Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

Quiche Lorraine eli kinkkupiiras on herkullinen ranskalainen klassikko, joka sopii suolaiseksi jälkiruoaksi tai jopa lounaaksi!
https://www.arla.fi/reseptit/quiche-lorraine-eli-kinkkupiiras/

Tee näin:

Quiche Lorraine taikina
  • Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja murenna se jauhojen joukkoon.
  • Lisää suola ja vesi ja kokoa taikina.
  • Painele taikina vuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm).
  • Peitä taikina ja laita se jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
  • Kuumenna uuni 200 °C:seen.
  • Pistele taikinakuori haarukalla ja esipaista sitä uunin yläosassa noin 10 minuuttia.
Quiche Lorraine täyte
  • Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi ja levitä se valmiiksi paistettuun kuoreen.
  • Vatkaa munat, smetana, jauhot ja mausteet keskenään ja kaada munaseos kinkun päälle.
  • Ripottele päälle juustoa.
  • Paista piirasta uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 40 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeaa.
  • Tarjoile se lämpimänä salaatin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Säästä aikaa ja suunnittele etukäteen! Voit valmistella Quiche Lorrainen osat muutamaa tuntia etukäteen ja koota sen juuri ennen paistamista tai paistaa sen kokonaan loppuun ja jäähdyttää sen ennen jääkaappiin laittamista. Muista ottaa quiche lorraine jääkaapista tuntia ennen tarjoilua. Jos haluat tarjoilla sen lämpimänä, peitä se foliolla ja työnnä 20-30 minuutiksi esilämmitettyyn uuniin. Anna sen jäähtyä hieman ennen kuin yrität leikata sitä. Jos viipaloit sen kuumana, et saa kaunista viipaletta, jossa on terävät reunat. Anna sen olla huoneenlämmössä 15-20 minuuttia ennen viipalointia.

Quiche Lorraine Q&A

Quiche Lorraine eli kinkkupiiras on herkullinen ranskalainen klassikko. Lue lisää alta!

Mikä on Quiche Lorraine?
Quiche Lorraine on klassinen ranskalainen kinkkupiiras, jonka sanotaan olevan peräisin Itä-Ranskan Lothringenin alueelta. Sen hiutalemaiseen taikinakuoreen sopii suolainen täyte, jossa on kananmunia, kinkkua, smetanaa ja mausteita. Viimeiseksi suolaisen piiraan päälle ripotellaan juustoa ja paistetaan uunissa, kunnes juusto on saanut kauniin kultaisen värin.
Miten Quiche Lorraine valmistetaan?
Kun haluat tehdä klassisen Quiche Lorrainen, valmista taikina ja paista sitä uunissa muutama minuutti. Seuraavaksi siirry täytteeseen ja levitä pieniä kinkkupaloja esipaistettuun taikinapohjaan. Vatkaa munat, smetana, jauhot ja mausteet ja kaada seos kinkun päälle. Ripottele päälle juustoa ja paista uunissa noin 40 minuuttia 200 °C:ssa, kunnes juusto on sulanut ja saanut kultaisen värin.
Mitä Quiche Lorrainen kanssa kannattaa tarjoilla?
Quiche Lorraine on erinomaista sellaisenaan, mutta se maistuu paljon paremmalta, kun siihen yhdistetään herkullisia lisukkeita. Runsas quiche lorraine sopii loistavasti jonkin raikkaan ja kevyen lisukkeen kanssa, kuten yksinkertaisen tomaatti- ja punasipulisalaatin kanssa, johon on pirskotettu öljy-etikkakastiketta.
Voiko Quiche Lorrainea pakastaa?
Voit pakastaa quiche lorrainen, jotta se säilyy tuoreena ja voit nauttia viipaleen aina, kun siltä tuntuu. Anna sen jäähtyä kokonaan ennen kuin valmistelet sen pakastimeen. Tämä vaihe on ratkaiseva; jos yrität pakastaa sen vielä lämpimänä, taikina pehmenee ja pilaa koko piiraan rakenteen. Kun se on jäähtynyt, laita se ilmatiiviiseen astiaan - joko kokonaisena tai annoksina - ja siirrä se pakastimeen, jossa se säilyy jopa 3 kuukautta.
Mitä eroa on Quichella ja Quiche Lorrainella?
Quiche Lorraine on quichen muunnelma, joka on valmistettu hyvin erityisellä täytteellä. Quiche voi sisältää vihanneksia, lihaa ja mereneläviä, mutta tässä klassisessa versiossa on oltava munia ja kinkunpaloja, jotta sitä voidaan pitää quiche Lorraine. Jos tästä täytteestä poiketaan, piiras ei ole enää quiche Lorraine vaan yksinkertaisesti quiche.

