BLT-voileipä

BLT-voileipä

10 minuuttia
Nauti klassisesta amerikkalaisvaikutteisesta BLT-voileivästä, jossa on mehukas maku ja rapea rakenne. Mitä luet, sitä myös saat! Pekoni-salaatti-tomaattivoileivässä yhdistyvät yksinkertaiset maut, jotka yhdistyvät upeasti kahden paahdetun hapanjuurileivän viipaleen välissä. Jotta ikoninen voileipä saisi uudenlaisen vivahteen, leipämme on voideltu tuorejuustolla ja dijoneesilla, jotka antavat sekä makua että kosteutta. Nauti tämä vaatimaton ikoni lounaalla, päivällisellä tai matkalla!
https://www.arla.fi/reseptit/blt-voileipa/

Tee näin:

BLT-voileipä
  • Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja paista niitä - ensin 2 minuuttia kovalla lämmöllä ja sitten keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
  • Anna pekonin valua paperipyyhkeen päällä.
  • Voitele 2 leipäviipaletta tuorejuustolla ja 2 dijoneesilla.
  • Lisää päälle salaatinlehtiä, tomaattia, suolaa, pippuria, ruohosipulia ja paistettuja pekoniviipaleita. Paina voileipä yhteen ja tarjoile.
Valmis!

Kysymyksiä BLT-voileivistä

Etsitkö nopeaa aamiaista, lounasta tai päivällistä? Silloin BLT-voileipäreseptimme on juuri sitä, mitä tarvitset! Vain kolme pääainesosaa ja kourallinen maukkaita elementtejä täydentävät ihanan maun, joten tämä ikisuosikki on yksinkertainen mutta niin herkullinen. Lue alta ja ota selvää, miten valmistat täydellisen BLT-voileivän!

Mitä BLT-voileivässä on?
BLT-voileipä on klassinen amerikkalainen voileipä. BLT tarkoittaa pekonia, salaattia ja tomaattia, ja juuri sitä tämä amerikkalainen klassikko onkin. Klassinen BLT-voileipä koostuu rapeasta pekonista, salaatista ja tomaatista, jotka on kerrostettu paahdetun leivän ja majoneesin väliin. Voit helposti muunnella reseptiä omien mieltymystesi mukaan lisäämällä muutamia ainesosia, kuten tuoretta kirveliä ja tuorejuustoa, ja käyttämällä majoneesin sijasta dijoneesia.
Kuinka tehdä BLT-voileipä?
BLT-voileivän valmistaminen on nopeaa ja yksinkertaista, ja siihen tarvitaan vain muutama ainesosa ja mauste. Kun pekoni on paistettu, levitä tuorejuustoa kahdelle paahdetulle hapanjuurileipäviipaleelle, kun taas kahteen muuhun levitetään dijoneesia, joka on majoneesin ja Dijon-sinapin yhdistelmä. Leivän päälle laitetaan salaattia, tomaattia, suolaa, pippuria ja rapeutta lisää paistettua pekonia. Paina yhteen ja nauti!
Mitä tarjoilla BLT-voileivän kanssa?
Tämä klassinen voileipä on helppo yhdistää muiden lisukkeiden kanssa. Tarjoile BLT-voileipäsi minkä tahansa perunalisukkeen kanssa, esimerkiksi perunalastujen kanssa, jotka tuovat lisää rapeutta ja suolaisuutta, tai paistettujen perunoiden kanssa, jotka antavat rapeaa ja makeaa makua. Kokeile marinoituja vihanneksia, kuten paprikaa tai porkkanaa, saadaksesi herkullisen suolaisen ja happaman makuyhdistelmän. Leikkaa vihannekset suikaleiksi, laita ne lasipurkkiin, jossa on etikkaa, suolaa, vettä ja sokeria, jätä purkki jääkaappiin muutamaksi päiväksi. Tarjoile ne sitten BLT-voileivän kanssa.

Ainekset

BLT-voileipä
Pekonia
6 siivua
Hapanjuurileipä paahdettuna
4 siivua
50 g
Dijon-sinappia
1 rkl
Salaatinlehtiä
4
Viipaloitua tomaatteja (n. 125 g)
2
Ripaus suolaa
Vastajauhettua pippuria
Tuoretta ruohosipulia halutessasi
Lisää herkullisia ideoita
Club Sandwich
30 minuuttia
Club Sandwich
(9)
Reuben sandwich
40 minuuttia
Reuben sandwich
(3)

BLT-voileipä - todellinen klassikko

Hemmottele itseäsi amerikkalaisella klassikolla, joka on helppo BLT-voileipäresepti. Se on helppo valmistaa, siihen ei kulu aikaa ja mikä tärkeintä, siihen tarvitaan vain hyvin vähän tuoreita ainesosia. BLT on lyhenne sanoista pekoni, salaatti ja tomaatti. Maaginen kolmikko on kerrostettu kahden paahdetun hapanjuurileipäviipaleen väliin yhdessä muutaman ylimääräisen elementin kanssa, jotka edistävät voileivän täyteläistä ja maukasta makua. Nauti voileipä sellaisenaan tai herkullisten lisukkeiden kanssa.

