Belgialainen vohveli
Tee näin:
Belgialainen vohveli
Belgialainen vohveli Q&A
Belgialaisten vohveleiden reseptimme avulla voit valmistaa herkullisen aamiaisen, brunssin, jälkiruoan tai välipalan hetkessä. Alla on lisätietoja belgialaisista vohveleista, kuten niiden valmistuksesta, tarjoilusta, säilytyksestä ja uudelleenlämmityksestä. Voit lukea vastauksemme joihinkin niitä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin alapuolelta.
Ainekset
Belgialainen vohveli
Kananmunia
|
3 |
---|---|
Sokeria
|
150 g |
Vehnäjauhoja
|
350 g |
Vaniljasokeria
|
1 tl |
Leivinjauhetta
|
3 tl |
Suolaa
|
½ tl |
5 dl | |
200 g |
Aidot belgialaiset vohvelit piimällä
Perinteiset belgialaiset vohvelit ovat herkullinen makea välipala aamulla, iltapäivällä tai milloin tahansa, kun on nälkä. Vohvelit maistuvat makeilta, voisilta ja hieman leipämäisiltä. Niiden ulkopinta on kultainen ja rapea, kun taas sisäpinta on kevyt ja kuohkea. Ne ovat herkullisia purtaviksi, ja vaikka niitä nautitaan Belgiassa usein liikkeellä, ne ovat herkullisia myös istuma-ateriana. Niiden pinnalle täytteiksi on tarjolla kaikenlaisia herkullisia valintoja, jotka täyttävät vohvelille ominaiset syvät taskut.
Täydellisen kuohkea ja rapea vohveli
Paras belgialaisen vohvelin resepti on sellainen, joka tuottaa pinon kultaisia, rapeita vohveleita, joissa on syvät taskut, jotka on mahdollista täyttää herkullisilla täytteillä. Belgialaisten vohveleiden reseptimme sisältää perusaineksia, jotka löytyvät valmiiksi useimpien keittiön kaapeista. Ainoa poikkeus on ehkä piimä, jota ei kuitenkaan kannata jättää pois tästä reseptistä. Tämä maitotuote varmistaa yhdessä leivinjauheen kanssa vohveleille ominaisen kuohkean sisuksen ja korostaa niiden täyteläistä, voista makua. Kun belgialaiset vohvelit paistuvat, taikinan kosteus höyrystyy ja saa aikaan kauniisti rapeat reunat.
Tee herkullinen vohveliaamiainen tai brunssi
Helpon belgialaisen vohvelireseptimme avulla vohveleiden valmistaminen aamiaiseksi tai brunssiksi on helppoa ja nopeaa. Voit kuitenkin myös valmistaa nämä herkulliset, kuohkeat belgialaiset vohvelit hyvissä ajoin etukäteen. Voit säilyttää niitä joko jääkaapissa tai pakastimessa riippuen siitä, milloin aiot nauttia ne. Voit siis valmistaa nämä kultaiset herkut juuri silloin, kun sinulla on aikaa, ja nauttia nopean belgialaisen vohvelin aamulla tai tarjoilla ne osana suurempaa brunssivalikoimaa.
Täytä belgialainen vohveli lempitäytteilläsi
Klassiset belgialaiset vohvelit tarjoillaan perinteisesti vain tomusokerin kanssa, mutta ne maistuvat herkullisilta monenlaisten lisukkeiden kanssa. Se, mitä tarjoilet vohveleiden kanssa, on täysin sinun päätettävissäsi. Tutustu alla oleviin ehdotuksiimme saadaksesi inspiraatiota.
Herkullinen lisukevaihtoehto on mansikat. Belgialainen vohveli mansikoilla on suussa sulava, ja kypsien, punaisten marjojen ja kultaisten vohvelien yhdistelmä on kaunis ja herkullinen. Jos tuoreet marjat sattuvat olemaan loppu, belgialainen vohveli maistuu upealta myös kirkkaan kotitekoisen hillon, kuten mansikka- tai karhunvatukkahillomme kanssa.
Belgialaiset vohvelit jäätelön tai kermavaahdon sekä hedelmien tai hillojen kera ovat herkullinen jälkiruoka. Kokeile kotitekoisen jäätelön valmistamista ja löydä oma suosikkimakuyhdistelmäsi. Yksi asia on kuitenkin varma: klassinen vaniljajäätelö on aina hitti makeiden, leipämäisten vohveleiden kanssa. Belgialainen vohveli maistuu herkulliselta myös suklaalevitteen, kuten runsaan suklaakastikkeemme kanssa.
Vinkkejä
Parhaat belgialaiset vohvelit ovat sekä kuohkeita että rapeita. Jotta vohvelirauta olisi rapea, sen on oltava erittäin kuuma. Anna sen lämmetä vähintään 5 minuuttia ennen vohveleiden paistamista. Kun taikina ja vohvelirauta joutuvat kosketuksiin, sen pitäisi sihistä. Testaa vohveliraudan lämpötila ensin vaikkapa vedellä. Tämänkin pitäisi kuulua tuntuvaa sihisevää ääntä, kun vesi osuu kuumaan pintaan. Voit lisätä vohvelirautaan hieman voita ennen paistamista, jotta vohvelit rapeutuisivat vieläkin paremmin.
Jos et ole täysin tyytyväinen kotitekoisten belgialaisten vohveleiden rapeuteen paistamisen jälkeen, voit rapeuttaa ne uunissa. Esilämmitä uuni 120 °C:seen. Siirrä vohvelit jäähdytystelineelle, kun olet paistanut ne valmiiksi. Aseta ne yhteen kerrokseen, jotta kuuma ilma pääsee kiertämään niiden ympärillä 5-10 minuutin ajan. Varmistat kuitenkin, että kaikki rapeat vohvelit ovat lämpimiä, kun tarjoilet ne.