
Pippurikastike Madagaskarin pippureista

Tee näin:
Pippurikastike Madagaskarin pippureista
Ruuanlaittovinkki
Varmista, että kerma on huoneenlämpöistä ennen sen lisäämistä. Jos kerma on liian kylmää, se voi hyytyä, kun se yhdistetään kuumiin ainesosiin. Anna siis kerman seistä keittiön tiskipöydällä muutaman minuutin ajan, jotta saat tasaisen ja yhtenäisen seoksen. Kun kerma on lisätty, kiehauta kaikki. Älä kuitenkaan anna kerman kiehua liian kovaa, sillä se voi aiheuttaa myös kerman hyytymisen. Muista myös sekoittaa kastiketta, sillä se lisää tasaista koostumusta. Koska lihaliemi on jo valmiiksi suolaista, hallitse muiden ainesosien suolamäärää sen mukaan. Aloita pienellä määrällä ja maista, tarvitseeko se enemmän.
Pippurikastike Madagaskarin pippureista Q&A
Pippurikastike Madagaskarin pippureista maistuu naudanlihan ja broilerin kanssa. Lue lisää alta!
Pippurikastike on täynnä täyteläisiä ja savuisia makuja, ja sen koostumus on herkullinen kuohukerman ja naudanlihaliemen ansiosta. Pippurikastikkeen ainekset koostuvat salottisipuleista, Madagaskarin pippureista, konjakista, kermasta ja muutamasta muusta hyvin poimitusta elementistä. Se on klassikko, joka on erittäin suosittu sekä pihvin että paistetun kanan kanssa.
Tee kermainen pippurikastike paistamalla sipulia ja hienonnettuja pippureita keskilämmöllä noin ½ minuuttia. Lisää seuraavaksi konjakki ja anna sen haihtua sekoittaen ennen naudanlihaliemen lisäämistä. Kun se on kiehunut puoleen, lisää kerma ja kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa joukkoon kastikkeen sakeuttamisaine. Anna lopuksi kiehua noin 1 minuutti ja mausta haluamallasi tavalla. Koristele pippureilla ja tarjoile se vielä kuumana.
Kyllä voit! Voit pakastaa pippurikastiketta jopa 3 kuukauden ajan, mutta sinun on valmistettava se ensin. Anna sen ensin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kun se on jäähtynyt, jaa se annoskokoihin ja kaada se pakastepusseihin. Muista puristaa mahdollisimman paljon ilmaa ulos ennen kuin suljet pussit ja laitat ne pakastimeen.
Pippurikastike sopii monenlaisiin herkullisiin ruokiin, ja sitä käytetään usein kalan, kanan ja lihan mausteena. Tarjoa kermainen seos mehukkaan grillatun pihvin kanssa - se on taivaallinen pari - tai kaada se mehevän kananrinnan ja sienien päälle höyrytettyjen vihannesten kera. Se tuo ruokaan tyydyttävän mausteisen potkun ja tekee siitä monipuolisen maun.
Pippurikastike on yhdistelmä savuisia, mausteisia ja makeita aromeja. Pippurit tuovat mausteeseen pippurista puraisua, kun taas salottisipuli syventää makua miedolla ja hennon makealla vivahteellaan. Konjakki antaa seokselle savuisen maun, joka sitoo kastikkeen kaikki maut yhteen.
Ainekset
Pippurikastike Madagaskarin pippureista
Salottisipuli
|
1 |
---|---|
Madagaskarin pippuria
|
2 rkl |
Konjakkia
|
1 dl |
Lihafondia
|
½ l |
2½ dl | |
Suolaa
|
1 tl |
Maissitärkkelystä
|
1½ rkl |
Koristeluun
5-pippurin sekoitusta
|
---|
Pippurikastike konjakin kanssa
Piristä suolaisia ruokia kermaisella pippurikastikkeella, jossa on konjakkia tai brandyä ja Madagaskarin pippureita antamaan makupotkua. Se on täydellinen lisuke suosikkikana- ja pihviannoksillesi. Pippurikastikkeen reseptimme on helppo valmistaa vain muutamasta perusaineksesta ja tilkka brandyä. Brandy tuo sekoitukseen syvän maun ja ihanan savuisen lopputuloksen, jota on liian hyvä vastustaa. Klassinen kastike, jossa on mausteista puraisua ja joka sopii erinomaisesti mehevän, täydellisesti grillatun pihvin kanssa.
