Nizzansalaatti ja kermaviilikastike

Nizzansalaatti ja kermaviilikastike

Arvioi

(0)

Nizzansalaatti sopii ruokaisuutensa vuoksi vaikkapa illanistujaisiin tai lounassalaatiksi.

Ainekset

Annokset
  • 2 tlk tonnikalaa paloina öljyssä, à 200 g
  • isohkoa uutta perunaa
  • 150 g tuoreita, vihreitä papuja
  • uutta punasipulia varsineen
  • 2 isoa, kypsää tomaattia
  • 1 pieni lehtisalaattikerä
  • 4 kananmunaa keitettynä (7-8 min.)
  • 1 tlk sardelleja tai muutama anjovisfilee
  • 20 mustaa oliivia
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Kastike

Tee näin:

Tee näin:

Keitä perunat suolalla ja tillillä maustetussa vedessä, anna jäähtyä ja viipaloi. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia, kaada lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja leikkaa kahteen osaan. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Hienonna myös jonkin verran sipulin varsia. Pese ja lohko tomaatit, huuhdo, kuivaa ja suikaloi salaatti, kuori ja lohko kananmunat. Kerrostele ainekset salaattikulhoon, mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Koristele salaatti oliiveilla ja sardelleilla tai anjovisfileillä sekä sipulinvarsisilpulla. Valmista kermaviilikastike ja tarjoa salaatin kanssa.