Punajuurikeitto

Punajuurikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Pehmeä punajuurikeitto maistuu hyvin syksyiseen aikaan. Sitruunalla maustettu jogurtti tuo lisäraikkautta syvänpunaiseen keittoon.

Ainekset

Annokset
  • 500 g punajuuria kuorittuna
  • 1 suolakurkku
  • 1 sipuli
  • 1 peruna
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 6 dl kasvislientä
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • suolaa
  • valkopippuria

Sitruunalla maustettu jogurtti

Tee näin:

Tee näin:

Kuori peruna ja sipuli. Pilko ne ja punajuuret reiluiksi paloiksi. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset, etikka, sokeri ja meirami. Kuullota hetki ja lisää liemi sekä suolakurkku. Hauduta noin 45 minuuttia tai, kunnes punajuuri on aivan kypsää. Soseuta sileäksi keitoksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna keittoa tarvittaessa tilkalla kasvislientä tai vettä. Raasta pestyn sitruunan kuori ja puristettu mehu jogurtin joukkoon. Lisää mukaan vielä hunaja ja suolaa. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja tarjoile punajuurikeiton kera.