikinaan? Valitsitpa sitten valkoisen, tumman tai maitosuklaan, suklaapalojen lisääminen antaa suklaavohveleillesi ihastuttavan rakenteen ja vielä enemmän vastustamatonta suklaista makua.

Valkosuklaan maku on kermainen ja makea, ja se sopii hyvin yhteen vohvelitaikinan täyteläisyyden kanssa. Se on myös hyvä vaihtoehto, jos haluat lisätä visuaalista kontrastia vohveleihisi, sillä valkoiset palat erottuvat tummasta taikinasta.

Tummassa suklaassa taas on voimakkaampi ja hieman kitkerämpi maku, joka täydentää vohvelitaikinan makeutta.

Maitosuklaa on klassinen valinta niille, jotka rakastavat täyteläistä ja makeaa makua. Se on rakenteeltaan kermaista ja maultaan miedompaa kuin tummasuklaa, joten se sopii täydellisesti niille, jotka pitävät makeammasta mausta.