Itsetehty majoneesi

Itsetehty majoneesi

Tämä itsetehty majoneesi saa herkullista pähkinäistä makua ruskistetusta voista. Tarjoile itsetehty majoneesi grillattujen vihannesten tai lihan kera.

Tee näin:

  • Paista voita pannulla, kunnes se on vaaleanruskeaa. Kaada voi mittakannuun tai kaatonokalliseen kannuun ja anna voin jäähtyä.
  • Sekoita munankeltuaiset ja sinappi keskenään leivontakulhossa. Kaada voi kulhoon ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen. Älä kaada voin pohjasakkaa mukaan. Vatkaa kunnes majoneesi on paksua.
  • Mausta itsetehty majoneesi sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  • Tarjoile itsetehty majoneesi huoneenlämpöisenä.
  • Itsetehty majoneesi säilyy jääkaapissa, mutta myös jähmettyy kovaksi, kun sitä säilytetään viileässä. Saat itsetehdyn majoneesin uudelleen pehmeäksi lämmittämällä sitä mikrossa pienellä teholla 20 sekunnin ajan.
Valmis!
Vinkki

Kun valmistat majoneesin, on tärkeätä, että kananmunat ja voi ovat saman lämpöisiä. Muuten majoneesi saattaa ”leikata kiinni” ja sen ainekset erottua toisistaan. Jos kananmunat ovat liian kylmiä, voit laittaa ne lämpimään veteen 10 minuutiksi.

Ainekset

Huoneenlämpöistä munankeltuaista
3
250 g
Dijonsinappi
2 tl
Puristettua sitruunamehua
1 tl
Suolaa
2 tl
Mustapippuria
½ tl