Suklaapirtelö

Suklaapirtelö

15 minuuttia
Tyydytä suklaanhimosi suklaapirtelöllä - se on herkkupommi vailla vertaa. Klassinen kahvilaherkku on nopea ja helppo valmistaa kotona ja vaatii vain vähän ainesosia. Kokeile suklaapirtelöreseptiämme ja toteuta suklaaunelmasi tällä suklaisilla herkuilla koristellulla jääkylmällä juomalla.
https://www.arla.fi/reseptit/suklaapirtelo/

Tee näin:

Suklaapirtelö
  • Laita tarjoilulasit pakastimeen.
  • Vatkaa kerma ja siirrä se pursotinpussiin, jossa on tähtimäinen suutin.
  • Sekoita kaakaojauhe maitoon. Sekoita jäätelö joukkoon, kunnes pirtelö on tasaista.
  • Kaada pirtelö kahteen lasiin ja pursota päälle kermavaahtoa.
  • Koristele pirtelöt suklaakastikkeella, suklaakekseillä ja vohvelitikkurullilla - tarjoile heti.
Valmis!

Suklaapirtelö Q&A

Helpon suklaapirtelö-reseptimme avulla tästä jääkylmästä juomasta voi tulla sinun ja läheistesi luottoherkku. Tutustu suklaapirtelöä koskeviin useimmin kysyttyihin kysymyksiin ja opi lisää tästä herkullisesta juomasta.

Mitä on suklaapirtelö?
Suklaapirtelö on todellinen amerikkalainen klassikko. Pirtelö valmistetaan sekoittamalla jäätelöä, maitoa ja erilaisia makuaineita, kuten karamelli- ja suklaakastiketta tai hedelmäsiirappeja. Pirtelön päälle laitetaan usein kermavaahtoa ja erilaisia herkullisia lisukkeita, kuten kastiketta, tuoreita hedelmiä, vohveleita tai keksejä. Suklaapirtelö on yksi suosituimmista pirtelömauista, ja sen valmistuksessa voidaan käyttää suklaajäätelöä, kaakaojauhetta, suklaakastiketta, suklaamaitoa tai näiden ainesosien yhdistelmää.
Miten suklaapirtelö tehdään?
Herkullisen suklaapirtelön valmistaminen kotona on uskomattoman nopeaa ja helppoa. Aloita vispaamalla kermavaahto. Sekoita sitten jäätelöä, maitoa ja kaakaojauhetta muutaman sekunnin ajan, jotta saat aikaan täydellisen paksun pirtelön. Kaada pirtelö pakastekylmiin laseihin ja kruunaa pirtelöt kermavaahdolla ja rapeilla täytteillä. Tarjoile heti, jotta voit nauttia makeasta herkusta jääkylmänä.
Miten tehdä paksua suklaapirtelöä?
Paras tapa tehdä paksu ja kuohkea suklaapirtelö on käyttää enemmän jäätelöä kuin maitoa, minkä vuoksi reseptissämme vaaditaan hieman yli kaksinkertainen määrä suklaajäätelöä maitoon verrattuna. Jääkylmien ainesosien käyttäminen ja se, ettei niitä sekoiteta liikaa, ovat myös hyviä keinoja varmistaa runsas, paksu ja kuohkea pirtelö.
Voiko suklaapirtelön valmistaa etukäteen?
Maitopirtelöt tarjoillaan mieluiten jääkylmänä, joten niiden valmistaminen etukäteen ja niiden jättäminen pöydälle lämpenemään eivät ole hyviä vaihtoehtoja. Itse pirtelöt ovat kuitenkin pakastettavissa. Voit siis valmistaa ne etukäteen, peittää lasit kelmulla ja säilyttää niitä pakastimessa enintään 1 kuukauden ajan. Ota pakastettu suklaapirtelö esiin ja anna sen sulaa noin 5 minuuttia huoneenlämmössä, ennen kuin lisäät sen päälle tuoretta kermavaahtoa ja haluamasi koristeet.

