Nakkikeitto

Nakkikeitto

60+ min
Perinteinen nakkikeitto on maistuva arkiruoka koko perheelle. Tarjoile herkullinen nakkikeitto smetanan kera. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

Nakkikeitto
  • Aloita nakkikeitto pilkkomalla ensin nakit. Paista sitten pilkotut nakit voissa pannulla, kunnes ne ovat saaneet pintaan hieman väriä. Jätä sivuun odottamaan.
  • Pilko kevätsipuli ja valkosipuli. Lisää kattilaan ja kuullota voissa kevyesti.
  • Pese ja pilko peruna sekä porkkana. Kuori lanttu ja nosta kaikki kasvikset kattilaan.
  • Lisää kattilaan 1,5 litraa vettä ja laita levylle kuumenemaan.
  • Mausta nakkikeitto: lisää joukkoon 1 lihafondi, 2 laakerinlehteä, maustepippurit, suola, hunaja sekä valkopippuri. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Leikkaa lopuksi purjo ja lisää kattilaan nakkien kanssa. Pyöräytä kaikki sekaisin ja maista. Lisää mausteita makusi mukaan.
  • Viimeistele nakkikeitto lehtipersiljalla ja nauti Arla Lempi smetanan kera.
Valmis!

Ainekset

Nakkikeitto
Makkaraa
300 - 400 g
20 g
Keskikokoisia perunoita
6
Porkkanoita
3 - 4
Lanttua
200 g
Pieni purjo
1
Sipuleita
2
Valkosipulinkynsiä
2
Puntti tuore lehtipersilja
1
Lihaliemikuutio
1
Laakerinlehteä
2
Maustepippureita
5
Hunajaa
1 rkl
Valkopippuria
1 tl
Suolaa
1 prk
Lisää herkullisia ideoita
Nakkikastike
20 minuuttia
Nakkikastike
(49)
Jauhelihakeitto
45 minuuttia
Jauhelihakeitto
(112)
Kasvis-kalakeitto
15 minuuttia
Kasvis-kalakeitto
(3)