Rommi-rusinarahka

Rommi-rusinarahka

20 minuuttia
Rommi-rusinarahka on helppo ja raikas vaihtoehto jälkiruokapöytään! Rommi-rusinarahka maistuu erityisesti jouluna.

Tee näin:

  • Rommi-rusinarahkan valmistus on hyvä tehdä kahden peräkkäisen päivän aikana. Valmista rommirusinat jo edellisiltana ja itse rahka seuraavana päivänä.
  • Hienonna rusinoita pienemmiksi ja sekoita ne joko rommin tai vesi-rommiaromi-seoksen kanssa keskenään rasiassa.
  • Anna rusinoiden maustua jääkaapissa yön yli.
  • Seuraavana päivänä siivilöi rusinoista ylimääräinen neste pois.
  • Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta se sokereilla. Kokoa rommi-rusinarahka sekoittamalla maitorahka ja rommirusinat kermavaahtoon.
  • Jätä rommi-rusinarahka maustumaan hetkeksi jääkaappiin. Tarjoile rommi-rusinarahka juhlavista tarjoiluastioista!
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Rusinoita
2 dl
Rommia TAI
½ dl
Vettä + n. 1 rkl rommiaromia
1 dl
2 dl
250 g
Sokeria
½ dl
Vaniljasokeria
2 tl