Kokeile muita herkullisia kastikkeitamme, kuten klassista, täyteläistä ja kermaista béarnaise-kastiketta, jossa on voita ja tarragonia, tai klassista, paksua ruskeaa kastiketta. Jos haluat jotain kevyempää, mutta silti runsaasti teräviä makuja sisältävää, tutustu helppoon valkosipulikastikkeeseemme.
Kotitekoinen kastike, jossa on pippuria ja kermaa
Pippurikastikkeessamme on rohkeita, pippurisia makuja ja kaksinkertaista kermaa, joka antaa paksun ja kermaisen koostumuksen. Madagaskarinpippurit ovat väriltään vihreitä, ja ne kerätään samasta viiniköynnöksestä kuin musta- ja valkopippurit, mutta niiden maku on tuoreempi ja hedelmäisempi. Ne antavat hieman tulisuutta peittämättä brandyn savuista aromia ja antavat pehmeämmän rakenteen, joka sopii hyvin kastikkeeseen. Kaada grillatun lihan, paahdetun kukkakaalin tai höyrytetyn parsakaalin päälle ja jaa se rakkaidesi kanssa.
Tarjoile pihvi pippurikastikkeen kanssa
Jokainen pihvi tarvitsee vanhan kunnon kastikkeen. Nauti klassisesta ranskalaisesta steak au poivre -pihvistä, paistetuista, pippurilla kuorrutetuista pihveistä, jotka tarjoillaan mehevän ja kermaisen brandypippurikastikkeen kera. Se on yksinkertainen mutta vaikuttava ruokalaji, josta tekee erityisen erikoisen sen päällä oleva herkullinen kermainen kastike. Pihvin savuiset maut ja brandyn maku tekevät ruokalajista monipuolisen. Se on loistava vaihtoehto pääruoaksi - erityisesti pihvien ystäville! Tarjoa se arki-illan illallisella tai rennossa yhdessäolossa ystävien kanssa.
Maustettu lihaliemellä ja ripoteltu vaaleanpunaisella pippurilla
Naudanliemi antaa kastikkeelle korostuneen naudanlihan maun. Kun liemi pelkistetään, se saa paljon syvemmän ja täyteläisemmän aromin, joka sopii täydellisesti pihveille ja pihvin lisukkeille. Kruununa kermainen kastike koristellaan upeasti vaaleanpunaisilla pippurisiemenillä. Harhaanjohtavasti sanottuna vaaleanpunaiset pippurit eivät olekaan pippureita, vaan perulaisista ja brasilialaisista pippuripuista saatuja kuivattuja marjoja. Vaaleanpunaiset pippurit ovat hennon pehmeät ja kirpeän makeat, joten ne sopivat erinomaisesti pippurikastikkeeseen ja muodostavat ihanan kontrastin runsaalle liemen maulle.
Lisää oma kosketuksesi
Jos haluat kokeilla erilaisia variaatioita, kokeile käyttää erilaisia pippureita, esimerkiksi valkoisia tai mustia. Kummallakin tyypillä on oma erityinen makunsa. Mustat pippurisiemenet ovat ulkoisesti melko ryppyisiä, kun taas valkoiset ovat paljon pienempiä ja sileämpiä. Mustat pippurisiemenet ovat yleisin lajike, ja niissä on voimakkain maku, jossa on pieni ripaus makeutta. Jos haluat vähemmän voimakkaan ja kirpeän maun, valkoiset pippurisiemenet ovat loistava korvike maanläheisine vivahteineen. Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa mustia, vihreitä ja valkoisia pippureita saadaksesi runsaan pippurisen maun.
Jos sinulla ei ole konjakkia, voit käyttää kuivaa valkoviiniä tai tilkka omenamehua tai yksinkertaisesti lisätä seokseen lisää lihalientä. Siinä ei ole brandyn antamaa tyydyttävää savun makua, mutta se on silti herkullista.