Ainekset

Suklaapirtelö
2 dl
Suklaajäätelöä
½ l
2 dl
Kaakaojauhetta
1 rkl
Koristeluun
Suklaacookieita
Suklaisia Vohvelitikut

Jääkylmä suklaapirtelö

Onko mitään herkullisempaa kuin jääkylmä pirtelö, joka pursuaa suklaan makua? Nämä täyteläiset suklaapirtelöt sopivat jälkiruoaksi tai makeaksi välipalaksi, kun kaipaat jotain herkullista. Helpon reseptimme ansiosta pääset nopeasti herkuttelemaan, sillä pirtelöt voi valmistaa alle 15 minuutissa ja nauttia heti.

Jos haluat panostaa enemmän, mikset kokkaisi klassista, amerikkalaista "diner-komboa" yhdistämällä herkullisen suklaapirtelön BLT-voileivän tai kana-pekoni-hampurilaisen kanssa - lupaamme, ettet tule pettymään tähän yhdistelmään!

Nauti suklaapirtelö ihanilla lisukkeilla

Tätä pirtelöreseptiä voisi perustellusti kutsua tupla- tai tripla-suklaapirtelöksi. Siinä on suklaajäätelöä ja suklaamaitoa, ja se on kruunattu suklaakastikkeella sekä rapeilla suklaaherkuilla, kuten kekseillä ja vohvelitikkurullilla. Kutsuitpa pirtelöä miksi tahansa, se on jokaisen suklaanystävän unelma! Rasvaton suklaamaito sekä kylmät kermavaahtohuiput pirtelön päällä auttavat keventämään intensiivistä jäätelöä, mikä tekee pirtelöstä vähemmän raskaan ja antaa sille herkullisen rakenteen suklaan mausta tinkimättä.

Herkullinen suklaapirtelö jäätelöstä

Parhaassa suklaapirtelössä on kermainen suutuntuma ja se on hieman tuhti, muttei kuitenkaan liian raskas. Suklaajäätelöä sisältävä pirtelömme on juuri sitä. Jääkylmiin laseihin kaadettuna se on koostumukseltaan paksua ja vaahtoavaa, lähinnä siksi, että se on valmistettu jäätelöstä. Käyttämällä hyvää, runsaasti makua sisältävää suklaajäätelöä saadaan aikaan täyteläinen koostumus sekä runsaasti herkullista suklaan makua.

Jos haluat tehdä vaikutuksen ystäviin ja perheeseen, voit valmistaa monet suklaapirtelön ainekset itse. Tee kotitekoista suklaajäätelöä ja käytä helppoa reseptiämme suklaakastikkeen valmistamiseen pirtelön päälle valutettavaksi.

Lisää oma kosketuksesi suklaapirtelöön

Suklaapirtelöitä, kuten muitakin pirtelöitä on helppo tuunata. Esimerkiksi suklaapirtelö maistuu herkulliselta maapähkinävoin tai mintun makuisten lisukkeiden tai kotitekoisen karamellikastikkeen kanssa. Helpon reseptimme avulla voit valmistaa pirtelöön jopa suolaisen kinuskikastikkeen, jos pidät makean ja suolaisen yhdistelmästä, joka sopii täydellisesti suklaan makuun. Jos haluat väripilkkuja ja raikkautta, harkitse pirtelön päälle tuoreita marjoja, kuten vadelmia, mustikoita ja mansikoita.

Jos haluat suklaapirtelön reseptimme aikuisten makuun, suosittelemme tuomaan siihen kahvin makua lisäämällä joukkoon hieman kahvilikööriä, kuten Kahluaa, ja lisäämällä sen päälle mokkapapuja tai tumman suklaan sirpaleita. Kahvin tai tumman suklaan maku tuo herkullista syvyyttä tähän makeaan herkkuun.

Vinkkejä

Jos olet ihmetellyt, miten saat tehtyä paksun suklaapirtelön, joka on täydellisen vaahtoava, paljastamme sinulle salaisuuden. Temppu on käyttää enemmän jäätelöä ja vähemmän maitoa tai suklaamaitoa. Jäätelön ja maidon välinen suhde, niiden lämpötila sekä se, kuinka kauan niitä sekoitat, ovat avain siihen, että saat tehtyä pirtelön, jossa on moitteettoman kuohkea suutuntuma.

Kun siis yrität tehdä täydellistä suklaapirtelöä, käytä jääkylmiä ainesosia, äläkä sekoita niitä liikaa. Yritä sekoittaa vain muutama sekunti kerrallaan, kunnes seos saavuttaa haluamasi koostumuksen.