Piparkakut
Naposteltavaa
&format=jpg)
Piparkakut tuovat joulun tunnelman ja tuoksun. Piparkakut on helppoja leipoa, joten siitä saa mukavan yhteisen puuhan koko perheelle. Kokeile reseptiä!

Ainekset
Reseptistä valmistuu 150 palaa
200 g | |
Tummaa siirappia | 1½ dl |
Sokeria | 3 dl |
Kuohukermaa | 1½ dl |
Inkivääriä | 1 rkl |
Kanelia | 1 rkl |
Neilikkaa | ½ rkl |
Kardemummaa | ½ rkl |
Ruokasoodaa | 1 rkl |
Vehnäjauhoja | 10 dl |
Pikeeri
Kananmunan valkuainen | 1 |
---|---|
Tomusokeri | n. 3 dl |
Sitruunamehua | 1 tl |
Tee näin:
Arvioi resepti
Kauniita ja värikkäitä ikkunoita piparkakkuihin luot pienemmän muotin ja murskattujen kovien makeisten, kuten tikkareiden avulla. Siirrä isompi piparkakku jo valmiiksi leivinpaperille ja tee pienellä muotilla reikä piparkakun keskelle. Murskaa tikkarin makeinen ja ripottele sitä aukkoon. Paista piparkakut normaalisti uunissa.
Jos valmistat isomman erän piparkakkuja, voit hyödyntää piparkakut esim. piparkakku-triflessä tai luumurahkassa.
Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä
Kommentit