Rommikakkupallot

Rommikakkupallot

30 minuuttia
Onko sinulla jäänyt ylimääräiseksi esimerkiksi suklaakakkua, joka on jo vähän kuivahtanut? Rommikakkupallot ovat loistava hävikkiherkku, johon voit hyödyntää ylijääneen kakun!
https://www.arla.fi/reseptit/rommikakkupallot/

Tee näin:

Rommikakkupallot
  • Murenna kakku pienemmiksi paloiksi.
  • Sulata suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
  • Laita kakku ja sulatettu suklaa taikinakoukulla varustettuun yleiskoneeseen.
  • Lisää vadelmahillo, kaakao, kaksinkertainen kerma ja kookosrouhe ja sekoita keskinopeudella, kunnes koostumus on tasainen.
  • Lisää rommia maun mukaan ja sekoita hyvin.
  • Tee seoksesta 20 rommikakkupalloa.
  • Pyörittele ne kookoslastuissa ja laita ne peitettynä jääkaappiin tarjoiluun asti.
Valmis!
Vinkki

Rommikakkupalloja ei tarvitse tehdä vain yhdestä ylijäämäkakusta. Voit helposti yhdistellä eri kakkutyyppejä. Voit käyttää myös pakastettua ja sulatettua kakkua. Voit siis säästää pieniä määriä kakkuja pakastimeen ja kerätä muutaman viikon tai kuukauden aikana tarpeeksi rommikakkupallojen valmistukseen. Muista, että jos käytät sulatettuja tähteitä, älä pakasta valmistamiasi rommikakkupalloja. Saat täydellisen kostean ja pehmeän rakenteen, josta makeiskakut tunnetaan, säätämällä hillon, kerman ja kookoksen määrää sen mukaan, kuinka kuivia tai märkiä käyttämäsi tähteet ovat. Muista, että ne jähmettyvät hieman jääkaapissa.

Rommikakkupallot Q&A

Rommikakkupallot ovat loistava hävikkijälkiruoka, joka sopii aikuiseen makuun! Lue lisää alta.

Mikä on rommikakkupallo?
Rommikakkupallo on pieni, pyöreä makeiskakku, joka valmistetaan yhdistämällä ylimääräiseksi jäänyt kakku, suklaata, hilloa ja rommia tai rommiuutetta. Kakut ovat makean suklaisen makuisia ja pehmeitä, tiiviitä ja kosteita. Niitä voidaan valmistaa monista erilaisista kakunjätteistä, ja ne voidaan koristella mihin tahansa tilaisuuteen sopiviksi. Voit siis valmistaa niitä aina, kun siltä tuntuu!
Miten rommikakkupalloja tehdään?
Tee rommikakkupalloja sekoittamalla kakun jämät, suklaa, vadelmahillo, kookosrouhe, rommiuute ja kaksinkertainen kerma ruokasekoittimessa. Pyörittele seoksesta palloja ja pyörittele ne "kuorrutteessa", kuten kookosrouheessa, kaakaossa tai ripottelussa. Nauti niistä, kun ne ovat saaneet jäähtyä jääkaapissa hetken aikaa.
Kuinka kauan rommikakkupallot säilyvät tuoreina?
Rommikakkupallot säilyvät 5-7 päivää. Paras tapa säilyttää ne on laittaa ne ilmatiiviiseen astiaan, jonka pohja on vuorattu paperipyyhkeellä. Säilytä niitä yhdessä kerroksessa, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Ota rommipallot pois jääkaapista hieman ennen tarjoilua, jotta ne ovat hieman pehmeämpiä.
Voiko rommikakkupalloja pakastaa?
Rommikakkupallojen pakastaminen ei ole ongelma - kunhan kakku, josta ne on tehty, ei ole aiemmin pakastettu. Laita ne kakkupallot, joita et ehtinyt viimeistellä, tai ne, jotka olet valmistanut etukäteen, ilmatiiviiseen astiaan ja erottele kerrokset toisistaan. Voit halutessasi pakastaa joko sekoitetun taikinan tai kaulitut pallot. Pallojen pyörittäminen kookoslastuissa ennen pakastamista on täysin ok, mutta jos haluat pyöritellä palloja ripottelussa, odota, että ne ovat sulaneet jääkaapissa. Pakastimessa rommipallot säilyvät noin 2 kuukautta.