Pekonia, salaattia ja tomaattia

Klassisen BLT-voileivän ainekset koostuvat kolmen pääainesosan yhdistelmästä. Salaatti antaa rapean ja mehukkaan rakenteen, miedon, makean maun ja hienoisen katkeruuden, joka täydentää makean ja happaman tomaatin makua. Mestariteoksen viimeistelemiseksi salaatin ja tomaattien päälle laitetaan rapeaksi paistettua pekonia, joka antaa suolaisen maun.

Leivän päälle levitetään usein majoneesia, joka lisää kosteutta ja tasapainottaa pekonin suolaisuutta. Meidän versiossamme klassikosta käytämme tuorejuustoa, jonka maku on hennon makea ja miellyttävän kirpeä, sekä dijoneesia, joka on majoneesin ja Dijon-sinapin yhdistelmä. Sinappi-majoneesiyhdistelmässä yhdistyvät molempien maailmojen parhaat puolet: majoneesi antaa runsaan ja kermaisen rakenteen ja sinappi mausteisen potkun. Se on täydellinen voileipä nälän tyydyttämiseen!

Nauti BLT-voileipä lounaaksi tai päivälliseksi

Tyydytä nälkäsi ja valmista nopea ja maukas ateria alle 10 minuutissa. Olipa kyseessä lounas tai päivällinen, tämä voileipä on täydellinen ateria, jos sinulla on kiireinen aikataulu. Ikoninen voileipä on oikeutetusti kaikkien suosikki, sillä siinä on rapeaa salaattia, mehukkaita tomaatteja ja rapeaa pekonia; koska kaikki on parempaa pekonin kanssa. Yksinkertaisten mutta ihastuttavien makujen ansiosta voit nauttia tätä voileipää myös aamiaisella.

Jos pidät tästä reseptistä, tutustu myös turkkilaisiin kääreisiin, joissa on valkoista paputäytettä ja minttukastiketta, klubivoileipään mangokurrikastikkeella ja bruschettaan, jossa on kypsiä tomaatteja, valkosipulia, oliiviöljyä ja basilikaa.

Tuunaa klassikkoa mieleiseksesi

Maukkaaseen BLT-voileipään voi lisätä herkullisia lisukkeita, ja sitä on saatavana monina eri variaatioina. Lisää uutta makua viipaloidulla avokadolla pekonin päälle. Avokadot tuovat leipään kermaisen, lähes voisen rakenteen ja lievän makeuden, joka luo ihanan kontrastin suolaiselle, rapealle pekonille. Jos et voi vastustaa mausteisia makuja, voit lisätä voileivän makua lisäämällä siihen lämpimiä tulisia paprikoita. Jos haluat rapeamman rakenteen, lisää joukkoon muutama itu. Itujen miedon ja pähkinäinen maku sopii ihanasti yhteen muiden elementtien kanssa.

Voit myös aloittaa aamun BLT-voileivällä ja paistetuilla munilla. Runsas ja hieman juokseva keltuainen on erinomainen valinta pekonin päälle. Siitä syntyy herkullinen aamiaisateria vihannesten ja hapanleivän väliin puristettuna.

Muutama viipale paahdettua kanan rintafileetä sopii herkullisesti suolaiseen ja rapeaan leivontaan, mikä tuo BLT-voileipään mukavan lisän.

Vinkkejä

Pekoni on keskeisessä asemassa, joten varmista, että käytät hyvälaatuista pekonia, joka ei ole liian ohutta eikä liian paksua. Jos haluat välttää siivoamisen ja pekonin roiskumisen, kypsennä pekonia uunissa noin 200 °C:ssa 15-20 minuuttia, kunnes se on rapeaa.

Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi, jotta saat enemmän makua ja pehmeämmän puraisun rapean salaatin, pekonin ja leivän keskelle.

Kukaan ei halua mautonta ja märkää voileipää. Kokoa BLT-voileipä juuri ennen tarjoilua, jotta leipä ei kastu. Jos teet sen työ- tai koululounaaksi, pakkaa BLT-voileivän osat erikseen leivästä ja lisää ne, kun olet valmis nauttimaan voileivän. Voit käyttää mitä tahansa kauden tomaattilajiketta, jos ne ovat makeita ja kypsiä.