Kana-pekoni-hampurilainen

Kana-pekoni-hampurilainen

45 minuuttia
Hampurilaiset ovat herkullinen amerikkalainen klassikko, eikä yksinkertainen pekonia sisältävä kanahampurilaisreseptimme ole siitä poikkeus. Hamppari sopii niin illalliseksi kuin lounaaksikin: siinä on kanan lisäksi mietoa juustoa, rapeaa pekonia, makeaa ja kirpeää ketsuppia sekä valikoima tuoreita vihanneksia, kuten salaattia, tomaattia ja punasipulia. Lisäksi olemme päättäneet tarjoilla sen vihannestikkujen kanssa, jotta se olisi vieläkin maukkaampi.
https://www.arla.fi/reseptit/kana-pekoni-hampurilainen/

Tee näin:

Kana-pekoni-hampurilainen
  • Kuumenna uuni 225 °C:een.
  • Leikkaa kanafileet kahtia niin, että ne muistuttavat litteitä hampurilaispihvejä. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla. Paista niitä noin 5 minuuttia pannulla oliiviöljyssä keskilämmöllä tai grillaa ne grillissä.
  • Paista tai grillaa myös pekonisuikaleet ja siirrä ne imukykyiselle paperille.
  • Lämmitä ciabatta-sämpylät uunissa ja leikkaa ne kahtia.
  • Aseta kanafileet, pekonisuikaleet ja juusto sämpylöiden alapuolien päälle ja paista niitä uunin yläosassa noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Levitä sillä välin ketsuppia sämpylän yläpuolikkaille.
  • Kun juusto on sulanut, kokoa hampurilaiset lisäämällä täytteiksi tomaatti, sipuli ja jäävuorisalaatti.
  • Tarjoile kanaburgerit vihannestikkujen kanssa, kun juusto on vielä lämmintä.
Valmis!

Kana-pekoni-hampurilainen Q&A

Kun olet kokeillut helppoa kanahampurilaisreseptiämme, siitä saattaa tulla vakioreseptisi. Alta voit oppia lisää tästä ruokalajista lukemalla vastauksemme joihinkin sitä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten tehdä kana-pekoni-hampurilainen?
Kana-pekoni-hampurilainen on helppo valmistaa. Aloita tekemällä kanafileistä hampurilaispihvejä ja mausta ne. Lämmitä ciabatta-sämpylät ja paista pekoni. Aseta kana ja pekoni lämpimien sämpylöiden päälle juustoineen ja paahda niitä vielä uunissa, kunnes juusto sulaa. Lisää päälle rapeita, tuoreita vihanneksia ja hieman ketsuppia. Nauti heti, kun kasvikset ovat vielä rapeita, ja juusto ja sämpylät lämpimiä.
Miten tehdä kanahampurilaispihvejä?
Hampurilaispihvien valmistaminen kotona on uskomattoman helppoa. Leikkaa kanafileet kahtia, jotta saat litteämpiä pihvejä, jolloin saat hampurilaisista helpommin syötäviä. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla ennen kuin paistat ne vielä uunissa kunnes sisälämpötila on 75 °C.
Mitä täytteeksi kana-pekoni-hampurilaiseen?
Nopeat ja helpot kana-pekoni-hampurilaisreseptit voivat poiketa toisistaan sen suhteen, mitä kastikkeita käytetään ja mitä kasviksia lisätään tuoreuden lisäämiseksi. Klassisia ideoita täytteiksi ovat esimerkiksi ketsupin, pekonin ja juuston lisäksi tomaatit, rapea jäävuorisalaatti ja rohkea punasipuli.
Kuinka kauan kana-pekoni-hampurilaisen valmistaminen kestää?
Näiden hampurilaisten valmistamiseen menee noin 45 minuuttia, jos noudatat helppoa reseptiämme. Tämä aika sisältää kaikkien hampurilaisainesten valmistamisen, kanapihvien ja pekonin paistamisen sekä hampurilaisleipien alapuolien paistamisen, jotta juusto sulaa niiden pinnalla tahmeaksi. Kanahampurilaispihvit tarvitsevat vain noin 5 minuuttia pannulla ja 5 minuuttia uunissa juuston ja pekonin alla kypsentäen.

Ainekset

Kana-pekoni-hampurilainen
Kanan fileitä (n. 500 g)
4
Suolaa
1 tl
Pippuria
Paprikajauhetta tai makeaa chilijauhetta
1 tl
Oliiviöljyä
1 rkl
Pekonisiivuja (n. 125 g)
8
Ciabattaa
4
4 siivua
Ketsuppi
4 rkl
Viipaloitua tomaattia
2
Punasipuli renkaiksi leikattuna
1
Salaatinlehtiä (n. 75 g)
8
Vihanneksia tikkuina, esim porkkanaa ja kurkkua
400 g

Mehukas kana-pekoni-hampurilainen

Kotitekoinen kana-pekoni-hampurilainen on suosittu valinta. Pehmeiden kanapihvien, sulatetun juuston ja rapeiden täytteiden yhdistelmä rapeassa ciabatta-sämpylässä tekee maukkaasta kanahampurilaisesta ihanan herkullisen. Makumaailma vetoaa moniin ihmisiin, minkä lisäksi tämä ruokalaji se on uskomattoman perheystävällinen.