Ainekset

Rommikakkupallot
Kakkua
600 g
Tumma suklaa
250 g
Vadelmahilloa
1 dl
Kaakaojauhetta
2 rkl
½ dl
Kookoshiutaleita
150 g
Tumma rommi
3 rkl
Kookoslastuja koristeluun
Lisää herkullisia ideoita
Rommi-rusinarahka
20 minuuttia
Rommi-rusinarahka
(6)

Rommikakkupallot ovat loistava tapa välttää hävikkiä

Maukkaan, suklaisen rommiherkun valmistaminen tyhjästä on helppoa kakkupalloreseptimme avulla, sillä leivontaa ei tarvita! Tee ne yksinkertaisesti "nesteyttämällä" ja lisäämällä makua ja rakennetta ylijääneeseen kakkuun sekoittamalla se sulatetun suklaan, vadelmahillon ja rommin kanssa ruokasekoittimessa.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa tapa lisätä makua. Pyörittele rommikakkupallot kookoslastuissa, jotta saat syvän ja voimakkaan maun päälle makean ja pähkinäisen maun ja annat sille maukkaan, vastustamattoman ulkonäön. Kääriminen jonkinlaiseen "kuorrutteeseen" lisää sekä rakennetta, makua että väriä ja voi itse asiassa tehdä niistä helpommin syötäviä, sillä ilman kuorrutetta ne voivat olla melko tahmeita.

Tee rommikakkupalloja jäljelle jääneestä kakusta

Rommikakkupalloja voi valmistaa monenlaisten kakkujen jäännöksistä aina puntti- tai marmorikakusta porkkanakakkuun. Klassisimmat vaihtoehdot rommipalleroille ovat luultavasti tummempia, kuten suklaakakku tai tahmeat browniet, mutta jos haluat tuoda kakkupalleroiden reseptiimme ripauksen hedelmäisyyttä, joka sopii hyvin yhteen rommin maun kanssa, voit kokeilla vaikka banaanikakun jäänteitä. Yleisesti ottaen on parempi käyttää tavallisia leivottuja kakkuja, sillä vaahtokakkuja, kermavaahtoa tai vastaavaa sisältävät kakut voivat tehdä seoksesta hieman liian kosteaa kakkupalleroiksi pyöriteltäväksi.

Lisämakua rommilla tai rommiuutteella

Lisää seokseen tummaa rommia tai rommiuutetta, jotta rommikakkupallerot saavat tyypillisen makunsa. Tumma rommi antaa makeiskakkuun syvän, mausteisen maun. Tämä maku ja rommin sisältämän alkoholin vaikutus on melko voimakas, koska rommipalloja ei ole paistettu. Jos haluat alkoholittoman vaihtoehdon, käyttämällä rommiuutetta saat makua ilman potkua. Kokeile, kuinka paljon rommia tai rommiuutetta tarvitaan, jotta saat täydellisen maun, joka sopii sinulle ja sinun makuusi.

Tee siitä oma

Rommikakkupallot tarjoavat paljon mahdollisuuksia luovuuteen makujen ja koristelujen suhteen. Sen lisäksi, että voit kokeilla, minkälaista jäännöskakkua käytät, voit myös lisätä erilaisia pähkinöitä, jotta muutoin melko pehmeät herkut saavat hieman purtavaa ja rapeutta. Käytä pilkottuja saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, maapähkinöitä tai suosikkipähkinöitäsi; ehkäpä kevyesti paahdettuna lämpimällä pannulla, jotta maku tulisi syvemmäksi ja pähkinäisemmäksi.

Pyörittele kookoksessa, kaakaojauheessa tai värikkäissä ripotteluissa.

Ole luova rommikakkupallojen "täytteiden" suhteen, jos haluat kokeilla jotain muuta kuin kookoshiutaleita. Se muuttaa paitsi makua myös ulkonäköä. Tee esimerkiksi romanttinen Valentine-kakkupallo, joka on pyöritelty kauniissa, pakastekuivattujen vadelmien seassa, tai iloinen pääsiäisrommipallo, joka on pyöritelty keltaisissa ripotteluissa.

Kokeile värikkäitä värejä ja tee täydellisiä rommikakkupalloja jouluksi tai halloweeniksi. Jos sinulla sattuu olemaan cake pop -tikkuja tai tukevia olkia, voit jopa tarjoilla herkut cake ball pop -palloina, mikä antaa erilaisen ja viihdyttävän ruokailukokemuksen. Tai jos haluat hauskan jouluisen kierroksen, kokeile käyttää sen sijaan karkkikeppejä!

Rommipallojen kääriminen kaakaojauheeseen korostaa niiden suklaamakua, ja se voi olla "aikuisempi" valinta. Värikkäiden ripotteiden käyttö on hitti useimmissa ikäryhmissä, mutta erityisesti nuoremman yleisön keskuudessa, sillä ripotteiden rapea makeus ja sateenkaarimainen leikkisyys tekevät niistä täydellisiä.