Punajuurikeitto kermaisella kuorrutuksella

Punajuurikeitto kermaisella kuorrutuksella

50 minuuttia
Värikäs punajuurikeitto on täynnä antioksidantteja. Tarjoa keiton päällä nokare kermaista fetalisäkettä, niin saat suolaisen säväyksen tähän täyteläiseen, raikkaaseen keittoon. Täydellinen viileisiin syyspäiviin!
https://www.arla.fi/reseptit/punajuurikeitto-kermaisella-kuorrutuksella/

Tee näin:

Punajuurikeitto kermaisella kuorrutuksella
  • 1. Huuhtele punajuuret ja kääri ne yksitellen alumiinifolioon. Paista 180 °C:ssa 40 min tai kunnes punajuuret pehmenevät, ja anna sen jälkeen jäähtyä.
  • 2. Ruskista pilkottuja salottisipuleita oliiviöljyssä suuressa pannussa keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat kuultavia ja hieman ruskistuneita. Lisää liemi ja kiehauta. Alenna sen jälkeen lämpötilaa.
  • 3. Kuori punajuuret ja laita ne tehosekoittimeen liemen, sipuleiden, crème fraîchen ja sitruunamehun kanssa. Pyöräytä tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • 4. Sekoita crème fraîche ja Apetina Classic -salaattijuusto paksuksi, kermaiseksi tahnaksi.
  • 5. Tarjoa punajuurikeitto kermaisen fetalisäkkeen ja karkean persiljasilpun kanssa.
Vinkki
  • Voit myös lisätä hieman inkivääriä, jos haluat!
Annos
  • Tarjoa vastapaistetun leivän kanssa.
Valmis!

Ainekset

Punajuurikeitto kermaisella kuorrutuksella
Punajuurta - huuhdeltuna mutta ei kuorittuna
6
Salottisipulia - pilkottuna
6
Oliiviöljyä
1 rkl
Kasvis- tai kanalientä
1½ l
Puolikkaan sitruunamehu
½
Creme fraiche
2 rkl
Suolaa ja pippuria
Sileälehtistä persiljaa
Kermainen kuorrutus:
Creme fraiche
1 dl
100 g