Jos valmistat hampurilaisia isomman erän ja haluat tehdä sämpylät itse, kannattaa tutustua briossisämpylän reseptiimme. Nämä ihanan kevyet ja hieman makeat sämpylät sopivat erinomaisesti hampurilaisiin, slidereihin ja tämän herkullisen reseptin hampurilaisleiväksi.

Paprikalla maustettuja kanapihvejä

Muihin lihalajeihin verrattuna kanan maku on melko mieto, koska se on niin vähärasvaista. Siksi suosittelemme maustamaan sen suolan ja pippurin lisäksi erilaisilla mausteilla. Kaunis, punainen paprika antaa kanahampurilaispihveihin hieman väriä, tulisuutta sekä hienovaraisen makean ja savuisen maun.

Täydellisen kana-pekoni-burgerin kypsentäminen

Grillattu kana-pekoni-hampurilainen tarvitsee täydellistä kananfileetä. Kun kanafileet muutetaan litteämmiksi hampurilaispihveiksi, hampurilaisista tulee helpommin syötäviä. Se tekee niiden grillaamisesta myös uskomattoman helppoa. Jos paistat kanan grillissä tai grillipannulla, saat varmasti kauniin kypsän ulkopinnan herkullisine grillijälkineen, sekä mehukkaan ja murean sisäosan.

Viimeistelynä, joka nostaa tämän hampurilaiskokemuksen seuraavalle tasolle, paahda kasattuja hampurilaisia ilman päällimmäistä sämpylää vielä muutaman minuutin ajan uunissa, jotta juusto sulaa.

Viimeistele tuoreilla ja rapeilla kasviksilla

Mikään kana-pekoni-hampurilaisresepti ei ole täydellinen ilman herkullisia kasviksia. Jäävuorisalaatinlehdet, tomaatit ja punasipulit ovat klassisia kana-pekoni-hampurilaisen aineksia.

Salaatti tuo täyteläiseen hampurilaiseen ihanaa raikkautta ja rapeutta. Samoin punasipulirenkaat, joiden terävä maku täydentää ketsupin ja tuoreiden tomaattien kirpeää makeutta sekä herkullisen suolaista pekonia. Vaikka voit tietenkin kokeilla myös muita kana-pekoni-hampurilaisen täyteideoita, et voi mennä pieleen näiden perinteisten vaihtoehtojen kanssa.

Kokeile erilaisia kastikkeita kana-pekoni-hampurilaiseen

Kostea, hyvin maustettu broileripihvi maistuu hyvältä monenlaisten kastikkeiden kanssa. Tämä antaa sinulle paljon vaihtoehtoja, kun yrität valita täydellisen kastikkeen.

Jos nautit paprikan hienovaraisesta savuisuudesta, mikset käyttäisi klassisia, savuisia makuja ja valmistaisi täydellistä kana-pekoni-hampurilaista BBQ-kastikkeen kera?

Jos hampurilaisissa on mielestäsi tarpeeksi savuisia makuja, voit viedä makuprofiilia hieman eri suuntaan ja valita toisenlaisen hampurilaiskastikkeen, kuten makean ja hieman kirpeän hunaja-sinappikastikkeen tai rohkean sinihomejuustokastikkeen, joka on sekä kirpeä että kermainen. Myös klubivoileipäreseptimme raikas ja maukas curry-mangokastike sopii mainiosti näiden kanaburgerien lisukkeeksi.

Jos pidät ketsupin ja majoneesin klassisesta yhdistelmästä hampurilaisissasi, kokeile kotitekoista majoneesireseptiämme ja mausta se herkullisen mausteisilla vaihtoehdoilla, kuten savukuivattua chipotle- tai srirachakastikkeella. Molemmat chililajit sopivat hyvin yhteen paprikalla maustettujen kanahampurilaispihvien sekä makean ja kirpeän ketsupin kanssa.

Vinkkejä

Jos olet epävarma broilerin kypsentämisestä, voit käyttää lihalämpömittaria varmistaaksesi, ettei se ole yli- tai alikypsää. Työnnä lämpömittari kanapihvin sisään siitä kohdasta, jossa se on paksuimmillaan, jotta sen sisälämpötila voidaan mitata tarkimmin. Kun liha on täysin kypsää, mittarin pitäisi näyttää 75 °C.

Jos sinulla ei ole lihalämpömittaria, voit taittaa kanahampurilaispihvejä nähdäksesi, onko mehu punaista vai kirkasta. Jos mehut ovat punaisia tai vaaleanpunaisia, kanafileitä on kypsennettävä pidempään. Sen sijaan, jos kanan nesteet ovat kirkkaan värisiä, ovat fileepihvit valmiita.

Mikäli aiot reseptimme mukaisesti paahtaa koottuja hampurilaisia lopuksi ilman päällimmäistä sämpylää 5 minuutin ajan uunissa sulattaaksesi juuston, noin 70 °C:n lämpötilan asettaminen varmistaa, etteivät kanahampurilaispihvit kypsenny liikaa vaan säilyttävät kosteutensa.