Punajuurikeitto

Punajuurikeitto

Pehmeä punajuurikeitto maistuu hyvin syksyiseen aikaan. Sitruunalla maustettu jogurtti tuo lisäraikkautta syvänpunaiseen keittoon.
https://www.arla.fi/reseptit/punajuurikeitto/

Tee näin:

  • Kuori peruna ja sipuli. Pilko ne ja punajuuret reiluiksi paloiksi. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset, etikka, sokeri ja meirami. Kuullota hetki ja lisää liemi sekä suolakurkku. Hauduta noin 45 minuuttia tai, kunnes punajuuri on aivan kypsää. Soseuta sileäksi keitoksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna keittoa tarvittaessa tilkalla kasvislientä tai vettä. Raasta pestyn sitruunan kuori ja puristettu mehu jogurtin joukkoon. Lisää mukaan vielä hunaja ja suolaa. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja tarjoile punajuurikeiton kera.
Valmis!

Ainekset

Punajuurta kuorittuna
500 g
Suolakurkku
1
Sipuli
1
Peruna
1
Punaviinietikkaa
2 rkl
Sokeria
1 rkl
Kasvisfondeja
6 dl
Kuivattua meiramia
1 tl
Suolaa
Valkopippuri
Sitruunalla maustettu jogurtti
2 dl
Sitruuna
1
Hunajaa
2 tl
Suolaa
ripausta