Rapeat vohvelit

Rapeat vohvelit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Mikäpä olisi ihanampi herkku kuin rapeat vohvelit? Parhaimmalta vohvelit maistuvat, kun tarjoilet ne heti paiston jälkeen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • ½ tl raastettua muskottipähkinää
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ l Laktoositonta Arla piimää
  • 4 kananmunaa
  • 100 g Arla Meijerivoita sulatettuna Normaalisuolainen meijerivoi

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sitruunan kuori, vaniljan siemenet, muskottipähkinä, sokeri ja suola kulhossa. Lisää piimä ja kananmunat yhdellä kertaa. Vatkaa taikinaksi ja lisää sulatettu voi. Lämmitä vohvelirauta varovasti. Jaa noin 1 dl taikinaa vohveliraudalle. Paina kunnolla ja paista noin 1 ½ minuuttia molemmin puolin - vanhanaikaisella vohveliraudalla noin 3 minuuttia. Tarjoile kultaiset ja rapeat vohvelit heti – mieluiten suoraan vohveliraudasta. Paista loput vohvelit.

Vinkki

Muunnelma - pienet, paksut pannukakut: Laita 1 rkl taikinaa 4 paikkaan kuumalle pannulle (noin 21 cm halkaisijaltaan). Paista lettuja kohtalaisella lämmöllä noin 1 ½ minuuttia molemmin puolin. Taikinasta tulee noin 60 kpl.

Katso myös nämä