Rapeat vohvelit

Rapeat vohvelit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Mikäpä olisi ihanampi herkku kuin rapeat vohvelit? Parhaimmalta vohvelit maistuvat, kun tarjoilet ne suoraan vohveliraudasta.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • ½ tl raastettua muskottipähkinää
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ l Laktoositonta Arla piimää
  • 4 kananmunaa
  • 100 g Arla Meijerivoita sulatettuna Normaalisuolainen meijerivoi

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Vohvelit: Sekoita jauhot, leivinjauhe, sitruunan kuori, vaniljan siemenet, muskottipähkinä, sokeri ja suola kulhossa. Lisää piimä ja kananmunat yhdellä kertaa. Vatkaa taikinaksi ja lisää sulatettu voi. Lämmitä vohvelirauta varovasti. Jaa noin 1 dl taikinaa vohveliraudalle. Paina kunnolla ja paista noin 1 ½ minuuttia molemmin puolin - vanhanaikaisella vohveliraudalla noin 3 minuuttia. Tarjoile kultaiset ja rapeat vohvelit heti – mieluiten suoraan vohveliraudasta. Paista loput vohvelit. Muunnelma - pienet, paksut pannukakut: Laita 1 rkl taikinaa 4 paikkaan kuumalle pannulle (noin 21 cm halkaisijaltaan). Paista lettuja kohtalaisella lämmöllä noin 1 ½ minuuttia molemmin puolin. Taikinasta tulee noin 60 kpl.

Vinkki

Vinkki: Vohvelit ja pannukakut maistuvat hyvältä hillon ja tomusokerin tai ruokosokerin ja vastapuristetun sitruunamehun kera. Vohveleita ja lettuja voi paistaa myös etukäteen. Laita ne yhdelle kerrokselle lautaselle, joka on vuorattu leivinpaperilla ja lämmitä vohveleita tai lettuja noin 4 minuuttia 200 °C.