Punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti

30 minuuttia
Maukkaan hapokas punakaalisalaatti sopii lounaaksi tai joulukinkun lisukkeeksi. Värikäs salaatti koristaa myös pöytää! Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita punakaalisalaatin valmistus marinoimalla kaali. Sekoita omenaviinietikka punakaalin joukkoon. Pidä kylmässä noin 20 minuutin ajan.
  • Poista appelsiineista kuoret ja leikkaa veneen muotoisia appelsiinipaloja, seuraa hedelmän muotoa. Poista myös hedelmälihan ympäröivä kuori.
  • Kuori porkkanat ja poista ylä- ja alaosat. Kuori porkkanoista pitkät leveät nauhat käyttäen esimerkiksi ohutta kuorimaveistä (yhteensä noin 100 g).
  • Sekoita puolet kaikista aineksista yhdessä marinoidun punakaalin kanssa. Käytä loput aineksista koristeluun.
  • Koristele punakaalisalaatti vastajauhetulla pippurilla ja tarjoile!
Valmis!

Ravintosisältö

102 Kcal

Ainekset

Marinoitu punakaali
Hienonnettua punakaalia
400 g
Omenaviinietikkaa
½ dl
Appelsiineja
4 kpl
Saksanpähkinöitä
100 g
Porkkanoita
3 kpl
Karkeaksi hienonnettuja kuivattuja karpaloita
75 g
200 g
Karkeasti raastettua kukkakaalia
200 g
Koristeluun
Vastajauhettua pippuria
Lisää herkullisia ideoita