Ainekset

Quiche Lorraine taikina
100 g
Vehnäjauhoja
175 g
Suolaa
½ tl
Vettä
1½ rkl
Quiche Lorraine täyte
Savustettua kinkkua
150 g
Kananmunia
3
2 dl
Vehnäjauhoa
2½ tl
100 g
Herbes de provence yrttisekoitus
2 tl
Tarjoiluun
Salaattia
Lisää herkullisia ideoita
Parsa-quiche
45 minuuttia
Parsa-quiche
(0)

Quiche Lorraine eli kinkkupiiras on herkullinen ranskalainen klassikko

Tutustu ranskalaiseen klassikkoon, joka on täytetty herkullisen suolaisella munavoikaramellilla, savukinkulla ja juustolla. Annamme sinulle parhaan quiche Lorrainen reseptin, jotta onnistut tämän maukkaan piiraan kanssa ja tarjoilet vastustamattoman ruokalajin ystäville tai perheelle. Se on niin täyttävä ruokalaji, jonka runsaat ja savuiset maut tuovat herkullista kontrastia esimerkiksi lounashetkeen. Crème fraiche tai smetana antaa erityisen kermaisen kastikkeen ja hieman kirpeyttä. Jos etsit yksinkertaista ja tyylikästä ateriaa, et voi mennä vikaan tämän quiche Lorrainen kanssa. Se on ajaton klassikko, jota vieraasi rakastavat.

Jos haluat pysyä ranskalaisessa keittiössä ja kokeilla jotain muuta, tutustu reseptiimme coq au vin ja Nizzansalaattiin. Jos haluat jotain makeampaa, kokeile klassista crème brûléeta.

Quiche Lorraine kinkulla ja juustolla kuorrutettuna maistuu myös lounaaksi

Quiche Lorraine on quichien kultainen standardi. Vain muutamalla ainesosalla valmistetun kuoren koostumus on herkullinen, ja se sopii täydellisesti suolaiselle täytteelle. Älä koskaan aliarvioi kinkun ja juuston voimaa; kun kinkku on kermaisessa täytteessä ja juusto sen päällä, saat herkullisen kokemuksen. Sulanut juusto antaa ihanan tahmean lopputuloksen, joka sulaa kielellesi ja tasapainottaa kinkun suolaisuutta ja savuisuutta, joten jokainen suupala maistuu taivaalliselta.

Kuohkea munaseos crème fraichen tai smetanan kanssa - makusi mukaan

Haluatko tietää salaisuuden herkullisen quiche Lorrainen takana? Kyse on yksinkertaisuudesta. Kastikkeen täytteessä kaikki ainekset todella yhdistyvät. Crème fraiche, kananmunat, jauhot ja mausteet yhdistetään kuohkeaksi kastikkeeksi, joka pursuaa dekadenttia koostumusta ja makua ja kaadetaan savukinkun päälle. Créme frâiche tai smetana antaa kermaisen, herkän ja täyteläisen rakenteen, joka sitoo kaikki maut yhteen. Se on äärimmäistä lohturuokaa, joka on varattu erityisiin tilaisuuksiin.

Tarjoile ranskalainen quiche lounaaksi tai illalliseksi

Klassinen ranskalainen quiche on ihanteellinen lounas-, brunssi- ja päivällisruoka, erityisesti vihreän salaatin tai vastaavien täydentävien lisukkeiden kanssa. Vihreä salaatti luo mukavan ja kevyen vastapainon piirakan runsaille mauille. Tämän helpon quiche Lorraine -reseptin avulla loihdit täydellisen tortun, joka tekee vaikutuksen vieraisiin joka kerta. Tarjoa torttu seuraavan kerran, kun haluat hemmotella vieraitasi ranskalaisen keittiön aarteilla.

Twistaa makusi mukaan

Riippuen käytettävissäsi olevista aineksista tämä quiche on loputtomasti muokattavissa, joten et koskaan kyllästy siihen. Vaihda täytettä ja kokeile uusia makuyhdistelmiä eri vihannesten kanssa. Tee quiche Lorraine purjolla ja pekonilla, jotta kinkku-juustotäytteeseen saadaan suolaisuutta ja kirpeyttä. Pilko purjo pieniksi paloiksi ja sekoita ne pekonin joukkoon. Lisää purjo-pekoniseos valmiiksi paistettuun taikinakuoreen, kaada päälle munaseos ja ripottele päälle juustoa. Purjo antaa ranskalaiseen quicheen pehmeän ja hieman makean sipulin maun.