Rapeat vohvelit

Rapeat vohvelit

Mikäpä olisi ihanampi herkku kuin rapeat vohvelit? Parhaimmalta vohvelit maistuvat, kun tarjoilet ne heti paiston jälkeen.

Tee näin:

  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, sitruunan kuori, vaniljan siemenet, muskottipähkinä, sokeri ja suola kulhossa. Lisää piimä ja kananmunat yhdellä kertaa. Vatkaa taikinaksi ja lisää sulatettu voi. Lämmitä vohvelirauta varovasti. Jaa noin 1 dl taikinaa vohveliraudalle. Paina kunnolla ja paista noin 1 ½ minuuttia molemmin puolin - vanhanaikaisella vohveliraudalla noin 3 minuuttia. Tarjoile kultaiset ja rapeat vohvelit heti – mieluiten suoraan vohveliraudasta. Paista loput vohvelit.
Valmis!
Vinkki

Muunnelma - pienet, paksut pannukakut: Laita 1 rkl taikinaa 4 paikkaan kuumalle pannulle (noin 21 cm halkaisijaltaan). Paista lettuja kohtalaisella lämmöllä noin 1 ½ minuuttia molemmin puolin. Taikinasta tulee noin 60 kpl.

Ainekset

Vehnäjauhoja
300 g
Leivinjauhetta
2 tl
Sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl
Yhden vaniljatangon siemenet
Raastettua muskottipähkinä
½ tl
Sokeria
3 rkl
Suolaa
1 tl
½ l
Kananmunia
4
100 g
Lisää herkullisia ideoita