Kana-pekoni-hampurilainen
Tee näin:
Kana-pekoni-hampurilainen
Kana-pekoni-hampurilainen Q&A
Kun olet kokeillut helppoa kanahampurilaisreseptiämme, siitä saattaa tulla vakioreseptisi. Alta voit oppia lisää tästä ruokalajista lukemalla vastauksemme joihinkin sitä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.
Ainekset
Kana-pekoni-hampurilainen
Kanan fileitä (n. 500 g)
|
4 |
---|---|
Suolaa
|
1 tl |
Pippuria
|
|
Paprikajauhetta tai makeaa chilijauhetta
|
1 tl |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Pekonisiivuja (n. 125 g)
|
8 |
Ciabattaa
|
4 |
4 siivua | |
Ketsuppi
|
4 rkl |
Viipaloitua tomaattia
|
2 |
Punasipuli renkaiksi leikattuna
|
1 |
Salaatinlehtiä (n. 75 g)
|
8 |
Vihanneksia tikkuina, esim porkkanaa ja kurkkua
|
400 g |
Mehukas kana-pekoni-hampurilainen
Kotitekoinen kana-pekoni-hampurilainen on suosittu valinta. Pehmeiden kanapihvien, sulatetun juuston ja rapeiden täytteiden yhdistelmä rapeassa ciabatta-sämpylässä tekee maukkaasta kanahampurilaisesta ihanan herkullisen. Makumaailma vetoaa moniin ihmisiin, minkä lisäksi tämä ruokalaji se on uskomattoman perheystävällinen.
Jos valmistat hampurilaisia isomman erän ja haluat tehdä sämpylät itse, kannattaa tutustua briossisämpylän reseptiimme. Nämä ihanan kevyet ja hieman makeat sämpylät sopivat erinomaisesti hampurilaisiin, slidereihin ja tämän herkullisen reseptin hampurilaisleiväksi.
Paprikalla maustettuja kanapihvejä
Muihin lihalajeihin verrattuna kanan maku on melko mieto, koska se on niin vähärasvaista. Siksi suosittelemme maustamaan sen suolan ja pippurin lisäksi erilaisilla mausteilla. Kaunis, punainen paprika antaa kanahampurilaispihveihin hieman väriä, tulisuutta sekä hienovaraisen makean ja savuisen maun.
Täydellisen kana-pekoni-burgerin kypsentäminen
Grillattu kana-pekoni-hampurilainen tarvitsee täydellistä kananfileetä. Kun kanafileet muutetaan litteämmiksi hampurilaispihveiksi, hampurilaisista tulee helpommin syötäviä. Se tekee niiden grillaamisesta myös uskomattoman helppoa. Jos paistat kanan grillissä tai grillipannulla, saat varmasti kauniin kypsän ulkopinnan herkullisine grillijälkineen, sekä mehukkaan ja murean sisäosan.
Viimeistelynä, joka nostaa tämän hampurilaiskokemuksen seuraavalle tasolle, paahda kasattuja hampurilaisia ilman päällimmäistä sämpylää vielä muutaman minuutin ajan uunissa, jotta juusto sulaa.
Viimeistele tuoreilla ja rapeilla kasviksilla
Mikään kana-pekoni-hampurilaisresepti ei ole täydellinen ilman herkullisia kasviksia. Jäävuorisalaatinlehdet, tomaatit ja punasipulit ovat klassisia kana-pekoni-hampurilaisen aineksia.
Salaatti tuo täyteläiseen hampurilaiseen ihanaa raikkautta ja rapeutta. Samoin punasipulirenkaat, joiden terävä maku täydentää ketsupin ja tuoreiden tomaattien kirpeää makeutta sekä herkullisen suolaista pekonia. Vaikka voit tietenkin kokeilla myös muita kana-pekoni-hampurilaisen täyteideoita, et voi mennä pieleen näiden perinteisten vaihtoehtojen kanssa.
Kokeile erilaisia kastikkeita kana-pekoni-hampurilaiseen
Kostea, hyvin maustettu broileripihvi maistuu hyvältä monenlaisten kastikkeiden kanssa. Tämä antaa sinulle paljon vaihtoehtoja, kun yrität valita täydellisen kastikkeen.
Jos nautit paprikan hienovaraisesta savuisuudesta, mikset käyttäisi klassisia, savuisia makuja ja valmistaisi täydellistä kana-pekoni-hampurilaista BBQ-kastikkeen kera?
Jos hampurilaisissa on mielestäsi tarpeeksi savuisia makuja, voit viedä makuprofiilia hieman eri suuntaan ja valita toisenlaisen hampurilaiskastikkeen, kuten makean ja hieman kirpeän hunaja-sinappikastikkeen tai rohkean sinihomejuustokastikkeen, joka on sekä kirpeä että kermainen. Myös klubivoileipäreseptimme raikas ja maukas curry-mangokastike sopii mainiosti näiden kanaburgerien lisukkeeksi.
Jos pidät ketsupin ja majoneesin klassisesta yhdistelmästä hampurilaisissasi, kokeile kotitekoista majoneesireseptiämme ja mausta se herkullisen mausteisilla vaihtoehdoilla, kuten savukuivattua chipotle- tai srirachakastikkeella. Molemmat chililajit sopivat hyvin yhteen paprikalla maustettujen kanahampurilaispihvien sekä makean ja kirpeän ketsupin kanssa.
Vinkkejä
Jos olet epävarma broilerin kypsentämisestä, voit käyttää lihalämpömittaria varmistaaksesi, ettei se ole yli- tai alikypsää. Työnnä lämpömittari kanapihvin sisään siitä kohdasta, jossa se on paksuimmillaan, jotta sen sisälämpötila voidaan mitata tarkimmin. Kun liha on täysin kypsää, mittarin pitäisi näyttää 75 °C.
Jos sinulla ei ole lihalämpömittaria, voit taittaa kanahampurilaispihvejä nähdäksesi, onko mehu punaista vai kirkasta. Jos mehut ovat punaisia tai vaaleanpunaisia, kanafileitä on kypsennettävä pidempään. Sen sijaan, jos kanan nesteet ovat kirkkaan värisiä, ovat fileepihvit valmiita.
Mikäli aiot reseptimme mukaisesti paahtaa koottuja hampurilaisia lopuksi ilman päällimmäistä sämpylää 5 minuutin ajan uunissa sulattaaksesi juuston, noin 70 °C:n lämpötilan asettaminen varmistaa, etteivät kanahampurilaispihvit kypsenny liikaa vaan säilyttävät kosteutensa.